Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Yağmur Suları Eğirdir Gölü’ne Hayat Veriyor; Umutlar Nisan Yağmurlarında!

Yağmur Suları Eğirdir Gölü’ne Hayat Veriyor; Umutlar Nisan Yağmurlarında!

İLÇE HABERLERİ 23.04.2024 23:55:00 0
Yağmur Suları Eğirdir Gölü’ne Hayat Veriyor;  Umutlar Nisan  Yağmurlarında!

Akdeniz Bölgesinde içme suyu, tarımsal sulama ve balıkçılık yönünden önemli bir yere sahip olan ve iklim değişikliği ve kuraklık, vahşi sulama ve sulama sezonlarında yapılan yanlış planlama nedeniyle her geçen yıl daha da çekilen Eğirdir Gölü, son yağmurlarla biraz olsun nefes aldı. Gölün umudu Nisan yağmurlarında. 

Isparta’nın 'Ulusal Öneme Sahip Sulak Alan' tescilli ve Yedi Renkli Göl olaak bilinen Eğirdir Gölüne geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen son yağışlar umut olmaya devam ediyor. 

“EĞİRDİR GÖLÜ YAŞAMAK 

İÇİN DİRENİYOR”

Her yıl çekilen ve bu da Isparta’daki susuzluk açısından büyük olumsuzluğa neden olan göl için bir takım tedbirler alınmaya çalışılırken, bir taraftan da Nisan yağmurlarının devam etmesi bekleniyor. Zira, her yağan yağmurda gölün doluluk oranı biraz daha artıyor. 

“TEK UMUDUMUZ 

NİSAN YAĞMURLARI”

Konu ile ilgili görüşlerini açıklayan Uzmanlar; “Gerek ülkemiz gerekse şehrimiz için büyük öneme sahip olan Eğirdir Gölü, iklim değişikliği ve kuraklık, vahşi sulama ve sulama sezonlarında yapılan yanlış planlama nedeniyle yaklaşık 5 yıl önce ciddi anlamda çekilmeye başlamış bulunmaktadır. Göl, geçtiğimiz yaz mevsiminde adeta yaşamak için direnir hale gelmişti. Ancak, yağmursuz geçen bir kış mevsiminin ardından son yağışlar göl için umut olmaya devam ediyor. Çünkü şuanda gölün kenarlarında belli bir oranda yükselme söz konusu. Bu yağışlar inşallah Nisan ayının sonuna kadar olduğu gibi Mayıs ayında da devam eder.”


Pazar 13.4 ° / 6.3 °
Pazartesi 16.3 ° / 4.8 °
Salı 19.1 ° / 5.3 °