Bugün, 28 Haziran 2024 Cuma

AK Parti'de Değişim İçin Düğmeye Basıldı; Gözler Isparta’da!

AK Parti'de Değişim İçin Düğmeye Basıldı; Gözler Isparta’da!

SİYASET 17.05.2024 12:49:00 0
AK Parti

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 31 Mart seçimlerinin ardından Parti'de ve kabinede büyük değişim için düğmeye bastı. 

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 31 Mart seçimlerinin ardından Parti'de ve kabinede büyük değişim için düğmeye bastı. AK Parti içerisinde sonuçlara ilişkin değerlendirme devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan, değişim partiyle sınırlı kalmayacağını söyledi.

KONGRELERE KADAR KADROLAR DEĞİŞECEK! 

AK Parti 31 Mart seçimlerinin ardından radikal bir değişime gidiyor. Birçok alanda alınacak değişim kararının Kabine ve Külliye bürokrasisinde de etkili olacağı ifade edildi. Bazı genel başkan yardımcıları değişecek. Bakanlar Kurulunda değişim yaşanacak. Erdoğan’ın başdanışmanları azaltılacak. Politika kurullarının sayısı sınırlandırılacak. AK Parti’de seçim sonuçlarına ilişkin istişare süreci devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün net bir şekilde verdiği ‘Değişim’ mesajı ile birlikte ilk adımın birkaç gün içinde parti bünyesinde atılacağı ifade edildi. AK Parti kongreye yeni bir kadro ile devam edecek. 

BAŞKAN YARDIMCILARI 

GÖREVDEN ALINIYOR 

Değişim kapsamında, genel merkezde en az 5 Genel Başkan Yardımcısının görevden alınacağı, yeni isimlerle kongre sürecinin yürütüleceği belirtiliyor. AK Parti kaynakları “Mevcut kadro ile kongreye gidilmeyecek. Parti yönetimi değişecek, yeni yönetim kongre sürecini yürütecek” bilgisini verdi.

DEĞİŞİM PARTİYLE 

SINIRLI KALMAYACAK 

AK Parti kulislerinde, değişimin parti yönetimi ile sınırlı kalmayacağı Kabine ve Külliye Bürokrasisinde de değişimler olabileceği belirtildi. Cumhurbaşkanlığı politika kurulları ile başdanışmanların sayısının düşürüleceği, bu konuda Cumhurbaşkanlığı bünyesinde bir çalışma yapıldığı öğrenildi. Politika kurullarının yapısında da değişiklikler olacağı ifade edildi.

GÖZLER ISPARTA’DA

ISPARTA’DA DEĞİŞİM YAŞANACAK MI? 

Ak Parti Genel Merkezinde değişim düğmesine basılmasının ardından gözler illere çevrildi. Dolayısıyla, Ak Parti Isparta İl ve ilçe Teşkilatlarında değişim olacak mı? Olacak ise hangi ilçelerde olacak. Bunu önümüzdeki günler veya aylarda göreceğiz. 


Cuma 32.8 ° / 18.1 °
Cumartesi 29.6 ° / 18.6 °
Pazar 26.8 ° / 16 °