Isparta Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Niyazi Karadem, yıl içinde düzenledikleri kurslarda kursiyerlerin el emeği göz nuru ile ürettikleri ve geçen hafta yılsonu sergisi ile halkın beğenisine sundukları ürünler için Valilik önündeki çadırda ‘El Sanatları Kurs Ürünlerinin Satış Noktası’ oluşturduklarını söyledi. Satış Noktasının Koordinasyon görevini ise Müdür Yardımcısı Emine Çınar yapıyor.
ISPARTA HEM’İN ‘EL SANATLARI KURS
ÜRÜNLERİ SATIŞ NOKTASI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR
Isparta Halk Eğitimi Merkezi tarafından geçtiğimiz hafta düzenlenen ‘Hayıt Boyu Öğrenme Haftası’nda kursiyerlerin ürettikleri tüm ürünler sergilenmişti. Şimdi ise söz konusu ürünler kursiyerler tarafından Valilik önü 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanındaki çadırda fuar havasında satışa sunuluyor. Isparta Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından oluşturulan ‘El Sanatları Kurs Ürünlerinin Satış Noktası’ vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.
MÜDÜR KARADEM; “SATILAN ÜRÜNLER ÜRETİM
YAPAN KURSİYERLERİMİZE GERİ DÖNÜYOR”
Kursiyerlerin yıl boyunca ürettiği, ayakkabıdan kolyeye, tehzip sanatından çini sanatına kadar birçok ürünün oluşturdukları satış noktasında satışının yapıldığını ifade eden Isparta Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Niyazi Karadem, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “2020 – 2021 öğretim yılında Isparta Halk Eğitimi Merkezi olarak merkezimizde yapmış olduğumuz kurslarımızın, el sanatları kurslarımızın hem tanıtımını geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz Hayat Boyu Öğrenme Haftamız içerisinde yaptığımız etkinliklerle yaptık. Şimdi ise, merkezimizce düzenlenen kurslara katılan kursiyerlerimizin üretmiş olduğu ürünlerin satışı için Valilik önündeki Çadırda Müdür Yardımcımız Emine Çınar’ın koordinesinde bir satış noktası oluşturduk. Buraya halkımızın ilgisi bizi çok memnun ediyor. Tabi ki burada satılan ürünler üretim yapan bayanlarımıza geri dönüyor. Bu nedenle de biz bu işi önemsiyoruz.
“EL SANATLARINA YÖNELİK
KURSLARIMIZ DEVAME DECEK”
İnşallah bundan sonraki süreçte Isparta’da unutulmuş ne kadar el sanatı ürünleri varsa ne kadar el sanatı kursları varsa biz bunları gün yüzüne çıkartacağız. Bir köy endüstrisi gibi çalışmaya devam edeceğiz. Isparta’da takı tasarımı, ahşap boyama, ahşap yakma, kabak süsleme, tel kırma, minyatür halı dokumacılığı, bez bebek, ayakkabı imalatı gibi sayamayacağım onlarca kursumuz var. Bunrı merkezimizde açtık. Bu kurslarımızın ürünlerini de burada yapıyoruz. Ben, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
ISPARTA HEM'İN VALİLİK ÖNÜNDEKİ SATIŞ NOKTASINDAN GÖRÜNTÜLER: