Bugün, 16 Haziran 2024 Pazar

Hanımların El Emeği Göz Nuru Eserleri; Görücüye Çıktı

Hanımların El Emeği Göz Nuru Eserleri; Görücüye Çıktı

ISPARTA 21.05.2024 17:29:00 0
 Hanımların El Emeği Göz Nuru Eserleri;  Görücüye Çıktı

Isparta Halk Eğitim Merkezi’nin Zafer Sosyal Tesislerindeki giyim ve kırk yama kursunun yılsonu sergisi törenle açıldı. 

Isparta Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’nün açmış olduğu kursların yıl sonu sergileri açılmaya devam ediliyor.

Halk Eğitim Merkezi tarafından Zafer Mahallesi Sosyal Tesislerinde açılan ve 20 kursiyerin katıldığı giyim ve kırk yama kursunun yıl sonu sergisinin açılışına Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcıları İbrahim Şimşek, Gülnur Işık ve H. Serkan Topözlü, Zafer Mahallesinin bir önceki Muhtarı Recep Gürdal ve mahalle sakinleri ile kursiyerler katıldı. Kurs hocalığını usta Öğretici Zübeyde Güngör’ün yaptığı kurs yaklaşık 9 ay sürdü. Kursta hanımların yaptıkları el emeği göz nuru ürünler görücüye çıkarken, sergi gezenler tarafından büyük ilgi gördü. 

Serginin açılışında konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı İbrahim Şimşek, halk eğitim merkezi olarak gelen talep ve istekler doğrultusunda kursların açıldığını söyledi. Bu dönem ortalama 300 kurs açıldığını belirten Müdür Yardımcısı Şimşek, kursiyerlerimiz çok güzel işler çıkarmış diyerek; “Mahalle muhtarlarımızın ilgi ve talepleri doğrultusunda bize geldikleri zaman kursları açıyoruz, onlara yardımcı oluyoruz. Mahallelerimizin aşağı yukarı hepsine yetişmeye, kurslar açmaya çalışıyoruz. Burada da giyim ve kırkyama üzerine bir sergi açtık. Kursumuz, sonuna geldi. Sağ olsun kurs öğretmenimiz, kursiyerlerle beraber güzel bir sergi açtı. Sergimizi gezmek için bugün buraya geldik. Gayet güzel işler çıkarmışlar. Son derece başarılı işler çıkarmışlar. Biz çok mutlu olduk. Kursiyer arkadaşlarımızın da memnuniyetini yüzlerinden görmekteyiz. Bu bizi ayrıca mutlu ediyor. Bundan sonra da talep ettikleri müddetçe Halk Eğitim Merkezi olarak her zaman vatandaşımızın, arkadaşlarımızın yanındayız. Kurslar açmaya devam edeceğiz inşallah. Kurslarımız Talep edilen mahallelerin çoğunda var. Aşağı yukarı 300’e yakın kursumuz var şu anda tabi çoğu da artık tamamlandığı için kapanma pozisyonuna geldi. Bu dönem bizim kurslarımızın sergi dönemi artık. Günde ortalama 2 sergimizi sürekli ziyaret ediyoruz” şeklinde konuştu. Şimşek, el emeği göz nuru eserlerden dolayı kursiyer bayanları tebrik etti. 

Isparta Halk Eğitim Merkezi’nde usta öğreticisi Zübeyde Güngör, 3 gün sürecek olan sergiye, tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz diyerek açıklamada bulundu. Sergilenen ürünlerin aynı zamanda satışa da sunulduğunu ifade eden Güngör, konuşmasında, “Daha çok Hanımlarımızla giyim, kırkyama, ev tekstili kurslarımız oldu. Eylül’de başladı, Haziran’da bitti. Sergilenen ürünler, aynı zamanda satışa da sunuluyor. Hanımlar, bu şekilde ev ekonomisine katkı da sağlıyor. Hem güzel vakit geçiriyorlar, sinirden stresten uzaklaşıyorlar. Faydalı bir şeyler üretmek hepimizi mutlu ediyor” ifadelerini kullandı. 

Halk eğitim merkezi Kursiyeri Emine Özkan, ikinci el kumaşları tekrar geri dönüşüm aracılığıyla değerlendirerek çok amaçlı ürünler ürettiklerini söyledi ve, “İkinci el kumaşlarımızı geri dönüştürerek, güzel ürünler ortaya çıkardık. Burada çok amaçlı şeyler yapıyoruz. Mefruşat, bebek battaniyeleri, kıyafet gibi çok güzel şeyler yaptık. Hocamızdan çok memnunuz, önümüzdeki yılda tekrar, kursumuza katılmak istiyorum. Herkesi sergimize bekleriz” dedi. 

SERGİDEN GÖRÜNTÜLER; 

 

 


Pazar 30.4 ° / 14.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 16.7 °
Salı 32.1 ° / 17.5 °