Altınkum Plajı’na hücum

Altınkum 
Plajı’na 
hücum

Altınkum Plajı’na hücum

Hava sıcaklıklarının bir anda aşırı derecede artması nedeniyle insanlar serinlemek için Eğirdir ilçesindeki Altınkum Plajına hücum ediyor. Belediye Başkanı Veli Gök, bu yıl ilçeye 30 binin üzerinde ziyaretçi beklediklerini söyledi.
 
Isparta'nın Eğirdir ilçesine adını veren, gün içinde rüzgar ve ışık nedeniyle mavi ve yeşilin farklı tonlarına büründüğü için ‘Yedi Renkli Göl’ olarak da anılan Eğirdir Gölü, bugünlerde ziyaretçi akınına uğruyor.
SICAK HAVALAR BUNALTIYOR
Haziran ayının kısmen yağmurlu geçip, Temmuz ayında bir anda sıcaklık derecelerinin 30’un üzerine çıkması insanları bunalttı. Bu durumdan kurtulmak isteyen binlerce kişi soluğu Eğirdir Gölünde alıyor. Dün de hem hafta sonu yani Pazar olması hem havaların sıcak olması nedeniyle plaj, sezonun en yoğun günlerinden birisini yaşadı.
ALTINKUM PLAJINA BÜYÜK İLGİ
Başta Isparta olmak üzere Burdur ve Afyonkarahisar gibi illerden gelen vatandaşlar ilçedeki Altınkum Plajına hücum ediyor. Günde binlerce vatandaşı ağırlayan Plajda, vatandaşlar göle girerek hem bunaltıcı sıcaklardan kurtularak biraz olsun serinliyor hem tatil yapma imkanı buluyorlar.
TÜRKİYE’NİN İKİNCİ TATLI SU HAVZASI
Aynı zamanda Türkiye'nin en büyük ikinci tatlı su havzası olan Eğirdir Gölünün bir marka olduğunu ifade eden Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Eğirdir Gölü'nü her yıl ortalama 25 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini belirterek; “Amacımız bir marka haline gelmiş Eğirdir Gölü'müzü bu değerinin artmasına katkı sağlamak ve yeni yatırımlarla ilçeye gelen ziyaretçi sayısını artırmaktır” dedi.

Anahtar Kelimeler: altınkumplajınah?cum