Türk Futbolunda Köklü Bir Değişim Başlıyor. TFF, Maçlarda Kullanılmak Üzere Yaka Kamerası Sistemini Devreye Aldı. Hem Hakemler Hem De TFF Temsilcileri Bu Teknolojiyle Artık Anlık Görüntüleri Kaydedecek.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Türk Futbolunda Yeni Bir Teknolojik Adım Attı. Trendyol Süper Lig Ve Trendyol 1. Lig Maçlarında, Hem TFF Temsilcileri Hem De 4. Hakemler Yaka Kamerası Kullanmaya Başlayacak. ASELSAN Tarafından Üretilen "ODAKAN Yaka Kamerası" Sayesinde, Saha İçindeki Kritik Anlar Yüksek Çözünürlükte Kayıt Altına Alınacak.
İLK DENEME GAZİANTEP'TE YAPILDI
TFF'nin Resmi Açıklamasına Göre Yaka Kamerası Uygulaması, İlk Kez 8 Ağustos'ta Oynanan Gaziantep FK – Galatasaray Maçında Denendi. Gaziantep Stadyumu'nda Görevli TFF Temsilcisi, Yaka Kamerası Takarak Anlık Görüntüleri Başarıyla Kaydetti.
7 STADYUMDA KURULUM TAMAMLANDI
Projenin İlk Etabında İstanbul'daki Ali Sami Yen Spor Kompleksi, Beşiktaş Park Ve Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nin Yanı Sıra Gaziantep Stadyumu Dahil Toplam 7 Stadyumda Teknolojik Kurulumlar Tamamlandı.
5 Yıl Boyunca Saklanacak
ODAKAN Yaka Kamerası İle Elde Edilen Sesli Ve Görüntülü Kayıtlar, Otomatik Olarak TFF'nin Dijital Arşivine Aktarılacak. Bu Kayıtlar, Gerektiğinde İncelenmek Üzere 5 Yıl Süreyle Saklanacak.
AMAÇ DAHA ŞEFFAF BİR OYUN YÖNETİMİ
TFF Yetkilileri, Yaka Kamerası Uygulamasının Amacının Maç Yönetiminde Şeffaflığı Artırmak Ve Olası Tartışmalı Pozisyonların İncelenmesine Katkı Sağlamak Olduğunu Belirtiyor. Uygulamanın, Hakem Kararları Ve Saha İçi Disiplin Süreçlerinde De Önemli Bir Veri Kaynağı Olması Bekleniyor.