Bugün, 29 Eylül 2024 Pazar

2018’de bu yolu tamamlayıp gündemden düşürmek istiyoruz

2018’de bu yolu tamamlayıp gündemden düşürmek istiyoruz

ISPARTA 25.07.2018 06:38:00 0
2018’de bu yolu tamamlayıp gündemden düşürmek istiyoruz
Vali Şehmus Günaydın, Isparta-Eğirdir yolunda devam eden yapım çalışmalarıyla ilgili, firma ile Karayolları Bölge Müdürüne can ve mal güvenliği için gerekli tüm tedbirlerin alınması için talimat verdiğini ifade ederek, “Bu sene bu yolu tamamlayıp artık Isparta’nın gündeminden düşürmek istiyoruz” dedi.
 
Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan ve üyeler, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Polisevi’nde Vali Şehmus Günaydın ile bir araya geldi. Buluşmada Vali Günaydın, Isparta- Eğirdir yolu ile grup köy yollarının sıcak asfalt çalışmaları hakkında bilgi verdi.
KARAHAN: BU ÖZEL GÜNÜMÜZDE SAYIN VALİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Buluşmada ilk söz alan Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, “Bugün 24 Temmuz Basın Dayanışma Günü. Her ne kadar 1908 yılından sonra ilan edilen basındaki sansürün kaldırılmasıyla ilgili Basın Bayramı olarak dillendirilse de biz bugünü basın bayramı olarak kutlamıyoruz. Biz 24 Temmuz’u ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Basın Dayanışma Günü olarak kutluyoruz. Medya çalışanlarının maalesef özlük haklarıyla ilgili sıkıntılı durumları var ve halen çözülemedi. Umutlarımız her zaman yeşil kalmaya devam ediyor. Ama bir türlü özlük ve sosyal haklarımızla ilgili bir yeşerme durumu olmadı.  Elimizden geldiği kadar Isparta yerel medya çalışanları olarak Isparta’mıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Halkın haber alma özgürlüğünü en iyi şekilde sürdürmeye çalışıyoruz. Devletimizin, milletimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Sayın valimiz bizim her zaman yanımızda. Bu özel günümüzde sayın valimize teşekkür ediyoruz. Haber almamızdaki en büyük kolaylığı sizler sağlıyorsunuz” şeklinde konuştu.
VALİ GÜNAYDIN: 204 KÖYÜMÜZÜN YAKLAŞIK YÜZDE 85’İNİ ZİYARET ETTİM
Vali Şehmus Günaydın da tüm gazetecilerin basın bayramını kutlayarak sözlerine başladı. Vali Günaydın, şunları söyledi: “Çalışmalarınızdan ve bizlere vermiş olduğunuz katkıdan dolayı da hepinize teşekkür ediyorum. Demokrasimizin vazgeçilmez kurumlarından olan basınımızın çalışmaları ülkelerin gelişmesi, kalkınması, toplumun bilgilendirilmesi için son derece önemli. Basınımızın bu çalışması ülkemizin daha ileriye gitmesinde önemli ve anlamlıdır. Yöneticiler olarak bizler, gidemediğimiz, göremediğimiz, duyamadığımız olaylar karşısında en büyük desteği sizlerden görüyoruz. Sizlerin yardımıyla önemli ihtiyaçlarını ve sıkıntılarını gideriyoruz. Ailelerimizin, gençlerimizin ve ihtiyaç sahiplerinin bize ulaşan kolu, kanalı oluyorsunuz. Bizler bu anlamda çok önemli görevleri yerine getirdiğinize inanıyoruz. Isparta’mızda en ücra köşede dahi basınımızın yapmış olduğu haberler ilgiyle takip ediliyor. Yaklaşık olarak 2 yılı aşkın zaman içerisinde 204 köyümüzün yaklaşık yüzde 85’ini ziyaret ettim.
TEYZEMİN ÖNÜNDEKİ TELEFONDAN İNTERNET SİTELERİNİ TAKİP ETTİĞİNİ BİZZAT GÖRDÜM
