Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Emekli, bayram öncesi müjde bekliyor

Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, emeklinin promosyon konusunda Ramazan Bayramı’nda alamadığı müjdeyi Kurban Bayramı’nda beklediğini belirtti.

ISPARTA 25.08.2016 06:27:00 0
Emekli, bayram öncesi müjde bekliyor
Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde emeklinin beklediği promosyonla ilgili açıklamalarda bulundu. Ersal, ülkemizde son yaşanan olaylar nedeniyle TOKİ projesinin biraz geri planda kaldığını ancak bu projenin kısa zamanda Isparta’ya kazandırılacağını belirtti.
Kurban Bayramı’nın yaklaştığına dikkat çeken Abdülkadir Ersal, “Emeklilerimiz Ramazan Bayramı’nda bir müjde bekliyordu. Ama o bayramda müjdeyi alamadık. Ama inşallah Kurban Bayramı öncesinde promosyonla ilgili müjdeyi alırız. Sayın bakan Süleyman Soylu beyi 15-20 gün önce başkanlar kurulu toplantısında ziyaret ettik. Kendisine bu konuda Merhum Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in ölüm yıldönümüne geldiğinde söylediğimi hatırlattım. Kendisi hatırladı. Promosyon konusunda anlaşmak üzerinde olduklarını belirtti. Ancak burada bir sıkıntı varmış. Sayın bakanımızın ifadesine göre emeklilerimiz arasında maaş farkları olduğu için, 750 lira,  bin 500, 3 bin lira emekli maaşı alanlar var diyormuş bankalar. Onların maaşlarına göre promosyon verelim diyorlarmış. Dernek olarak bunun karşısında olduğumuzu, herkese eşit miktarda promosyon verilmesi gerektiğini söyledik. Önceki Başbakanımızın sözüne göre yıllık 300 lira olmak üzere 3 senelik 900 lira verilecekti. Fakat devlet bankaları buna karşı çıktığı için şuanda 3 yıl için 450 TL gibi bir ücret beyan etmekteler. Büyük ihtimalle bunun 600 ile 900 lira arasında bitirileceğini söyledi sayın bakanım. İnşallah yetiştirilirse Kurban Bayramı’nda verileceğini beyan etmişti.
ŞUANDA KİMSEYE DİYECEK BİR ŞEYİMİZ YOK
Ama son dönemlerdeki hareketlerden dolayı kimsenin kimseye diyecek bir şeyimiz yok. Şuanda beklemekteyiz. İnşallah bir an önce hükümetimiz ve devletimiz düzlüğe çıkar. İç ve dış güçlerden gelen saldırıları etkisiz hale getiririz ve ülkemiz refaha kavuşur” şeklinde konuştu.
TOKİ İÇİN BİRAZ SABIR LAZIM
Öte yandan emeklinin konut sıkıntısı yaşadığını belirten Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, TOKİ konusuyla ilgili şunları söyledi: “TOKİ ile ilgili bir çalışmamız var. TOKİ’ye 140 bin metrekare arazi Aliköy ile Bozanönü arasında Toptaş mevkiinde tahsis edildi. Buraya TOKİ yapılacak. Hatta sayın vekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç’in beyanına göre ikinci bir arazi çalışması olduğunu biliyorduk. Darbe girişimi ve şuandaki olaylardan dolayı biraz geri kalmış olabilir. Ama Isparta’ya TOKİ yapılacak. Emeklilerimizin ev sahibi olması için elimizden gelen gayretleri göstermekteyiz. Biraz sabır lazım. inşallah en kısa sürede evsiz olan emeklilerimizi ev sahibi yapacağız.  Sayın vekilimiz TOKİ konusunda özverili çalışıyor. En büyük etkenlerden birisi de Sayın belediye başkanımızın bu konuya el atmasıdır. Sayın başkanımızla görüştüğümüzde 15 bin ön başvuru olduğunu belirtmiştik. Kendisi de bu kadar evsiz var mıydı, diyerek bu konuya kendisinin de el atacağını söylemişti. Oradaki fabrika arazisini bedelsiz verdi ve altyapısını yapacağım dedi. Ayrıca kendisi de ben de toplu konut yapacağım demişti. İnşallah kendisinden ileriki günlerde güzel bir müjde beklemekteyiz.
GÖREVE TALİBİZ
Yaşantımız devam ettiği için devlette devamlılık esastır. Devletimizin rahat ve huzura kavuşması için emekliler olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız ve göreve de talibiz. İnşallah bu sıkıntılar biter. Emeklimiz ve Türkiye’miz rahata kavuşur.”
TERÖR OLAYLARINI KINIYORUZ
Ersal son olarak “15 Temmuz’daki hain saldırıyı şahsım ve derneğim adına nefretle kınıyorum. Ayrıca son günlerdeki artan terör olaylarını kınıyoruz. İnşallah milletimize yapılan saldırılar biter ve halkımız hayatına devam eder” diye konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °
Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °