Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

Aldığınız Karpuz Kabak Çıkarsa; İşte Kazanacağınız Tazminat!

Aldığınız Karpuz Kabak Çıkarsa; İşte Kazanacağınız Tazminat!

GENEL 19.05.2024 17:17:00 0
Aldığınız Karpuz Kabak Çıkarsa;  İşte Kazanacağınız  Tazminat!

Yaz meyvesi olan Karpuz tezgahlardaki yerini aldı. Şu günlerde fiyatı bir hayli pahalı olan bu meyve, havalar ısındıkça ve yaz mevsiminde bir hayli ucuzlayacak. Peki, pazardan veya manavdan aldığınız Karpuz ermemiş diğer bir deyişle kabak çıkarsa ne yapacaksınız. Bu sorunun cevabı haberimizde….

Tüketici Hakları Yetkilileri, kelek karpuz ve kavunun ayıplı ürün sayıldığını, para iadesi ya da ürün değişiminin talep edilebileceğini söyledi. 20 bin lira civarında tazminat dahi alınabileceğini belirtti.

KABAK KARPUZ İÇİN 20 BİN LİRA 

TAZMİNAT KAZANABİLİRSİNİZ..

Yetkililer, yetişmemiş, 'kelek' karpuz ve kavunun 'ayıplı ürün' statüsünde olmasından dolayı tüketicinin, satıcıdan ürünün değişimini veya parasını talep edebileceğini söyledi. Bozulma belirtisi olan meyve ve sebzelerin de ayıplı ürün sayıldığını dile getiren Gündüz, şunları ifade etti: Olgunlaşmamış meyve veya sebze pazarda, marketlerde satışa sunulamaz. Karpuz alıyorsunuz, kesildiğinde olgunlaşmamış olduğu görülüyor. Bu ürünü satıcıya bildirip, para iadesi ya da ürün değişimi yapabilirsiniz. 

Bu durumda tüketici ürünün fotoğrafını çekip, satıcıya bildirmeli. Manavda, pazarda satıcı kabul etmezse, zabıta ile tutanak hazırlayıp, kurumlara şikayet edilebilir. Tüketici hakem heyetine başvurup, icra mahkemesine dilekçe verilebilir. Mahkeme sonrasında tüketici 20 bin lira civarında maddi, manevi tazminat kazanabilir. Tüketicinin alış veriş fişi, tezgah ve olgunlaşmamış ürünün fotoğrafı delil sayılır.”


Cuma 24.2 ° / 13.4 °
Cumartesi 16.4 ° / 12.3 °
Cumartesi 16.4 ° / 12.3 °