Çeşit özelliğine göre Haziran ayı başında başlayarak Eylül ayının sonuna kadar devam edecek olan şeftali hasadında bu yıl 314 dekar alanda yaklaşık 400 ton (Nektar) tüysüz şeftali, 623 dekar alanda ise bin 100 ton tüylü şeftali reko
Özellikle Kovada Gölü etrafında bulunan Kırıntı, Serpil ve Yukarıgökdere köyleri başta olmak üzere Eğirdir’in diğer köylerinde de yaygınlaşan şeftali üretimi, günümüzde elma üretimine alternatif bir model olarak ön plana çıkmakta.
Konu hakkında açıklamada bulunan Eğirdir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Uğur Turgut, geçmiş yıllarda çöğür anaçlı elma dikiminde ağaç arasındaki boşlukların değerlendirilmesi amacıyla şeftali dikimine başlandığını belirterek; “O yıllarda elmalar mesafe olarak çok aralıklı olarak dikilir ve ancak 10 senede meyve vermeye başlardı. Bu 10 senelik boş zamanı değerlendirmek amacıyla elma ağaçlarının arasına daha erken yaşta meyve veren şeftali ağaçları dikilirdi. Günümüzde ise daha bilinçli ve daha modern bahçelerde üretim yapılmakta ve yetiştirilen şeftali Bursa şeftalisini aratmayacak kalitede olmaktadır” dedi.
Şeftali üretiminin en yoğun olduğu Yukarıgökdere Köyünde hasadın devam ettiğini belirten Sınırlı Sorumlu Yukarıgökdere Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Özdemir, üretilen şeftalinin Antalya, Ankara ve İstanbul pazarlarına gittiğini ifade ederek, şeftaliyi üretim maliyetlerinin düşük olması nedeniyle tercih ettiklerini söyledi.