Aşılamada ‘Çocuk Yaşına’ İnildi

Aşılamada
‘Çocuk Yaşına’
İnildi

Aşılamada ‘Çocuk Yaşına’ İnildi

Sağlık Bakanı Koca’nın geçtiğimiz gün yaptığı açıklama doğrultusunda, 25 Haziran Cuma gününden yani bugünden itibaren çocuk yaşı olarak kabul edilen 0 – 18 yaşın üst sınırına kadar inilmiş durumda. Bugünden itibaren 18 yaşından gün almış herkes için aşı randevusu açılmış durumda.
 
Tedarikte yaşanan sorunların giderilmesiyle birlikte aşılama hız kazandı. Aşılamada yaş sınırı 18’e indi. 18 yaşından gün almış herkes bu günden itibaren aşı randevusu alabilecek.
 
Bilindiği gibi, önceki gün gerçekleştirilen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Koca; “25 Haziran Cuma gününden itibaren 18 yaşından gün almış herkese aşı randevusu açılacak. 18 yaş altı kronik rahatsızlığı ve ek hastalığı olan gençleri de bir hafta 10 gün içinde aşılamaya başlayabiliriz. Gençlerimizin bağışık olmalarıyla üniversiteler çok rahat açılabilecek.
 
Nüfusun en az yüzde 70'inin, 55 milyona yakın vatandaşımızın Kurban Bayramı'na kadar en az bir doz aşılanmış olmasını istiyoruz. Delta Plus'ı ülkemizde tespit etmedik. Delta varyantıyla ilgili 16 ilde 134 vakamız oldu, 82’si İstanbul’da. Delta varyantında iki doz aşının daha etkili olduğu biliniyor. Gelecek süreçte iki aşı arasındaki 6 haftalık süreyi 4 haftaya çekebiliriz” açıklamasında bulunmuştu.

Anahtar Kelimeler: yaşınainildi aşılamadaçocuk