Ahırda düğün yapmak zorunda kalıyoruz

Ahırda düğün yapmak zorunda kalıyoruz

Ahırda düğün yapmak zorunda kalıyoruz

Aliköy’den sonra Küçük Hacılar da Belediye olma talebinde bulundu. Köy Muhtarı M. Ali Çimen, köyleriyle birlikte Büyük Hacılar, Aliköyü ve Yazısöğüt’ün birleşerek belediye olması teklifinde bulundu.
Küçük Hacılarlı AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Çobankaya, “4 köyün birleşerek belediye olmasını mantıklı buluyorum. Devletimizin imkanlarından tamamen yararlanılması için muhtarımızı sonuna kadar destekliyorum” dedi. Isparta’ya en yakın köylerden biri olan Küçük Hacılar Köyü, nüfusunun her geçen gün artmasından dolayı bir takım sıkıntılarla karşı karşıya kalıyor. Aliköy’den sonra Küçük Hacılar da Belediye olma talebinde bulundu.
RTIK BİZİM KÖYLÜK BİR DURUMUMUZ KALMADI…
Küçük Hacılar Köyü Muhtarı M. Ali Çimen, Küçük Hacılar, Büyük Hacılar, Aliköyü ve Yazısöğüt’le birleşip belediye olmayı düşündüklerini söyledi. Köy halkından bu tür isteklerin gelmeye başladığını bildiren Çimen, “Köyümüz Karaağaç Mahallesi’nden 4 kilometre. Merkezden ise 7 kilometre. Belediye olursak lise, pazar yerleri olur. Doğalgaz gelir. Şu an da imar konusu çok sıkıntılı bizim için. Ev yapımları çok sıkıntılı. Belediye olursa açar imar verir. Halkımızla konuştuktan sonra bu düşüncemizi hayata geçirmek istiyoruz. Fikrimiz belediye olalım. Eskiden Köy yerinde ev yapmak için v.s izin alman gerekmiyordu. Köyde şimdi izinsiz bir tane çivi çakamıyorsun. İmar planı geldi, İl Özel İdaresi bizden habersiz bir şey yaparsanız ceza keseriz diyor. Artık bizim köylük bir durumumuz kalmadı. Biz köylükten çıktık, eziyet çekiyoruz” dedi.
5 BİNE YAKIN NÜFUS VAR
AK Parti İl Yönetiminde yer alan Abdullah Çobankaya, Küçük Hacılar ve bölge halkının büyük sıkıntılar çektiğini belirterek, düğünlerin ahırlarda ve sokaklarda yapıldığını söyledi. Çobankaya, “Belediye olduğumuzda imar konusunda çok sıkıntı çekmeyeceğiz. İşlerimiz daha rahat olacak, doğalgaz gelecek. Pazar yerimiz, lisemiz olacak. 4 köyün nüfusu 5000. Yazın 200-250 bisikletçi akşamları bizim köylere tur yaparlar. Köyleri gezerler yani Isparta öğrenci şehri. Şehir merkezine 4 kilometre, burası belediye olduğu zaman güzel şeyler oluşturur. Güzel projeler yaparsın, öğrenci evleri kurarsın. Şimdi yemin törenleri var, öğrencilerin aileleri var, onlar gelir onlara bir yerler yapılır. Buraların çevre düzenlemesi yapılır. Yolu, asfaltı yapılır. Öğrencileri de bu tarafa çekeriz. Yani mesela şimdi şehir gürültüsünden sıkılan öğretim görevlileri var. Adam hem köy hayatını, hem şehir hayatını yaşamak ister. “
AHIRDA DÜĞÜN YAPMAK ZORUNDA KALIYORUZ”
Kentsel dönüşüm getirilse eski evlerin tadilatı yapılır. Yani yaşam düzeyimizi yükseltiriz. Burada başıboş bir sürü köpek var bunlarla kim ilgilenecek. Özel İdare mi ilgilenecek? Muhtarlık mı? Muhtarlık nasıl yapacak? Bütün yük muhtarın üstünde, eskiden 400-500 kişi olur muhtar idare ederdi. Ama 1500 nüfusu nasıl idare etsin? Küçük Hacılar köyünün doğalgazının yüzde 90’ı isteyeceğini düşünüyoruz. Bu insanlar Ahırda düğün yapmak zorunda kalıyoruz” diye konuştu.

kaynak: Akdeniz Gazetesi

Anahtar Kelimeler: