Tarih: 22.04.2017 06:09

54 uçak ve helikopter bakım teknisyeni yetişti

Facebook Twitter Linked-in

BAKA’nın hazırladığı ve AB İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı’ndan 333 bin Euro hibe alan ‘Uçak Bakım ve Helikopter Bakım Teknisyeni Eğitimi Projesi’ sona erdi. Eğitimlere katılan 100 kursiyerden biri bayan 54 kişi projeyi başarıyla tamamladı ve dün düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) hazırladığı ve AB İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı’ndan 333 bin Euro hibe alan ‘Uçak Bakım  ve Helikopter Teknisyeni Eğitimi Projesi’nin eğitim kapanış toplantısı ve sertifika töreni dün Valilik Göl Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Şehmus Günaydın, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu, BAKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Madenci ve kursiyerler katıldı. Proje kapsamında eğitime başlayan 100 kursiyerden 54’ü projeyi başarıyla tamamladı.
GEÇME NOTUNA YAKIN KALANLAR İÇİN YENİ BİR SINAV TERTİP ETMEKTYİZ
Toplantının açış konuşmasını yapan BAKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Madenci, “Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Süleyman Demirel Üniversitesi işbirliğinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi operasyonel programı çerçevesinde 333 bin avroluk uçak bakım teknisyenliği ve helikopter bakım teknisyenliği eğitim çalışması düzenledik. Buna bağlı olarak 18-29 yaş arasında 100 gencimize uluslararası geçerliliği olan sertifika eğitimi verdik. Bunun sonucunda kursiyerlerimiz 17 modülden sınava girdiler. Sınava giren kursiyerlerden 54 adedi modül sınavlarının önemli bir bölümünden başarılı olarak sertifika almaya hak kazandı. Bununla ilgili olarak bizim proje ortağımız olan aynı zamanda bölgemizde havacılık hizmetlerini yürüten ASAL havacılık bu kurslarda başarılı olan kursiyerlerimizden, özellikle helikopter teknisyenliğinden başarılı olanları istihdam etme garantisi vermiştir. Aynı zamanda eğitimimizi düzenleyen Taner Doğan Tim havacılık firması da sınav sonucunu beklemeksizin kursiyerlerden başarılı olanlardan 18 kişi istihdam etmiştir. Kursiyerlerimizin yine önemli bir kısmı geçme notuna çok yakın puanlarda kalmıştır. Bunlar içinde yeni bir sınav tertip etmekteyiz” şeklinde konuştu.
PROJENİN 2 BÜYÜK ÖNEMİ VAR         
SDÜ Rektör Yardımcısı Murat Ali Dulupçu, SDÜ olarak Isparta’nın ekonomik hayatında yükselmeye başlayan havacılık sektörüne katkı sunmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Bu projenin hayata geçmesinin birçok önemli yönü var. Fakat ben bunlardan iki tanesine değinmek istiyorum. Bunlardan biri sayın valimizin ve ajansımızın desteği ile finansmanı AB tarafından sağlanan çok sayıda kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörün bir arada olduğu bir çalışma olarak ortaya çıktı ve nitelikli istihdama dönüşen bir adım atılmış oldu. İkincisi Isparta ekonomisi açısından havalimanının gelişmesi ile birlikte önemli bir açılım sağlanmış oldu. Bunun farklı boyutları var. Sivil havacılık Yüksek Okulunun hayata geçme çabaları, Kara Havacılık Okulunun Isparta’ya geliyor olması, Isparta ekonomisi açısından potansiyel yeni bir sektörün doğuşunun haberini veriyor. Bu projenin en önemli noktalarından biri de bu yeni gelişen sektörler için istihdam edilecek eleman yetiştiriyor olması anlamına geliyor” dedi.
500 GENÇ BAŞVURDU 100 KİŞİYİ ALABİLDİK
