Bugün, 25 Kasım 2024 Pazartesi

İlk kez Isparta hattına yapılıyor

500 KM.’yi kapsayan Afyonkarahisar- Denizli- Isparta- Ortaklar Hattı Sinyalizasyon Sistemi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) tarafından yapılacak.

ISPARTA 24.12.2015 10:41:00 0
İlk kez Isparta hattına yapılıyor

TÜRKİYE’DE BİR İLK 

TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) tarafından yönetilen proje bütçesi 5 Milyar TL. Proje tamamlandığı an Türkiye’nin ilk Sinyalizasyon Sistemi olacak.

 

DÜNYA DEVİ İSTİYOR

            İstanbul- Isparta- Antalya Hattı Yüksek Nitelikli Hızlı Tren (YHT) Hattı için ise Dünya Devi Bombardier devrede… Bombardier CEO’su Laurent Troger, «güçlü bir ortakla Türkiye’de Hızlı Tren üretmek istiyoruz» dedi.

 

TÜRKİYE’NİN İLK YERLİ

SİNYALİZASYON

SİSTEMİ ISPARTA’YA

            Bilimsel ve Teknolojiler Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Isparta- Afyonkarahisar- Ortaklar- Denizli Hattı’nda Türkiye’nin ilk Yerli Sinyalizasyon Sistemi’ni kuruyor.

            TÜBİTAK genel şemsiyesi altındaki Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) tarafından yönetilen projenin finansman büyüklüğü 5 Milyar TL

            Proje tamamlandığı an, sistem Türkiye’de ilk ve tek olacak.

            TÜBİTAK BİLGEM, ayrıca Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı Anklaşman Sistemleri ve Trafik Kontrol Merkezi üzerinde çalışıyor.

  TCDD ve TÜBİTAK BİLGEM'in işbirliği ile yürütülmekte olan "YERLİSİNYAL" projeleri ile uzun yıllar yabancı firmalar tarafından sağlanan demiryolu sinyalizasyon sistemlerinin yerli kaynaklar ile de karşılanabileceğinin gösterildiğine dikkat çekilen açıklamada, ayrıca bu projeler sayesinde Türk mühendislerince geliştirilen sistemlerin sahada yaygın kullanım şansı bulduğu, emniyet ve işlevsellik anlamında da yabancı benzerlerinden eksikleri olmayan bu sistemlerin ülkeye önemli düzeyde katma değer sağladığı kaydedildi.

            TÜBİTAK BİLGEM Ankara YHT Garı çalışmaları haricinde TCDD için yürütülen iki ayrı proje kapsamında, Afyon-Denizli-Isparta ve Ortaklar-Denizli bölgelerinde toplam500 kilometreuzunluğundaki demiryolu hattının sinyalizasyon sistemlerini de yerli imkânlarla geliştirmektedir. Raylı sistemlerin en önemli halkalarından biri olan sinyalizasyon sistemlerinin hem yurt içindeki ihtiyacının karşılanması, hem de yurt dışına açılması amacıyla TÜBİTAK BİLGEM'deki, AR-GE çalışmaları artan bir tempoda devam edecek."

ANTALYA, ISPARTA, İSTANBUL

HATTI YHT İÇİN DÜNYA

DEVİ İHALEYİ BEKLİYOR

            Antalya- Isparta- Burdur- İstanbul Hattı’nda inşa edilecek olan Yüksek Nitelikli Hızlı Tren (YHT) için bir gelişme daha yaşandı.

            Dünya devi Bombardier, Türkiye’de güçlü bir ortakla Yüksek Nitelikli Hızlı Tren üretmek istediklerini açıkladı.

            Dünyanın en büyük demiryolu şirketlerinden Kanada menşeli Bombardier, Türkiye'deki hızlı tren, metro ve tramvay ihalelerine odaklandı.

            Şirketin Üst Yöneticisi (CEO) Laurent Troger, "Türkiye dünyanın en önemli demiryolu pazarlarından biri. Güçlü bir ortakla Türkiye'de hızlı tren üretmek istiyoruz" dedi.

            İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Adana ve Bursa'nın toplu taşımasında Bombardier'in önemli rol oynadığına dikkati çeken Troger, "Ortadoğu ile Avrupa'yı birleştiren Türkiye, dünyanın en önemli demiryolu pazarlarından biri. Modernizasyon süreci çok hızlı yürüyor ve hükümetin 2023 yılına kadar 45 milyar dolarlık ulaştırma yatırımı taahhüdü, Türkiye'yi daha da önemli hale getiriyor" diye konuştu. Laurent Troger, 2023 yılına kadar 6 bin 792 kilometrelik hızlı tren, 4 bin 707 kilometrelik de yeni konvansiyonel hat planlandığını hatırlattı.


Pazartesi -0.9 ° / -7.2 °
Salı 0.8 ° / -7.3 °
Çarşamba 3.6 ° / -6.3 °