Batı Akdeniz’in sağlık turizmi potansiyeli MEDTİS 2018’de tanıtıldı

Batı Akdeniz’in sağlık turizmi potansiyeli MEDTİS 2018’de tanıtıldı

Batı Akdeniz’in sağlık turizmi potansiyeli MEDTİS 2018’de tanıtıldı

300’den fazla yabancı alım heyetinin katıldığı Dünya İslam Ülkeleri Sağlık Konseyi programında, BAKA’nın açtığı stantta Isparta ve Antalya’nın sağlık turizmi potansiyeli tanıtıldı
 
Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonu (TURSAF), Uluslararası Antalya Sağlık Turizmi ve Eğitimi Derneği (UASTED) ve Alanya Sağlık Turizmi Derneği (ALSTUD) işbirliğinde Antalya’da Dünya İslam Ülkeleri Sağlık Konseyi MEDTİS 2018 gerçekleştirildi. İslam ülkelerinin sağlık turizmi alanında birlikte çalışmalarını, ortaklıklar kurmaları ve iletişim halinde olmalarını hedefleyen 4 gün süren programa; 300’den fazla yabancı alım heyeti katıldı ve 2 binden fazla ikili görüşme gerçekleştirildi. Program kapsamında, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) açtığı stantta da; Isparta ile Antalya’dan kamu ve özel hastaneler, klinikler, dernekler tanıtım yaptı, program kapsamında paneller ile ikili görüşmelere katıldı.
Uluslararası İslam Dünyası Sağlık Turizmi Konseyi MEDTİS 2018, Antalya’da bir otelde, sağlık turizminde faaliyet gösteren kamu ve özel sektörden kurum ve kuruluşlar ile 50’den fazla İslam ülkesinden alım heyetlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. MEDTİS 2018 programı; sağlık turizminin önemi, tüm dünyada hızla yükselen bir sektör olduğu, kaliteli hızlı ve etkin sağlık hizmeti almak isteyenlerin talepleri, hitap ettiği bütçe ve oluşturduğu katma değer açısından stratejik bir sektör olduğuna ve 4 saatlik uçuş mesafesinde yaklaşık 1.5 milyar insana ve 60 ülkeye hitap eden önemli bir konuma sahip Türkiye’nin turizmdeki gibi sağlık turizminde de hakettiği yere geleceğine vurgu yapılan açılış konuşmalarıyla başladı.
4 gün süren konsey programı kapsamında, Kazakistan, Kırgızistan’dan Kuveyt ve Suudi Arabistan’a, BAE’den Bosna Hersek ve Moğolistan’a kadar 50’den fazla ülkeden alım heyetleri ile sektör temsilcilerinin buluşacağı ülkemizin farklı bölgelerinin tanıtım stantları açıldı. BAKA’nın açtığı stantta da Antalya ve Isparta’dan sağlık turizmi sektöründe faaliyet göstere kamu ve özel hastaneler, klinikler, poliklinikler ile dernekler tanıtım gerçekleştirdi. Program kapsamında sağlık turizmi alt başlıklarında gün boyu süren paneller ve oturumlarda da bilgilendirme ve görüş alışverişleri yapıldı. Alım heyetleri ile sağlık sektörü temsilcilerinin yeni işbirliği ve ortaklık arayışları gerçekleştirdiği b2b ikili görüşmeleri de gerçekleştirildi. Farklı İslam ülkelerinden 300’den fazla yabancı alım heyeti, iki binden fazla b2b iş görüşmesi yaparak,  ülkemiz sağlık turizmi kuruluşları ile iş bağlantıları sağladı.
İslam ülkelerini biraraya getirerek sağlık turizmi alanında birlikte çalışmalarını, birbirleri ile iletişim halinde olmalarını sağlamayı hedefleyen İslam Ülkeleri Sağlık Turizmi Konseyi, her yıl düzenli olarak sağlık turizmi alanında öncü olmuş şehirlerde devam edecek.