Bugün, 3 Temmuz 2024 Çarşamba

Apartmanda Yaşayan Tüm Daire Oturduğu Apartmanda Bunu Yapan Yandı; Tek Şikayet Yetiyor!

Apartmanda Yaşayan Tüm Daire Oturduğu Apartmanda Bunu Yapan Yandı; Tek Şikayet Yetiyor!

GENEL 30.06.2024 23:58:00 0
Apartmanda Yaşayan Tüm Daire Oturduğu Apartmanda Bunu Yapan Yandı;  Tek Şikayet Yetiyor!

Apartman sakinleri için flaş düzenleme. Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı tek şikayet yetiyor. 

Oturduğu apartmanda bunu yapan yandı. Tek şikayet yetiyor 1

Taşındığınızda Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre otomatik olarak bazı yükümlülükleri kabul etmiş olursunuz. Apartmanda yaşayan her daire sakini, komşularını rahatsız etmeme gibi kurallara uymak zorundadır. 

Evde gürültü yapılması durumunda, yüksek sesle müzik dinlenmesi, televizyonun sesinin yüksek olması veya telefonla yüksek sesle konuşulması gibi durumlarda komşular şikayette bulunabilir. 

GÜRÜLTÜ YAPANLARA

UYGULANAN CEZALAR

Gürültü yapan komşular hakkında zabıta veya karakola yapılan şikayetler sonrasında idari para cezaları uygulanabilir. Bu cezalar genellikle ciddi miktarlarda olabilir ve cezanın miktarı duruma göre değişiklik gösterebilir.

Oturduğu apartmanda bunu yapan yandı. Tek şikayet yetiyor 4

APARTMAN YÖNETİCİSİNİN YETKİLERİ

Apartman yöneticisi, göreve geldiği zaman tüm sakinlere uymaları gereken kuralları ve cezaları önceden bildirmişse ceza uygulama yetkisine sahiptir. Ancak bu yetki sadece para cezası verme şeklinde olup, apartman sakinini evinden çıkarma yetkisi bulunmamaktadır.

ÇEVRE KANUNU'NA

GÖRE İDARİ PARA CEZALARI

Çevre Kanunu'na göre belirlenen idari para cezalarıyla ilgili detaylar Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Bu cezalar, apartman sakinlerinin kurallara uymaması durumunda uygulanabilir ve yasal düzenlemelere göre yönetici veya yetkili merciler tarafından kararlaştırılır.

Bu kurallara uyulmaması halinde, apartman yaşamında huzurun sağlanması ve komşuluk ilişkilerinin korunması amacıyla cezai işlemler uygulanabilir.

CEZALAR YÜZDE 58,46 ZAMLANDI

Tebliğe göre, eğlence mekanları, fabrikalar, hizmet binaları, atölyeler, iş yerleri, tüm konutlar ve ulaşım araçlarında gürültü seviyelerinin asgariye indirilmesi için gerekli önlemlerin alınması zorunludur.

Vatandaşların ruh ve beden sağlığını olumsuz etkileyen aşırı gürültüye sebep olanlar için ise ağır cezalar öngörülmektedir. Ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere, verilen cezalar %58,46 oranında artırıldı.

Konutlarda standart dışı gürültü ve titreşim yayan kişilere, çevrelerine verdiği rahatsızlık nedeniyle 7.667 lira ceza uygulanmaktadır. Ulaşım araçlarının keyfi olarak korna ve egzoz aracılığıyla yaydığı gürültü için ise 23.155 lira ceza kesilmektedir. İş yerleri ve atölyelerin neden olduğu gürültü için ceza miktarı 77.372 liraya, fabrika, şantiye ve eğlence mekanlarının çıkardığı gürültü için ise 232.264 lira olarak belirlenmiştir.


Çarşamba 33.3 ° / 18.4 °
Perşembe 26.8 ° / 15.8 °
Cuma 28.3 ° / 14.7 °