Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Ağaç katliamı yaptıran müteahhit kaçınca…!

Keçiborlu-Dinar arasında yapımı süren duble yol çalışmaları sırasında yaklaşık 2 yıl önce ihaleyi alan müteahhidin Aydoğmuş Köyü girişini düzeltme sözü verdiği ve orada bulunan yaklaşık 50 ağacın kesilmesine neden olduğu iddi

ISPARTA 13.06.2016 05:45:00 0
Ağaç katliamı yaptıran müteahhit kaçınca…!
Isparta’nın Keçiborlu İlçesi kavşağı ile Afyonkarahisar’ın Dinar İlçesi arasındaki bölünmüş yol çalışmaları birkaç yıldır devam ediyor. Yol yapımında sona gelindi, ancak Aydoğmuş Köyü, bu süreçte en mağdur yer oldu. Köyün oksijen depoları yani ağaçları müteahhidin sözü üzerine kesildi. Köy girişindeki yolu yapma sözü veren müteahhit işi bırakınca, ağaçlar kesildiğiyle kaldı. Söz verilen yol yapılmayınca Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri 2 hafta önce yol üzerinde tekrar ağaçlandırma çalışması yaptı.
35-40 YILLIK 50 AĞAÇ YOL UĞRUNA KESTİRİLDİ
Keçiborlu-Dinar yolu arasındaki mesafenin bölünmüş yol yapım işi yaklaşık 2 yıl önce başladı. İddiaya göre; bölünmüş yol işini alan müteahhit, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra Aydoğmuş Köyü girişindeki yolu düzeltme sözü vererek, yolun iki tarafında bulunan 35-40 yıllık yaklaşık 50 ağacın kesilmesini istedi. Müteahhidin ‘tepeyi düzleyerek yolunuzu yapacağım’ sözüne inanan köylüler ağaçları kesti. Ancak bir süre sonra müteahhit yol yapım işini bıraktı. yeni gelen müteahhitte önceki verilen sözü yerine getirmeyince köyün oksijen kaynakları, kesildiğiyle kaldı. Şimdi ortada ne yapılan yol var ne de kesilen ağaçlar geri getirilebiliyor.
O TEPENİN DÜZLEŞTİRİLMESİ İMKANSIZ
Öte yandan müteahhidin ağaçların kesilmesine neden olduğu yolda bulunan tepenin düzlenmesine imkan olmadığı iddia edildi. Yolun altından doğalgaz boru hatları geçtiği için yolda kazı çalışmasının yapılmasının uygun olmadığı ileri sürüldü. Köylülerin bu durumu bilmeden ağaçları kestiği ileri sürüldü. Köylüler şimdi kesilen ağaçların pişmanlığını yaşıyor.
ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ EL ATTI
Bu arada yolun yapılmayacağının kesinleşmesinin ardından Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, kesilen yaklaşık 50 ağacın yerine 2 hafta önce yeni fidanlar dikti. Ancak dikilen fidanların 35-40 yol sonra kesilen ağaç boylarına ulaşabileceği belirtiliyor.
KÖYLÜ EN AZINDAN GİRİŞİN DÜZELTİLMESİNİ İSTİYOR
Diğer taraftan önceki müteahhit tarafından kandırıldıklarını ileri süren Aydoğmuşlular, bölünmüş yol çalışmaları sırasında köyün girişinin de bozulduğunu ileri sürdüler. Köylüler, “Köyünüzün girişini düzelteceğiz dediler ağaçlarımızdan olduk. Köyümüzün girişindeki yol da yükseltildi ve bozuldu. En azından bu yolun daha rahat hale getirilmesini istiyoruz. Kesilen ağaçların yerine yeni dikim yapan Orman Bölge Müdürlüğü’ne de teşekkür ediyoruz” dediler. 

Anahtar Kelimeler:
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °
Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °