Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Kadro Verildi Diyanet 5 Bin Personel Alımı Kesinleşti! Hangi Kadrolarda Alım Olacak?

Kadro Verildi Diyanet 5 Bin Personel Alımı Kesinleşti! Hangi Kadrolarda Alım Olacak?

ISPARTA 27.09.2021 04:30:00 0
Kadro Verildi
Diyanet 5 Bin Personel Alımı Kesinleşti! 
Hangi 
Kadrolarda 
Alım Olacak?
Diyanet İşleri Başkanlığı bir süre önce Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Diyanet Personel Alımı için kadro tahsisi için başvuruda bulunmuştu. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu talebi olumlu karşılandı.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı 5 bin personel alımı yapacak. İlk gelen detaylarda kadrolar biraz netleşti. Fakat daha detaylı bilgiler önümüzdeki günlerde gelecek. İlk merak edilen konu Diyanet personel alımı kadro dağılımı oldu.
İLK ETAPTA 5 BİN PERSONEL
Diyanet'in açıklamasına göre kendi bünyelerinde 15 bin imam açığı var. Fakat verilen kadronun hepsi imam alımı için kullanılmayacak. Diyanet 15 bin açığın birden pandemi döneminde karşılanmasının mümkün olmadığının farkında olduğunu ve yeni kadrolar için önümüzdeki günlerde yeni başvurular yapabileceklerini söyledi.
HANGİ KADROLARA ALIM OLACAK?
Verilen 5 bin kadronun 3.500'ü imam alımı olarak kullanılacak. 1.500 kadro ise diğer personeller için açılacak. Diyanet kendi içerisinde bir sınav yapacak.
Alımların bir kısmı işçi alımı şeklinde olur mu? sorusu şimdilik yanıtsız. Fakat alımlar için sınav 2021 yılı gelmeden, yani önümüzdeki 1-2 ay içinde olacağı için, diğer detaylar da önümüzdeki günlerde açıklanacak.
 

Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °
Perşembe 26.2 ° / 10.9 °