Vali Şehmus Günaydın da Isparta için önemli bir gün olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Gerek Avrupa Birliği katkılarıyla yapılan projeleri, gerekse BAKA veya diğer kurumlarımızın katkılarıyla yapılan projeler temelde gençlerimizin iş bulabilmeleri amacı güden projelerdir. Tabi bunlar içerisinde sosyal amaçlı projeler de var. Fakat bir projenin sonucunda eğer o projeye katılan gençlerimize iş bulabiliyorsanız sevincimiz daha fazla, daha önemli ve anlamlı oluyor. Biz de bugün böyle bir gün yaşıyoruz. İlk geldiğim günlerdeydi, arkadaşlar bu projelerle ilgili gerekli çalışmaları yapmış idiler. Diğer birimlerimiz de gerekli çalışmaları tamamlayarak üniversitemiz ve belediyemizle birlikte bu projeye başladık. Bu proje ilk baştan önemli bir proje olduğunu, kendini hissettirdi. Çünkü gençlerimiz bu proje katılabilmek için yoğun ilgi ve alaka gösterdiler. Yaklaşık 500 gencimiz bu proje kapsamında eğitim alabilmek için başvuru yaptı ama 100 kişiyi alabildik. Proje kapsamında sonunda 54 arkadaşımız bu projeyi başarıyla tamamladı.
THY DÜNYADA BİR MARKA HALİNE GELDİ
Ülkemiz son yıllarda havacılık alanında ciddi atılımlar ve önemli gelişmeler gösteriyor. Ülkemizde sivil havayolu şirketlerinin faaliyetleri de her yıl artıyor. Gururumuz Türk Hava Yolları(THY) dünyanın bir çok noktasına uçarak dünyada bilinen bir marka haline geldi. Bu da havacılık sektörünün daha ileri taşınması anlamında da önemli bir gelişmedir diye düşünüyorum. Kanada ziyaretimde Toronto Ticaret Odası Başkanının ben havayolu olarak Türk Hava Yolları’nı tercih ediyorum lafı bizi ziyadesiyle gururlandırmıştır. Gerek Türk Hava Yolları gerekse diğer havayollarımız dünyada daha iyi noktalara gelerek ülkemizi başarıyla temsil etmeye devam edecektir. Havayolunun gelişmesi nitelikli işgücü ihtiyacını da ortaya koyuyor. Bu nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanması için bu tür projeler büyük önem arz ediyor. İlimizde de havacılık konusunda faaliyet gösteren özel firmalarımız var. Özel müteşebbisler her zaman nitelikli iş gücü bulmak adına bu projeye destek verdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum.
54 KİŞİDEN 18’İ HEMEN İŞ BULDU
Projeyi yeni tamamlamış olmamıza rağmen ilk etapta 54 arkadaşımızdan 18’i hemen istihdam edilecekler. Arkasından 10 arkadaşımızla birlikte kursu tamamlayanlardan yarıdan fazlası hemen iş sahibi olacaklar. Bu da projenin ne kadar başarılı olduğunun bir göstergesi. İnşallah diğer arkadaşlarımız da kısa sürede iş bulacaklardır, bundan şüphemiz yok.
İSTİHDAMI ARTIRAN, KATKI VEREN PROJELERİN DESTEKLENMESİ GEREKİYOR
Bu tür kursları, eğitim programlarımızı devam ettirmemiz gerekiyor. Üniversitemiz ve diğer kurumlarımızla istihdamı artıran, katkı veren projelerin desteklenmesi gerekiyor. Biz valilik ve kamu kurum kuruluşları olarak bu projelerin hayata geçirilmesi için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Aynı zamanda sivil toplum örgütlerinin ve diğer ticari kuruluşların katkılarıyla tüm sektörlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün yaratılması konusunda  mesafe alacağımızı düşünüyorum.
SEKTÖRLERİN İHTİYAÇ DUYDUĞU NİTELİKLİ İŞGÜCÜNÜ OLUŞTURMAMIZ GEREKİYOR
Birçok şirketi, fabrikayı ziyaret ettiğimiz zaman eleman ihtiyacımız var deniliyor. Ama bizim halk gününe gelen gençlerimizin birçoğu ne iş yaparsın dediğimizde her işi yaparım diyor. Bunun yerine nitelikli işgücü yetiştirmek için çalışmalarımıza ağırlık vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünü oluşturduğumuz zaman ülkemizde istihdamın daha iyi noktalara gitmesi yönünde katkılar yapacaktır. Bu projenin gerçekleşmesine destek veren tüm arkadaşlarımıza ve kurumlarımıza teşekkür ediyorum.”


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —