Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Isparta’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘Sevgi Seli’

Toplu açılış ve MAKÜ’nün Fahri Doktora Payesi törenlerine katılmak üzere Burdur’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, Süleyman Demirel Havaalanı’nda Isparta AK Parti teşkilatı tam kadro karşıladı.

ISPARTA 12.03.2016 07:24:00 0
Isparta’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘Sevgi Seli’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün bir dizi açılış ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’ndeki ‘Fahri Doktora Payesi’ töreni için Burdur’a geldi. ANA uçağı ile saat 11.50'de Süleyman Demirel Havalimanına gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı burada Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Burdur Valisi Hasan Kürklü ve diğer ilgililer karşıladı. Erdoğan’ı karşılayanlar arasında AK Parti Milletvekilleri ve AK Parti Isparta Teşkilatı da vardı. Isparta AK Parti kadroları Erdoğan için tam kadro Havaalanına akın etti. Bu nedenle AK Partili Belediye Meclis Üyeleri, saat 14.00’deki meclis toplantısına katılamadı.
YOLLARDA SEVGİ SELİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşılayanlar arasında Ispartalı vatandaşlar da vardı. Havaalanına alınmayan özelikle Keçiborlulular yol kenarına dizilerek Erdoğan’a sevgilerini açtıkları pankartlarla gösterdiler. Havaalanı çıkışında sevgi seline kayıtsız kalmayan Erdoğan, otobüsün içinden vatandaşlara satranç takımı ve çeşitli hediyeler dağıttı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Burdur kent merkezine doğru hareket etti.
O MAKAMDA OLANA DÜRÜSTLÜK YAKIŞIR
Burdur kent merkezinde toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Anayasa Mahkemesi Başkanı'nı eleştirerek, "O makamda olana dürüstlük yakışır" dedi. Burdur'da düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, kamuoyunda MİT TIR'ları hadisesi olarak bilinen ihanete şahit olduklarını belirterek, ülkemizin güvenliğine yönelik saldırının faillerinin adalete hesap verdiğini, bu olayı, Türkiye'yi uluslararası kamuoyunda köşeye sıkıştırmak için kullananlar olduğunu söyledi.
BİZ ELEŞTİRİLEN DEĞİL, TAKDİR EDİLEN BİR AYM İSTİYORUZ
Tutuklama kararı veren mahkemeyi de kararının arkasında durmadığı için eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Casusluktan tutuklanmış bu insanlar. Daha önce casusluktan tutuklanmasını isteyen mahkemenin verdiği kararı da anlamıyorum onlar da kararında direnebilirdi. Diren bakalım o zaman AYM ne yapacak görelim. Direnseydi dengeler çok daha farklı gelişirdi, bu konunun yargının bağımsızlığıyla alakası yoktur bu ifade de çok çirkin, Anayasadan o maddeden bir yerini okuyorum, Anayasa Mahkemesinin verdiği karar herkesi bağlar doğru beni de bağlar. Ben Cumhurbaşkanı olarak vatana ihanet dışında hiçbir suçla suçlanamam, Anayasayı korumak benim de görevim. Ben de diyorum ki Anayasanın 104. maddesine uy, ilk fıkrasını alıp diğer fıkrasının bir kenara koyma, bunun üzerinde de hassas ol, geçmişte yargı nasıl paralel devlet yapılanması örgütü tarafından çökertildiğinde karşısına dikildik ve nasıl mücadele ettiysek, bu konuda da aynı şekilde hareket etmek zorundayız. Cumhurbaşkanı olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin birliğini temsil etmekte anayasanın uygulanmasını, devlet organlarının düzenli çalışmasını gözetmekle yükümlüyüm. Bu konuda kim yetki sınırlarının dışına çıkarsa karşısında da beni bulur. AYM böyle bir yola girerse milletim adına ona karşı itirazlarımı dile getirmekten çekinmem, bu tür haksızlıklar karşısında susarsam milletimin itimadına layık olmamış olurum mesele bu. Kendi ülkesine ve çıkarlarına karşı saygı duymayan bir kuruma ne dedim 'ben de bu karara saygı duymuyorum' dedim. AYM'nin kendi varlığını ve meşruiyetini tartışmaya açacak bu yollara inşallah tevessül etmez bir daha. Biz eleştirilen değil, takdir edilen bir AYM istiyoruz. Tek başına bu meselenin dahi Türkiye'nin yeni anayasasının ne denli ihtiyacı olduğunu ortaya koyuyor. Lafzı ne keder değiştirilirse değiştirilsin ruhunda sorun olan mevcut anayasada ısrar etmenin hiçbir mantıki ve ahlaki tarafı kalmamıştır" dedi.
BUNLAR BU ÜLKEDE SİYASET YAPAMAZ
Öte yandan CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu da isim vermeden eleştiren Erdoğan, "Ana muhalefetin başındaki adam çıkıyor diktatör bozuntusu diyor bu nasıl bir terbiyedir, sen nasıl böyle bir ifadeyi kullanıyorsun. Değerli kardeşlerim bunlardan bir şey olmaz. Bunlar bu ülkede siyaset yapamaz. Tutturmuşlar biz başkanlık istemiyoruz, şimdi dert başka, onlar şunu görüyor bu millet bizden başkan çıkarmaz diyorlar.  Ondan dolayı da dertsiz başımızı derse sokmayalım. Hiç olmazsa parlamentoya girelim diyorlar, dertleri bu. Bütün bunlarla beraber biri masadan kaçıyor öteki o yoksa ben de kalmam diyor, çocuk oyuncağı mı bu, yeni anayasadan milletimizin geleceğine ışık tutacak bir netice alırız" şeklinde konuştu.
Erdoğan buradaki toplu açılış töreninin ardından Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’ndeki etkinliğe katıldı. Erdoğan’a burada Fahri Doktora Payesi verildi. 

Anahtar Kelimeler:
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °
Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °