Birlik tüzel kişiliği tasfiye edilen yerlerde sulama rehabilitasyon projelerinin II Özel İdaresi katkı payı ile yapılmasına dair uygulamadan Isparta’da 2 bölge yararlanacak. Hoyran Sulama Birliği ve Senirkent Sulama Birliği tasfiye edildi, 9
Isparta’nın Hükümet gündemine soktuğu sulama devrimi için geri say mı başladı. AK Parti Isparta Milletvekili ve TBMM Plan-Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'in girişimiyle Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca yapılan düzenleme kapsamında sulama birlikleri tasfiye edilen yerlerde kapalı sistem rehabilitasyon projeleri uygulaması II Özel İdaresi katkısı ile DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından uygulanacak. Hükümetin sunduğu ve birlik ortağı çiftçilerin yüzde 10 katılım payı ödemekten kurtulduğu uygulama kapsamında 2 birlik fesih karan aldı.
Akdeniz muhabirinin edindiği bilgiye göre, söz konusu uygulamanın Senirkent bölgesi tarım arazilerinde uygulanması için yapılan değerlendirmeler sonucunda Senirkent Sulama Birliği fesih karan aldı. Fesih karan doğrultusunda Senirkent Sulama Birliği, 1 yıl içerisinde tasfiye edilerek, tüzel kişiliğini kaybedecek. Aynı karar Hoyran Sulama Birliği tarafından da alındı. Senirkent'te ve Hoyran bölgesinde birliklerin tasfiye edilmesi kararı, bu bölgelerde uygulanacak rehabilitasyon projeleri için gereken birlik katkısının İI Özel idaresi tarafından sağlanması anlamına geliyor. DSİ 18.Bölge Müdürlüğü, Senirkent ve Hoyran bölgesi ovalarında yapacağı kapalı sistem s ulama rehabilitasyon projeleri için talep ettiği yüzde 10'luk
katılım payını Isparta II Özel İdaresi’nden alacak. Diğer bölgelerdeki birlikler ise fesih karan almadığı için rehabilitasyon bedelinin yüzde 10'unu kendi bütçesinden karşılayacak. Yüzde 10'luk katkı payının yüzde l'i peşin isteniyor.
Sulama Birliği çok önce fesh olan Şarkikaraağaç'ta ise durum Senirkent ve Hoyran bölgesinde olduğu gibi. Şarkikaraağaç ovasının rehabilitasyon projesi için İl Özel İdaresi yüzde 10 oranında katkı sunacak. Şarkikaraağaç'ta sulama rehabilitasyon projelerinin uygulamasına hemen başlanacağı, Senirkent ve Hoyran bölgesinde ise 1 yıllık tasfiye sürecinin bekleneceği bildirildi.
Öte yandan Senirkent Sulama Birliği ve Hoyran Sulama Birliği'nde çalışan 90'a yakın personel de mağdur edilmeyecek. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapan düzenleme kapsamında 90'a yakın için DSİ 18.Bölge Müdürlüğüne taşeron olarak alınacak.
Akdeniz