Gittiğim köylerde teyzelerimizin ‘sayın valim sizi dün akşam sizi haberlerde izledim’ demesini çok önemli görüyorum. Sizlerin yapmış olduğu çalışmaların en ücra köşesinde ses getirdiğini görüyorum. Kuyucak ziyaretimde saçta ekmek pişiren iki teyzemin önündeki telefondan internet sitelerini takip ettiğini bizzat gördüm. Arttık bizlerin de yaptığımız çalışmalar da toplumun tüm kesimlerinin gözlerinin bizim üzerimizde olduğunu bilerek çalışmak gerekiyor. Görevimizi yaparken, haberleri yaparken bu vatandaşların da bizleri takip ettiğini düşünerek tarafsız, objektif ve toplumun faydasına olan haberleri yaparken onların da bizi izlediklerini, takip ettiklerini düşünerek haber yapmamız gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.
GÜNÜBİRLİK TURİZMİ KONUSUNDA EN ÇOK GELİŞİM GÖSTEREN VİLAYETLERDEN BİRİSİYİZ
Isparta’da takım oyunu oynandığı ve kenetlenildiği sürece aşılmayacak hiçbir sorun olamayacağını vurgulayan Vali Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geldiğimiz noktada birlikte hareket etmememizin çok önemli katkısı var. Günübirlik turizmi konusunda en çok gelişim gösteren vilayetlerden birisiyiz. Tabii ki bu nokta yeterli değil. Bunu kalıcı hale getirmek, Ispartalı hemşerilerimizin daha fazla kazanacağı altyapı çalışmalarını hep beraber gerçekleştirmek zorundayız. Bizler, basınımızın bu anlamda yapmış oldukları çalışmaları takdirle izliyoruz. Bu çalışmaların daha da güçlenerek, toplumun tüm kesimlerinin sorunlarını, dertlerini yansıtacak şekilde gerçekleşmesi için gayretin artırılmasını sizlerden bekliyoruz.
SİZLERİN YAPTIĞI TESPİTLERİN ÇOK BÜYÜK FAYDA GETİRDİĞİNİ BELİRTMELİYİM
Nerede bir ihtiyaç sahibi var ise, bu sağlık, eğitim, ekonomik gibi her konuda sizlerin yaptığı tespitlerin çok büyük fayda olduğunu, bizlerin de bundan çok büyük memnuniyet duyduğumuzu ifade ediyoruz. 1 aylık Seyfi bebek vardı. Bu bebeğimiz ameliyatını oldu, tedavisi devam ediyor. Bu nasıl oldu? Basınımız, vatandaşlarımız, hepimizin bir araya gelmemizle bu gerçekleşti. Bu gibi birçok olayda bizler bir araya gelmesini bildiğimiz zaman iyi sonuçlar alabiliriz diye düşünüyorum.
SİZİ KAMU YÖNETİMİNİN AİLESİ OLARAK GÖRÜYORUZ
Bizler, sizi kamu yönetiminin ailesi olarak görüyoruz. Sizlerin de göstereceği çalışma bütün alanlardaki kalitenin artmasını sağlayacaktır. Her zaman daha iyiyi yakalamak için hep beraber çaba göstereceğiz. Eksiklerimiz vardır, önemli olan bunun farkında olmak. Eksiklerimizi gidermek için herkesin taşın altına elini koyması lazım.
TÜM TARAFLARI DİNLEYEREK HABER YAPMAMIZIN DAHA İYİ SONUÇ GETİRECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM
Kamuoyunu bilgilendirirken, bir haber yaparken tüm tarafları dinleyip ona göre bir haber oluşturmamız en önemli olay diye düşünüyorum. Bir tarafı dinlemeden sadece bir tarafın görüşleriyle yapılacak haber hem objektif hem de faydalı olmaz. Görevimiz vatandaşlarımızı tarafsız ve objektif bilgilendirmek ise mutlaka tüm tarafları dinleyerek haber yapmamızın daha iyi sonuç getireceğini düşünüyorum. Tüm vatandaşlarımız böyle istiyor. Tek taraflı yapılacak açıklamalar olayın gerçek boyutlarıyla ortaya konulmasına imkan vermeyebilir. Ama bütün tarafların düşüncelerinin, söylemlerinin derlenip kamuoyuna aktarıldığında sonuç ülkemizin ve Isparta’mızın lehine olacaktır.
ÖNCESİNE VE SONRASINA BAKMAK LAZIM
 Bir olay konusunda bir açıklama yapacaksak istatistiki verilere bakmakta fayda vardır diye düşünüyorum. 2 sene, 5 yıl önce nasıldı, şimdi nasıl diye bakarsak sonuçlar açısından karşılaştırmalı analiz fayda sağlar. 3 sene önce Isparta’ya gül ve lavanta turizmi için kaç kişi geldi, bugün kaç kişi geldi, buna bakacağız. Ona göre projeler ortaya koymak çok faydalı olacaktır diye düşünüyorum.”
ARTIK ISPARTA’NIN GÜNDEMİNDEN DÜŞÜRMEK İSTİYORUZ
Öte yandan bir gazetecinin Isparta-Eğirdir yolundaki yapım çalışmalarıyla ilgili soruyu yanıtlayan Vali Günaydın, “Bu konuda bizim gösterdiğimiz hassasiyeti tüm kamuoyu biliyor. Geçen hafta karayolları bölge müdürünü bu iş için çağırdım. Geçen gün Eğirdir’den dönerken işaretlemeler konusunda bir takım tereddütlerim vardı. Bunu bile takip ettiğimizi ifade etmek istiyorum. Bölge müdürünün bu işin bir an önce sağlıklı şekilde bitmesi için çabanın ortaya konulmasını istedim. Bu sene içerisinde inşallah bunu bitireceğiz. Karayollarının çalışmaları çok pahalı yatırımlar. Pahalı yatırımlarda da karayolları haklı olarak en güzel en kaliteli hizmeti sağlamak için çalışıyor. Eksiklikler ve kusurlar varsa bunların süratle giderilmesi için karayollarının müdahale etmesini istedim. Vatandaşlarımızın bu konuda talepleri ve şikayetleri var. Bu yolun bir an önce açılması Isparta ve Eğirdir’imizin ekonomisi için çok önemli. Firmadan ve karayolları bölge müdürüne vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için her türlü tedbirin üst seviyede alınmasını talimatlandırdım. Can ve mal güvenliği açısından tüm tedbirlerin üst seviyede alınması gerekir. Can güvenliği bizim için çok önemli. Bu sene bu yolu tamamlayıp artık Isparta’nın gündeminden düşürmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
HEDEFİMİZ 2023 YILINA KADAR 2 BİN KM’LİK TÜM KÖY YOLLARINI SICAK ASFALTA KAVUŞTURMAK
Son olarak grup köy yollarındaki sıcak asfalt çalışmaları hakkında da bilgi veren Vali Günaydın, “Geçen sene 21 Temmuz’da Isparta’da sıcak asfalt çalışması başlattık. Şuanda 350 km’ye geliyoruz. Bu yıl 110 km’yi geçtik. Sene sonunda inşallah 420 km’yi bitireceğiz. Geçen sene bin 100 liraya aldığımız ürün bu sene 2 bin 300 lira oldu. Bunun herkes tarafından bilinmesi lazım. Bu durumun çalışmaları aksatacağı bekleniyordu ama biz çalışmalarımızı aksatmadık. Isparta’da yolu sıcak asfalt olmayan hiçbir grup köy yolu kalmayacak dedik. Hedefimiz 2023 yılına kadar 2 bin km’lik tüm köy yollarını sıcak asfalta kavuşturmak. Statik kaplamada bu sene ikinci kat asfalt yapacağımız yerler vardı. Arkadaşlarımızdan bu sene bu yolu yapmayalım seneye sıcak asfalt yapalım talebi var. Arkadaşlarımız bu konuda çalışma yapıyorlar. Can ve mal güvenliği için tehdit oluşturmuyorsa o yolları seneye sıcak asfalt programına alacağız. 2023 yılına kadar köylerdeki vatandaşlarımız otoban konforundaki asfalttan köylerine gitmiş olacaklar. Köylere gittiğimizde yolun yapılmasıyla köydeki canlılığı, hareketliliği yerinde görüyoruz. Mali yük gelmesine rağmen programımızdan taviz vermiyoruz. Geçen sene Temmuz’dan Kasım’a 212 km sıcak asfalt yaptık. Bugün geçen seneye göre henüz başlamamış olduğumuz tarihte 110 km’yi gerçekleştirdik. İl Özel İdare’deki emekçi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
VALİ GÜNAYDIN’A AY YILDIZLI TESBİH HEDİYE EDİLDİ
Konuşmaların sonunda Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Karahan, Vali Günaydın’a Ay Yıldızlı bir tespih hediye etti. Karahan, “15 Temmuz tüm Türkiye’de kahramanlık destanıyla anıldı. 15 Temmuz’da Isparta’da en büyük kahramanlarımızdan birisi de sayın valimizdi. Yaptığı karakterli duruşuyla 15 Temmuz’da nasıl büyük bir rol oynadığını hepimiz biliyoruz. Bugünün anısına Ay Yıldızlı bir tespih yaptırdım. Yönetim kurulu adına sayın valimize hediye ediyoruz, güzel günlerde çekmesini diliyoruz” dedi. Vali Günaydın da hediye için teşekkür etti.
 

Anahtar Kelimeler:
Pazar 27.5 ° / 15.2 °
Pazartesi 18 ° / 9.9 °
Salı 17.6 ° / 7.5 °