Referandumda Keçiborlu’ya geçmek istemelerine rağmen Güneykent’e mahalle olarak bağlanan Baladız halkı, Güneykent Belediyesi’nden normal hizmet dahi alamadıklarını iddia etti. Baladız bir an önce Keçiborlu İlçesi’ne bağlanmak istiyor.
Hakkında birkaç kere ‘Gönen’e mi bağlansın Keçiborlu’ya mı?’ referandumu yapılan her seferinde de büyük bir çoğunlukla Keçiborlu’ya bağlanmak isteyen ancak Güneykent’e mahalle olarak bağlanan Baladızlılar yaşamlarından hiç mutlu değil. Halkın büyük bir çoğunluğu hatta tamamına yakını Keçiborlu’ya bağlanmak istiyor. Bunun için ne gerekiyorsa yapmaya kararlı olduklarını belirten Baladızlılar sıkıntılarını, sorunlarını anlattı.
İSTEMEMEMİZE RAĞMEN GÜNEYKENT’E BAĞLANDIK!
İşte Baladız halkının son dönemde düşündükleri: ‘’Son referandumda ondan önceki referandumda da Baladız’ın büyük bir çoğunluğu Keçiborlu’ya bağlanmak istediğini gösterdi. Ancak köy olan Baladız mahalle olarak Güneykent’e bağlandı. Ne olduysa o günden sonra oldu. Güneykent Belediyesi’nin mahallemizde hizmet noktası olmasına rağmen biz insanca yaşama adına hiçbir hizmeti alamıyoruz. Güneykent Belediyesi hizmet için belki elinden geleni yapıyordur ama yetkililer gelip de burayı bir görmeli. Güneykent ve Gönen bize çok ters. Resmi kurumları kullanmakta zorlanıyoruz. Çünkü herkesin ulaşım aracı yok. Belli aralıklarla mahallemizden otobüs geçiyor ama onda da bizden yüksek fiyat aldıklarını düşünüyoruz.
MAHALLE TOZDAN ÇAMURDAN GEÇİLMİYOR!
Öte yandan defalarca yolumuzun düzeltilmesi için gitmediğimiz yer kalmadı. Ne hikmetse Güneykent’in bahçelerinin bile olduğu bölgeye sıcak asfalt dökülürken bizim koca mahallemizin göbeğinden geçen yol bir türlü yapılmadı! Hâlbuki oraya gidilmesi için bizim yolumuzdan geçmeleri gerekmektedir. Tozdan çamurdan dışarı çıkamaz hale geldik. Bu durumdan artık bıktık! Bizi burada unuttular. Bizi kaderimize terk ettiler. Hiç kimse mutlu ve huzurlu değil.
BOŞUNA ‘KEÇİBORLU’YA BAĞLANALIM’ DEMİYORUZ
Keçiborlu’ya evet dememize rağmen devletimiz bizi Güneykent’in Mahallesi yaptı. Üvey evlat gibiyiz. 2 kere referandum yapıldı. 2’sinde de biz Keçiborlu’yu istedik. Ama bizi Güneykent’e bağladılar. Keçiborlu bize yakın, tüm hizmetleri alabiliriz. Keçiborlu Belediye Başkanı süper çalışıyor. Keçiborlu halkı başkandan oldukça memnun. Biz de bu hizmetlerden yararlanmak istiyoruz. Baladız olarak bizim Güneykent’e, Gönen’e faydamız çok. Ama harcamaya geldiğinde bize yok! Yusuf Murat parlak başkanımızı çok seviyoruz ve saygı duyuyoruz. Çünkü vatandaşına önem veriyor. Keçiborlu halkını kıskanıyoruz desek yalan olmaz. Keşke bizim de öyle bir başkanımız olsa. Bakın İlçede gazete bile çıkmaya başlamış. Demek ki ilçede bir şey oluyor ki gazete çıkmaya başlamış. Sizler de başkanın hizmetlerini anlatıyorsunuz, dışarıya aktarıyorsunuz.
ALEVİ OLDUĞUMUZ İÇİN DE HİZMET GELMİYOR OLABİLİR!
Biz alevi kökenli bir mahalleyiz. Bize hizmet gelmemesini buna da bağlıyoruz. Bizi düşman gibi de görüyor olabilirler. Biz şu an şaşırmış durumdayız. Devlet büyüklerimiz sadece seçim zamanı buraya geliyorlar. Onun haricinde kimse buraya uğramıyor.
KENDİ TOPRAKLARIMIZDA İŞGALCİ DURUMUNDAYIZ!
Diğer taraftan yollarımızı kapattılar. Yolumuzu neden kapatıyorlar? Bize bir dokunup bin ah işitirsiniz. 8 bin dönüm arazimiz var. Dedelerimiz bu toprakları parayla satın almış. Tapulu yerlerimiz. Biz burada hayvancılık yaparak geçimimizi sağlamaya çalıştık. Ancak burayı orman diye göstermeye çalıştılar. Ardından kanun çıkardılar. İptal davası açtık. Arazimizi elimizden almaya çalışıyorlar. 15 senedir bu iş sürüncemede devam ediyor. Kendi topraklarımızda işgalci durumundayız şu an. Sadece bize 300 ila 500 dönüm yer ayırmışlar. Buna rağmen ‘Düz yerleri bize verin ağaç dikelim dedik’ olmaz dediler. Bizim neremizden tutarsanız tutun elinizde kalırız. Biz bir kere değil bin kere Keçiborlu’ya bağlanmak istiyoruz.
CAN GÜVENLİĞİMİZ BİLE YOK!
Malımızı mülkümüzü de koruyamıyoruz. Bir gün evimize gitmeyelim hemen hırsız giriyor. Yollarda arabaları döndürüyorlar. Yetkililere sesleniyoruz kimse bir şey yapmıyor. Her taraf sorun. Can güvenliğimiz yok. Biz Allah’a emanet yaşıyoruz. Lütfen bu çığlımızı duysunlar. Keçiborlu’ya bağlanmak istiyoruz ve bunun için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.’’