Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Polen Mevsimi Kâbusunuz Olmasın!

Polen Mevsimi Kâbusunuz Olmasın!

ULUSAL 1.07.2023 21:44:00 0
Polen Mevsimi  Kâbusunuz Olmasın!

Mevsimsel alerjiler içerisinde yer alan polen, alerjisi olan kişinin bahar günlerini kâbusa çevirebiliyor. Alerjisi olmayan bir kişi poleni soluduğu zaman hiçbir şikâyeti olmazken alerjisi olan bir kişi hapşırık, burun akıntısı, nezle, nefes darlığı gibi belirtileri yaşıyor. 

Uzmanlar, bütün giysileri değiştirmeniz hiçbirini yatak odasına sokmadan gerekli temizliklerinin yapılması gerektiğini vurguluyorlar. Dışarıya çıktığınız zaman polenlerin yoğun bir şekilde bulunduğu çiçeklik alanda uzun vakit geçirmemeniz ve gözünüzü korumanız için güneş gözlüğü takmanızı öneriyorlar. 

DOKTORA BAŞVURULMASI GEREKİYOR 

Uzmanlar, polenlerin burun içerisine girerek ve gözlere yapıştığını ve gözlerde sulanma, kızarma, kaşınma, burunda kaşınma, burun akıntısı, buru tıkanıklıkları, boğaz yanması, hapşırma gibi belirtileri olduğunu ifade etti. Uyku düzeninin bozulduğunu buna bağlı olarak dikkat eksikliği ve baş ağrıları görülebildiğini açıkladı. Öte yandan uzmanlar tedavi edilmezse bu durumların tekrarlayabileceğini ve sinüzit ve astıma neden olabileceğini söyledi. Uzmanlar, polen alerjisi için mutlaka hastanelerin alerji bölümlerine gidilmesi ve gerekli ilaçların kullanılmasını tavsiye etti. 


Anahtar Kelimeler: Polen Mevsimi Kâbusunuz Olmasın!
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °