Tarih: 11.03.2016 06:45
150 Milyon TL’lik yatırım, 5 bin kişilik istihdam
İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, katıldığı Ne Var Ne Yok Programında Organize Sanayi Bölgesi’nin yan tarafında İl Özel İdare’ye ait arazide uygulanması planlanan Rosarium AVM projesi hakkında detayları paylaştı. 150 milyon lira maliyetli bir proje olacağını ifade eden Bolat, burada yaklaşık 5 bin kişiye iş imkanı sağlanacağını belirtti. Bolat, projenin uygulanacağı yerle ilgili de yeni bir müjde verdi.
75 DÖNÜM İMAR UYGULAMASINDA 65 DÖNÜME DÜŞTÜ
Rosarium AVM projesinin yaklaşık 1 yıldır gündemlerinde olduğunu belirten İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, şunları söyledi: “Organize Sanayi’nin bitiminde mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait olan yıllardır atıl bekletilen bir arazimiz var. biz artık atıl kalan yerlerde farklı projeleri nasıl üretebiliriz arayışı içerisindeyiz. Bu arayışı sürdürürken OSB’nin yanında 75 dönümlük bir arazimiz olduğu ortaya çıktı. Burada hemen imar planı uygulaması yaptırdık. Bu arazi bu şekilde 65 dönüme düştü. Burada ne yapabiliriz diye araştırdık. Sayın valimiz ve milletvekillerimizle bu konuda görüşmeler yaptık. Sayın valimiz ve milletvekillerimiz buraya proje yapılması için çok destek verdi.
SDÜ 60 SAYFALIK AKADEMİK ÇALIŞMA HAZIRLADI
Proje arayışı içerisindeyken BAKA, TKDK, Keçiborlu, Gönen, Güneykent Belediyelerine, ITSO, Ticaret Borsası’na, Esnaf Odaları Birliği’ne yazı yazdık. Bizim 65 bin metrekarelik bir alanımız var, burada Isparta’ya gelir getirecek, sürdürülebilir bir gelir amaçlı il özel idaresine nasıl proje üretebiliriz diye sorduk. Sayın Rektörümüze de konuyu açtığımızda kendisi akademik bir çalışma yapalım dedi. Kendileri 60 sayfalık bir rapor hazırladılar, bize önümüzü açacak bilgiler sundular. Bu akademik ve profesyonel bir çalışma.
VATANDAŞA DA SORACAĞIZ
STK’ların görüşlerinden sonra biri Gönen İl Genel Meclisi üyesi Volkan Bey, Keçiborlu İl Genel Meclisi Üyesi arkadaşımız Salih Bey ve MHP’den Kerem Korhan Araz bey ile 2 teknik elemandan bir komisyon oluşturduk. Bu komisyon çalışmalarına devam ediyor. Bu komisyon STK’lardan gelen fikirler neticesinde ortak bir proje uygulayacağız. Bu proje hayata geçmeden bu projeyi Isparta’daki sade vatandaşlarımıza sunacağız. Vatandaşlarımıza o alana ne yapılmasını uygun görürsünüz diye soracağız. Halk ne istiyor? Bunu da aldıktan sonra ortaya çıkan fikri hamurlaştırıp, bir merkezde toplayıp, ulusal bazda bir proje yarışmasına çıkacağız. Proje yarışmasına çıkarken 65 bin metrekarelik bir alan içerisine şu şekilde proje istiyoruz kat karşılığı, yap işlet devret modeli olur, şeklinde şartlar sunacağız.
HER POTANSİYELDEN YARARLANACAĞIZ
Isparta, Afyon ve Antalya kentlerinin merkezinde yer alan ve ülkemizin önemli turizm akslarıyla bağlantılı turizm haraketliliği açısından ilimiz açısından bir merkez oluşturabilecek bir yer burası. Bu alanın 3,5 km ilerisinde Süleyman Demirel Havaalanımız var. Havaalanımızda 2014-2015 yıllarında ortalama 213 bin kişi hizmet almış. Yaz aylarında İran uçakları geliyor. İranlı turistler havaalanından otobüslere biniyor Antalya’da iniyor. Buradan kış aylarında 15-20 bin, yaz aylarında 45-55 bin araç geçiyor. Eskiden su akar Türk bakar diyorlardı. AK Parti hükümetleri geldi su akıyor artık Türk bakmıyor, sudan faydalanıyor. Araba geçiyor Ispartalı bakıyor, artık araba geçecek Ispartalı bakmayacak, Ispartalı buradan kazanacak. İl Özel İdaresi’de buradan kazanacak.
ISPARTA VE BURDUR’UN YÖRESEL ÜRÜNLERİ DE ORADA OLACAK
OSB’de 76 tane fabrika var. burada çalışan sayısı yaklaşık 2135. Organize Sanayi Başkanımız Mustafa beyle görüştüm, istihdam beklentilerinin 5 bin kişi olduğunu söyledi. Bu 5 bin kişiden faydalanacağız. Havaalanına gelen 213 bin kişiden faydalanacağız. Bu yoldan geçen araçlardan faydalanacağız. Haziran’da Kara Havacılık Okulu açılacak. Yaklaşık 5 bin personel gelecek, onlardan faydalanacağız. İzmir, Afyon, Isparta, Antalya Yüksek Hızlı Tren projesi var. Bu projenin istasyonlarından birisinin Baladız’da yapılması planlanıyor. Bu istasyona gelen insanların sosyal, ibadet ihtiyaçlarını karşılaması için büyük sıkıntılar olacak. Meclis üyesi arkadaşlarımız olarak burada fast food tarzı birimler düşünüyoruz. Spesiyal restoranlar düşünüyoruz. Isparta ve Burdur’un yöresel yemek kültürünü yansıtabileceği restoranlar düşünüyoruz. Isparta’nın her türlü tarım ürünleri orada olacak. Gülcülük, gül ürünleri, aromatik bitki ürünlerinin tanıtımı olacak. Büyük ölçekli yapı, elektronik marketler düşünüyoruz. Organik ürünler pazarı düşünüyoruz. Çocuklar için oyun ve eğlence merkezleri, kafeler düşünüyoruz. El sanatları için özel alanlar düşünüyoruz. Isparta’nın minyatür halısının, Yalvaç keçi, deri ürünleri için alanlar oluşturma hevesindeyiz.
5 BİN KİŞİYE İŞ İMKANI SAĞLANACAK
Yapılacak olan proje o bölgenin çehresini değiştirecek. Yaklaşık 5 bin kişiye iş imkanı sağlanabileceği ümidindeyim. Burası 24 saat hizmet verecek. En küçük birimde 3 kişi çalıştığını düşünürsek yaklaşık 5 bin kişiye iş imkanı sağlanmış olacak.”
OSB İLE ARAZİ TAKASI YAPACAĞIZ, YENİ YER DAHA İYİ OLACAK
Öte yandan projenin yeriyle ilgili yeni bir gelişmeyi paylaşan İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, eğer yeni yerde uygulanması durumunda ulaşımın daha kolay olacağına değindi. Bolat, “Organize Sanayi Başkanımız Mustafa beyle görüşmemiz esnasında kendisi havaalanı kavşağına kadar OSB’nin genişleme, kamulaştırma alanı içerisinde olduğunu, takas işlemi olabileceğini söyledi. 65 bin metrekare yeri kamulaştırma alanı içerisinde olan havaalanı kavşağı olan tam köşeye taşıyabileceğimizi söyledik. Bu konuda il genel meclisi üyesi arkadaşlarımızın uygun görüşleri olursa projeyi havaalanı kavşağına taşıyacağız. Mevcut yeri de OSB’ye devredeceğiz. Bizim mevcut yerimiz havaalanı kavşağından yaklaşık 3,5 km OSB’ye yakın tarafta. Eğer Antalya’dan Afyon istikametine giden vatandaşlarımız havaalanından dönüp, 3,5 km geri gitmek zorunda kalacaktı ya da büyük bir yatırımlar alt geçit uygulaması yapılacaktı. Sayın vekillimize konuyu aktardık. Projenin orada daha iyi olacağını söyledi. Meclisten gerekli desteği aldıktan sonra bu projeyi havaalanı kavşağına uygulayacağız.”
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —