Tarih: 21.11.2018 07:08

41 kez maşallah

Facebook Twitter Linked-in

Isparta Şehir Hastanesi’nde 41. bypass ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Kalp ve Damar Cerrahisi doktorları ve sağlık personeli, 41. ameliyatı Başhekim F. Ruşen Keskin ile birlikte ‘41 kez maşallah’ yazılı pasta keserek kutladı. 41 ameliyatta şuana kadar hiçbir olumsuz durum yaşanmadığına dikkat çeken Keskin, “En genç hastamız 43, en yaşlı hastamız ise 82 yaşında. Yaş ilerledikçe komplikasyon artar ama şuana kadar herhangi bir sorun yaşamadık. Ekibimiz canla, başla çalışıyor” dedi.
 
Isparta Şehir Hastanesi’nde 41. bypass ameliyatı dün başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Kalp ve Damar Cerrahisi doktorları ve sağlık personeli 41’inci bypass ameliyatını pasta keserek kutladılar. Başhekim F. Ruşen Keskin de Kalp ve Damar Cerrahisi ekibini yalnız bırakmadı.
ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE DAHA FARKLI KOMPLİKE AMELİYAT ÇEŞİTLERİNE GİRECEĞİZ
İlk bypass ameliyatının 5 Mayıs 2018 tarihinde yapıldığını ifade eden Başhekim F. Ruşen Keskin, “5 Mayıs’ta İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs ve Kalp Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi Kardiyovasküler Kliniğinden Doç. Dr. Cevdet Uğur Koçoğulları, Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Koşar ve SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı'nın destekleriyle ilk vakamızı aldık. Geçen süre içerisinde bugün itibariyle 41.vakamızı aldık. Şuana kadar 41 vakadaki bypass ameliyatlarında bir komplikasyon, ex durumu olmamıştır. Bu bizim için önemli bir durumdur. Isparta Şehir Hastanesi olarak bu tür komplike ameliyatların ilimizde yapılması bize gurur veriyor. Bunu yapacak donanım ve ekibimiz mevcuttur. Bundan sonra devamı gelecektir. Bypass ile birlikte kapak ameliyatları, şu aralar periferik anjiyolar da yapılmaktadır. Önümüzdeki günlerde daha farklı komplike ameliyat çeşitlerine gireceğiz” dedi.
7/24 ANJİYO VE BYPASS YAPABİLECEK EKİBİMİZ VAR
Bypass ameliyatlarında yaş ortalamasının 60-65 civarında olduğunu dile getiren Başhekim Keskin, “En genç hastamız 43, en yaşlı hastamız ise 82 yaşında. Yaş ilerledikçe komplikasyon artar ama şuana kadar herhangi bir sorun yaşamadık. Ekibimiz canla, başla çalışıyor. Her hastayla gece gündüz tek tek ilgileniyorlar. Ameliyat sonrası bakımı çok önemli. Şehir Hastanesi’nde bu yönden avantajlıyız. Yoğun bakımlarımız tam teşekküllü. 24 saat doktor, hemşire ve ara elemanımız bulunmaktadır. 7/24 hangi saatte olursa olsun bu ameliyatın hem anjiyo hem de bypass kısmını yapacak ekibimiz mevcut. Gecenin 3’ünde bile anjiyo ve bypass yapabilecek durumdayız” diye konuştu.
AYLIK 10-12 BYPASS YAPILIYOR
Şuanda aylık 10-12 bypass ameliyatı yaptıklarını ifade eden Keskin, “Bu sayı artacak gibi görünüyor. Burdur ve Isparta’dan hastalar geliyor. Antalya’da da ameliyatı tercih etmeyip bize gelenler oldu” dedi.
ISPARTA’YI SAĞLIK ÜSSÜ KONUMUNA GETİRMEK İÇİN HEP BİRLİKTE UĞRAŞIYORUZ
Çevre illerden hasta portföyü oluşturup Isparta’yı kardiyovasküler cerrahı merkezi haline getirmek istediklerini vurgulayan Şehir Hastanesi Başhekimi F. Ruşen Keskin, “Bu kadar kısa sürece bu kadar başarılı işler başaran ekibimiz tek kelime ile kutlanacak bir ekip. Hepsine teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde çok daha verimli çalışmalar yapacağız. Isparta’yı sağlık üssü konumuna getirmek için hep birlikte uğraşıyoruz” şeklinde konuştu.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —