Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Ekonomik Fiyatlara Tatil Yapmak İsteyenlerin Adresi; KÜBA

Ekonomik Fiyatlara Tatil Yapmak İsteyenlerin Adresi; KÜBA

ULUSAL 26.12.2022 15:43:00 0
Ekonomik Fiyatlara Tatil Yapmak İsteyenlerin Adresi;  KÜBA

Güneyin incisi Cienfuegos, köklü tarihiyle hayranlık uyandıran Santa Clara ve yaz turizmine yön veren Havana’nın aralarında olduğu zengin Küba rotasında çıkacağınız muhteşem bir tur ile tatilin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Her bütçeye hitap eden Küba turu fiyatları ile siz de oldukça uygun fiyatlara güzel bir tatil yapabilirsiniz. Hem konforlu hem de kaliteli zaman geçirebileceğiniz uygun fiyatlı Küba turlarını gelin birlikte inceleyelim. 

KÜBA’YI BAŞTAN SONA 

KEŞFEDEBİLECEĞİNİZ UYGUN 

FİYATLI TUR SEÇENEKLERİ 

İstanbul çıkışlı Küba turları ile ziyaretçiler ülkenin en gözde destinasyonlarını yakından görme ve tarihe tanıklık etme şansı bulabilmekte. Havana’nın rengarenk binaları arasından geçerek Devrim Meydanı’na yürürken tarihi atmosferde kaybolmak sizlere harika bir tatilin kapısını aralayacak. Sonrasında ise Cienfuegos’un tarihi merkezindeki Tomas Terry Tiyatrosu başta olmak üzere tarihi ve kültürel durakları keşfederek yepyeni şeyler öğrenebilirsiniz. Her şey dahil Küba turlarında ilk durak Havana olmakta. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan bu eşsiz şehri ziyaret ettiğinizde sahile savunma için inşa edilmiş ve günümüzde müze olarak hizmet vermekte olan Morro Kalesi’ni, tüm dünyayı barışa davet eden Atatürk Heykeli’ni ve birçok sanat dalının sergilendiği Havana’nın en önemli kültür merkezlerinden biri olan Fabrica de Arte Cubano’yu yakından görebilirsiniz. Küba turundaki bir sonraki durağınız doğal güzellikleri başta olmak üzere her köşesi ile cezbedecek Varadero şehridir. Şehrin en popüler parklarından olan Josone Park’ta temiz havayı içinize çekebilirsiniz. Bunun yanı sıra turkuaz sularında güneşin dans ettiği göz alıcı güzelliğe eşlik eden mağarası ile ünlenmiş Satürn Mağarası Varadero’yu yakından görme imkânı bulabilirsiniz. Tarih kokan Cienfuegos sokaklarına uğramadan tabi ki Küba turunun bir anlamı olmaz. Şehrin ana cazibe merkezlerinden biri olan Kraliyet Rıhtımı mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Ayrıca bu mekân Cienfuegoslular için bir sosyalleşme ve kültürel etkinlik alanı olarak kullanılmakta. Cienfuegos Katedrali, Jagua Kalesi ve Villuendas Parkı bu bölgede ziyaret edilmesi önerilen diğer lokasyonlardan. Gezi turumuzun bir sonraki durağını ise Santa Clara ve Trinidad şehirleri oluşturmakta. Santa Clara’da yer alan Che Guevara ve arkadaşlarının naaşlarının yattığı yer olan Anıt Mezar şehrin en fazla turist ağırlayan lokasyonlarındandır. Trinidad’a gittiğinizde ise şehrin bu alanda en büyüğü olan Trinity Kilisesi ile dans ve eğlencenin adresi Casa de la Musica’ya mutlaka uğramanızı öneririz. 

KÜBA’YA NE ZAMAN GİDİLİR? 

Noel dönemleri ile temmuz-ağustos ayları Küba’nın en fazla turist ağırladığı dönemlerdir. Yoğunluktan dolayı bu dönemlerde yer bulmak oldukça zor olmakta. O sebeple bu tarihler arasında gitme planları yapanların erken rezervasyon yaptırmalarını öneririz. Ülkenin genel hava koşulları göz önüne alındığında ise havanın çok soğuk ve fırtınalı olmadığı ocak-mayıs ayları arası ziyaret için en uygun aylardır. Küba’da 1 Mayıs İşçi Bayramı coşkuyla kutlandığı için yılın bu zamanında da turist trafiği oldukça yoğun olmakta. 

Küba Kültürü 

Sıcakkanlı ve misafirperver olmaları ile bilinen Küba halkı ile iletişim kurmak oldukça kolaydır. Kübalıların kökleri Afrika ve İspanya’ya dayanmaktadır. Bu yüzden müzik ve dans Kübalılar için tutkudur. Ülkenin hemen her yerinde canlı müzik grupları ile dans eden insanlar görürseniz şaşırmayın. 


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °