Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tarafından "Gençlerle İftar Sofrası" programı düzenlendi.
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) tarafından düzenlenen "Gençlerle İftar Sofrası" programına katıldı. Ramazan'ın paylaşma, birlik, beraberlik ve dayanışma ayı olduğuna değinen Başkan Başdeğirmen, "Bugünlerde en çok dayanışmaya ihtiyacımız var" dedi.
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tarafından "Gençlerle İftar Sofrası" programı düzenlendi. Programa Vali Yardımcıları Halil İbrahim Ertekin ve Cemil Kılınç, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, belediye başkan yardımcıları, akademisyenler, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı. Iyaş Süleyman Demirel Kongre Merkezi'nde düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ezanın okunmasıyla oruçlar açıldı, dualar edildi.
Çatal: "Öğrencilerimiz Ramazan ayına özgü faaliyette bulundular"
Programda konuşan ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, Ramazan ayının bu yıl manevi ikliminin yüksek seviyede geçtiğini söyledi. Üniversitede öğrencilerin Ramazan ayının manevi iklimine uygun faaliyetler yaptığına değinen Çatal, "Öğrencilerimiz sadece manevi iklimi içerisinde Ramazan ayına özgü etkinlikler yapmanın yanı sıra empati yapma, yardıma muhtaç kişilere yardımda bulunma gibi faaliyetlerde de bulundular. Bu tür faaliyetlerin yürütülmesine katkı veren öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Ramazan ayının güzel olarak gerçekleşmesine katkı veren başta sayın valimize, her zaman bize destek olan sayın belediye başkanımıza, belediyenin tüm ekibi ile il müdürlerimize sonsuz teşekkür etmek istiyorum" ifadelerinde bulundu.
Başdeğirmen: "Ramazan paylaşmaktır, birlik ve beraberliktir"
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de Ramazan ayının güzel bir akşamında öğrenci ve akademisyenlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Başkan Başdeğirmen, "Her zaman Ramazan ayının değerini, kıymetini böyle zamanlarda paylaşma imkanı buluyoruz. Ramazan paylaşmaktır, birlik ve beraberliktir, huzurdur, birbirimize destektir, dayanışmadır. Bugünlerde en çok dayanışmaya ihtiyacımız var. Rabbim bizlere komşularımızla beraber, bu kadar yangın çemberinin içerisinde hayırlı vazifeler yapmayı nasip eylesin. ISUBÜ Rektörümüze güzel davetinden dolayı teşekkür ediyorum. Sizlerle aynı sofrayı paylaşmaktan mutlu oluyoruz. Ülkemizin değişik şehirlerinden hem de farklı ülkelerden gelen birçok arkadaşımızla hep beraber oluyoruz. Hayırlısıyla Ramazan Bayramı'na sağlıkla çıkmayı Rabbim bizlere nasip eylesin" dedi.
Kılınç: "Dünyanın adil, vicdanlı ve merhametli insanlara ihtiyacı var"
Son olarak kürsüye gelen Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, iftar sofrasını birileriyle paylaşmanın büyük bir mutluluk olduğunu söyledi. Gençlerle iftarda buluşmanın kendisi için apayrı bir mutluluk kaynağı olduğuna değinen Kılınç, "Müslüman olarak aslında her birimiz kendimizi ayrıcalıklı hissediyoruz. Her ibadetimizin hem şahsımıza hem çevremize çok büyük katkıları ve faydaları var. Ramazan ibadetinde de bunu çok net olarak görebiliyoruz. Bizlere oruç tutmanın verdiği sıhhat ve sağlık dışında toplumsal dayanışma, farkındalık oluşturma ve yardımlaşma duygusunun zirve yaptığı mübarek bir aydayız. Hepimiz bilgi çağında yaşıyoruz dünyada olup bitenden haberdarız. Dünyanın adil, vicdanlı ve merhametli insanlara ihtiyacı var. Bunu da en güzel yapacak olan siz gençlersiniz. Bu nedenle bir an önce yetişip ülkeye, millete hizmet etmenizi bekliyoruz. Organizasyonun düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından program sona erdi.