Bugün, 21 Eylül 2024 Cumartesi

Emeklinin İkramiye Beklentisi; 10 Bin TL Olmalıdır!

Emeklinin İkramiye Beklentisi; 10 Bin TL Olmalıdır!

EKONOMİ 15.05.2024 23:55:00 0
 Emeklinin İkramiye Beklentisi;  10 Bin TL Olmalıdır!

Kurban Bayramı öncesi emekliye verilecek ikramiyeyle ilgili beklentilerini emekli temsilcilerine sorduk. Temsilciler, 10 bin TL ikramiye ödenmesi gerektiğini söylerken, emekli maaşının da en az asgari ücret seviyesine getirilmesi gerektiğini kaydetti. 

RAMAZAN İKRAMİYESİ

3 BİN TL OLMUŞTU

Pandemi sonrası yaşanan yüksek enflasyon emeklileri zorluyor. Aldıkları maaşla geçim sıkıntısı çeken emekliler, bayramlar öncesi verilen ikramiyelere umut bağladı. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda yüksek bir ikramiye bekleyen emekliye 3 bin TL verilmiş ve bu miktar düşük bulunmuştu. Kurban Bayramı öncesi gözler yeniden bayram ikramiyesine çevrildi.

10 BİN TL HERKESİN

ORTAK NOKTASI

16-19 Haziran’daki Kurban Bayramı öncesi verilecek ikramiyeyi emekli temsilcilerine sorduk. Temsilcilerin ortak buluşma noktası 10 bin TL civarında. Temmuzda yapılacak emekli maaş zammıyla ilgili de konuşan temsilciler, maaşın en az asgari ücret seviyesine getirilmesi gerektiğini söyledi.

7 BİN TL, EMEKLİ İÇİN 

BİR NEFES OLABİLİR

Emekliler sıkıntıda, özellikle 10 bin TL maaş alanlar daha büyük sıkıntıda. Kurban Bayramı öncesi verilecek ikramiyenin ne kadar olacağı pek önemli değil. Ülkedeki enflasyon, verilen her şeyi eritiyor. Maliyenin durumu ortada. Tasarruf önlemleri açıklanırken ne kadar verilebilir ki? 7 bin TL verilmesi bir nefes olabilir. Mayıs enflasyonu ilan edildi, haziran ayı enflasyonu kaldı. O açıklandıktan sonra emekli zammını konuşabiliriz. 1,5 ay var, beklemek gerekiyor. Yılbaşında yüzde 50’ye yakın zam yapılmıştı ama eridi. Enflasyonun hızı yüzünden ‘Emekliye ne kadar zam yapılmalı?’ sorusunun cevabını bugünden vermek zor.


Cumartesi 16.4 ° / 12.3 °
Cumartesi 16.4 ° / 12.3 °
Cumartesi 16.4 ° / 12.3 °