Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Yabancı Uyruklu Öğrencinin Vurduğu Okul Müdürü Hayatını Kaybetti; Bu Ülke Bu Yabancılardan Ne Zaman Kurtulacak?

Yabancı Uyruklu Öğrencinin Vurduğu Okul Müdürü Hayatını Kaybetti; Bu Ülke Bu Yabancılardan Ne Zaman Kurtulacak?

ASAYİŞ 8.05.2024 19:36:00 0
Yabancı Uyruklu Öğrencinin Vurduğu Okul Müdürü Hayatını Kaybetti;  Bu Ülke Bu Yabancılardan Ne Zaman Kurtulacak?

İstanbul’da Yabancı Uyruklu öğrenci tarafından silahla vurularak ağır yaralanan özel lisenin müdürü, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Alibeyköy Mahallesi Beste Sokak'taki özel lisede yabancı uyruklu bir öğrenci, okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu okul müdürü İbrahim Oktugan'a (74) silahla ateş etti. Odasında uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan Oktugan, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

YABANCI ÖĞRENCİ OKUL 

MÜDÜRÜNÜ ÖLDÜRDÜ 

Olayın ardından kaçan şüpheli öğrenci polis ekiplerince yakalandı. Gözaltına alınan şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

BU ÜLKE BU YABANCILARDAN

NE ZAMAN KURTULACAK? 

Okul Müdürünün, yabancı uyruklu öğrenci tarafından vurularak öldürülmesi sadece İstanbul’da değil, tüm ülke genelinde büyük infial uyandırdı. Olayı tepkiler 81 ilde çığ gibi büyürken, öğretmenler yarın 81 ilde cinayet olayını protesto edecek. Öte yandın, Yıllarını eğitime vermiş bir Okul Müdürünün Irak, İran, Suriye, Sudan gibi ülkelerden gelmiş yabancı uyruklu bir öğrenci tarafından vurulması, ülkedeki yabancıların durumunu bir kez daha sorgulanmasına neden oldu. Konuya tepki gösteren vatandaşlar; “Yazık çok yazık. Böyle olaylar ülkemizde daha çok olacak gibi görünüyor. Bu ülkenin yabancı sorunu ne zaman bitecek? Bu ülke bu yabancılardan ne zaman kurtulacak?” diye sorarak tepkilerini dile getirdiler. 


Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °
Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °