Tarih: 03.12.2023 21:44

Alim Harlak Hattrick’i Kaçırdı

Facebook Twitter Linked-in

Isparta 32 spor, hem çok duygusal, hem de çok gerçekçi bir takım. Bugüne kadar bu sırrı çözebilen birkaç takım çıkarken, bizim gençler yeter ki istesinler, 2. Ligde yenemeyecekleri takım, vallahi yok…

 2 hafta önce (19.11.2023’de) Diyarbakır’da lider Amedspora ecel terleri döktüren ege takımı Taner Gülleri hocanın öğrencileri, Fethiyesporlular Isparta Atatürk stadı çimleri arasında kaybolup gittiler. Maçı 5 bin Isparta’lı futbol sever izlerken, gelen her golden sonra sayıları 60 kadar olan Fethiyespor taraftarı azalarak üzgün ayrıldılar. 4 sarı kart cezalısı Samet Karakoç’tan yoksun sahaya çıkan Pembe-Yeşilliler bu futbolcumuzun yerini Ayberk’le doldurdu ve maçın başarılı isimleri arasında yer aldığını gözledik. 

Osman Torun sol kanat bindirmeleriyle, Alim Harlak’ın da sağ kanat bindirmeleri üzerine misafir takım defansı felç olurken, Yiğithan hem stoperde, hem de forvette kaliteli işler yaptı ve Muhlis’le birlikte sahanın yıldızları arasında yer aldı. Misafir takımda ise Ali Ceylan ve İlyas Yılmazer dikkat çektiler. Ah be çocuklar. Şu Fethiye maçındaki futbolu Etimesgut ve 24 Erzincan maçlarında gösterip puanlar alsaydınız, inanın belki de, şimdi liderdik. Başka başka hesaplar yapıyor olacaktık. Hayırlısı olsun. Hakemi konuşalım mı? Bingöl bölgesi hakemi Yusuf Aydın ilk kez Isparta’da maç yönetti. Zaman zaman ters kararlar verdi.

Fethiyespor lehine çok kritik Isparta ceza alanı köşesinde 2 faul kararı verdi. Duran top tehlikesi yaşandı ancak rakip takım değerlendirmeyi beceremedi. Hakemin acemice kararlarına 32 Gençlik ve taraftarlar tepki koydular, hakem kontrolü yeniden sağladı. 

NEFİS GOLÜ OSMAN

TORUN HAZIRLADI

Maçın kader anını 18. Dakikada yaşadık. Sol kanadımızın fırtına çocuğu Osman Torun öyle bir depar attı ki, önce yılların tecrübesi süper lig yaşamış Sezer Özmen’i devre dışı bıraktı, ardından Mert’e feyk attı ortaladı Muhlis vurdu, kaleciden dönen top Alim’in önüne düştü ve en son dokunuşla kolay gollerinden birini kaydetti. 1-0 Saha bayram yerine döndü, tabii ki… Misafir takım golden sonra 41 ve 44. Dakikalarda etkili oldu kazandığı atışları değerlendiremedi. Etkisiz kaldılar. 2 dakika uzatılan maçın 1. Devresi tek golle biterken Alim Harlak, 45+2’de tokat yedi, hakem bey lütfen faul verdi, sarı kartı es geçti, maç 3 dakika durdu. Ve devre 1-0 bitti. 2. yarıya bizim takım fırtına gibi girdi. Üst üste iki kornerden sonuç alamadık. 

Duran top şansını bu kez kullanamadılar. Tam 48. Dakikayı yaşarken Fethiye ceza alanı önünde 26 metreden Abdülkerim Canlı kaleye bir füze gönderdi ki, top köşeden fileleri boyladı. 2-0 (Hay, ayağına sağlık be Abdülkerim kardeş.) Saha ve seyirci avantajı, iyice bizim takıma geçti, bu golden sonra. Kırılma noktası yani… 58. dakikada bu kez Alim kazanılan faul atışından kaleye nefis bir top gönderdi ve top filelerle kucaklaştı. 3-0 ( Alim Harlak, bu golle 7. Golünü atmış oldu. ) 3. gol sonrası maç koptu. 

Artık tüm ipler bizim topçuların elindeydi. Fethiyespor takım halinde çıktı 10 futbolcu Isparta sahasına yüklendi. Topu en son Yiğithan kaptı ve ilerideki Alim’e asist yaptı ve pozisyonda ofsayt yoktu. Alim bomboş pozisyonda iken topu Fethiye kalecisine teslim etti. Kıdemsiz yardımcı hakem Halit Karacabay’ın ofsayt bayrağını kaldırmadığını görünce saçını başını yoldu. Gollük pozisyon güme gitti. Alim Harlak’ta maçtaki hattricki kaçırmış oldu. Futbolda bunlar var elbette. Maç 3-0 bitti ve son 2 haftadaki nazar ve uğursuzluk sona erdi. Fethiyespor maçı çıkış için başlangıç oldu. Bir konuya dikkat çekmek isteriz. Maçta Yiğithan-Muhlis-Ayberk-Gürkan sarı kart gördüler. Bu kartların nedeni gereksiz itiraz ve hakem düdüğünden sonra topa vurmalar. Bu lüzumsuz hareketlere son vermek lazım. Evet maç atmosferi, adrenalin olayı tamam da, ucuz sarı kartlar can sıkıyor. 

Bizim takım Fethiyespor maçıyla büyük moral depoladı. Şimdi sırada Ziraat Türkiye kupası 4. Turundaki Pendikspor maçı var. Kupayı geç… Lige bak… Çünkü ligde, kritik İnegölspor, Kastamonuspor, Iğdır maçları gibi çok zor sınavlar var. Bu sınavları geçersek play-off için avantaj sağlanmış olacaktır. Kupada gelecek yok, ancak ligde var… Ligde ise kazan kaynıyor. Her takım her takımı yenebiliyor, ligin ortasındaki takımlar dikkat çekiyor. Lig başında dedik bu ligin altından çok sular akar diye. Aynı görüşümüz devam ediyor. Bakın daha ne sürprizler çıkacak… Bizim gençler. Haydi yolunuz ve bahtınız açık olsun. “Futbol şansınız da” hep yanınızda olsun. Vazgeçmek yok. 

Saygılarımızla…




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —