Tarih: 01.06.2024 22:55

‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ Projesinde; Ödüller Sahiplerini Buldu

Facebook Twitter Linked-in

Genç Memur – Sen’in hayata geçirdiği proje kapsamında düzenlenen ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesi kapsamındaki kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler Isparta’da düzenlenen törenle ödüllerine kavuştular.

Kısa adı Memur – Sen olan Memur Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Genç Memur-Sen’in hayata geçirdiği ve yıllardır uygulanan ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesinin Isparta ayağındaki ödül töreni dün akşam gerçekleştirildi. 

‘BİR BİLENLE BİLGE NESİL’ PROJESİ

Süleyman Demirel Kongre Merkezinde saat 19.45’de başlayan Ödül Töreni Programına; Vali Aydın Baruş, Eğitim Bir – Sen ve Memur – Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ak Parti İl Başkanı Furkan Cem Er, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Ertuğrul, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Memur – Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir – Sen Şube Başkanı Selami Kılınç ve yönetim kurulu üyeleri ile Isparta Memur – Sen’e bağlı Sendikaların Şube Başkanları, Genç Memur – Sen ve Isparta Memur – Sen Kadın Kolları Başkanları, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Dereceye Giren Öğrenci Velileri katıldı. 

DEMİRTAŞ; “AMACIMIZ, VATANA, MİLLETE BAĞLI

NESİLLER YETİŞTİRMEYE KATKIDA BULUMAK” 

Kur’anı Kerim Tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Genç Memur – Sen Isparta Temsilcisi Bilal Demirtaş yaptı. Demirtaş konuşmasında, yarışma ile ilgili bilgiler vererek; “Memur – Sen Kurucu Genel Başkanımız merhum Akif İnan’dan ilham alarak düzenlemiş olduğumuz ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesi kapsamındaki kompozisyon yarışmasında amacımız vatanına, milletine, dinine, imamına bağlı bir nesil yetiştirmektir. Yarışmada dereceye giren tüm yarışmacı öğrencilerimizi tebrik eder, bundan sonraki hayatlarında üstün başarılar dilerim” dedi. 

KILINÇ; “HEDEFİMİZ FATİH

GİBİ NESİLLER YETİŞTİRMEK”

Memur – Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir – Sen Şube Başkanı Selami Kılınç da törende yaptığı konuşmasında Fatih Sultan Mehmet gibi bir çağ açıp bir çağ kapatan nesiller yetiştirme hedefiyle yola çıktığımız bu projede 9. Yılımızı tamamladık. İlimizde bugüne kadar 3 bini aşkın öğrenciye yaklaşık 10 bin kitap okuttuk. Bunların kritiklerini toplantılarda yaptık ve öğrencilerimizi ödüllendirdik ve buna yönelik kültürel geziler düzenledik. Öğrencilerimizdeki değişim ve dönüşümün canlı şahitleri olduk. Öğrencilerimize kitap sevgisini aşıladık. Başarı hikayelerinden hep birlikte onur duyduk. Ben buradan bir kez daha ilimizde dereceye giren öğrencilerimizi kutluyor ve tebrik ediyorum ve bizlere bu konuda büyük destek olan Belediye Başkanımız sayın Şükrü Başdeğirmen’e çok teşekkür ediyorum” dedi. 

YALÇIN; “BİLGİ EMEKTİR SİZİ 

DÖNÜŞTÜRÜR, ÖZGÜRLEŞTİRİR”

Eğitim Bir – Sen ve Memur – Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da konuşmasında, projenin önemine dikkat çekerek “Bilgi duruştur; sizi bütün olup bitenlere karşı sımsıkı ayakta tutar. Bilmek ve bildiğini paylaşmak, toplumları ve insanlığı dönüştürmektir. Bildiğiniz zaman tarihe bile yön verebilirsiniz. Tıpkı Fatih Sultan Mehmet gibi. Gençler Türkiye’nin umududur. Hem manevi ilimlerde hem de maddi ilimlerde bir adım önde olun. Türkiye’mizin medeniyet davası için öncü olacak nesiller sizin içinizden çıkacak; inanın. Ümmetin toparlanışı için, mazlum insanlığa el uzatmak için bir ayağınızı bu coğrafyaya sabitleyin, diğer ayağınızla dünyaya dolaşın. Eğer bunu becerebilirsek, bugün zor görünen şeyin yarın çok kolay olacağını da görürsünüz. Şimdiye kadar, bilinçli ve öncü faaliyetleriyle bizi gururlandıran Memur-Sen’imizin yeni projesinin başarıya ulaşmasını cenab-ı Allah’tan diliyorum. Bu vesileyle; projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANI 

BAŞDEĞİRMEN’E 

TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Genel Başkan Ali Yalçın, bir çok ilde yerel yönetimlerin Memur – Sen ve Memur – Sen’e bağlı sendikalara destek olduğunu belirterek, konuşmasının devamında şunları söyledi; “Bu illerimizden birisi de Isparta. Buradan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e çok teşekkür ediyorum. Kendisini kutluyorum. Isparta’da destek konusunda hiçbir sorun yaşamıyoruz. Tekrar teşekkürler” dedi. 

VALİ BARUŞ; “EĞİTİME 

ÖNEM VEREN BİR İLİZ” 

Törende son konuşmayı ise Vali Aydın Baruş yaptı. Vali Baruş da konuşmasında, Isparta olarak eğitime önem veren bir il olduklarını belirterek; “Hedefimiz sadece sınav başarısı değil toplumsal duyarlılık sağlamaktır. Bu konuda gençlerimize güveniyoruz. Nitekim çocuklarımızın eğitim kalitesinin artırılması için Eğitimin Niteliğini Geliştirilmesi Projesini, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün öncülüğünde tüm okullarımızda uygulamaya çalışıyoruz. Bundaki amaç, çocuklarımızın sadece sınavlardaki başarılarının arttırılması değil; aynı zamanda duyarlı, şuurlu nesiller olarak yetişmesini sağlayarak, toplumsal meselelere olan duyarlılıklarını arttırarak onların ülkemizin geleceğine; 

Türkiye'nin yeni yüzyılına mümkün olduğunca fazla katkı vermelerini sağlamak. Çünkü biz gençlerimize güvenmek zorundayız. Geleceğimiz onlar. Türkiye'nin geleceği onların omuzlarında yükselecek. Bu bilinçle hareket edersek gençlerimize önem veririz. Gençlerimize önem verme neyi içermektedir? Burada arkamdaki fonda da belirtildiği gibi ilim, irfan, hakikat yolunda şuurlu nesiller yetiştirmek için tüm çabamızı, tüm emeğimizi sarf etmek zorundayız” dedi. 

“EĞİTİMLE İLGİLİ HER TÜRLÜ PROJEYE 

DESTEK VERDİM VE VERMEYE DEVAM EDECEĞİM”

Vali Aydın Baruş konuşmasının devamında, eğitimle ilgili Kur’anı Kerimden ayet örnekleri vererek; “Eğitim bir toplum için olmazsa olmaz bir unsurdur. Eğitim Bir – Sen Isparta Şubemizin gerçekleştirmiş olduğu ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ Yarışması da eğitim alanında son derece güzel bir projedir. Bu noktada, çocuklarımızı eğiten, onları yetiştiren öğretmenlerimize de buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Eğitimle ilgili her türlü projeye destek verdim ve vermeye devam edeceğim” dedi. 

GENÇ YAZARLAR 

ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU

Ödül Töreninde yapılan konuşmaların ardından proje kapsamında dereceye giren öğrencilere (genç yazarlara) ödüller takdim edildi. Yarışmada birincilere çeyrek altın, ikincilere gram altın ve üçüncülere yarım gram altın ödülü verildi. 

İŞTE DERECEYE GİRENLERİN TAM LİSTESİ: 

BİRİNCİLİK ÖDÜLLERİ

Davet Yolunda Bir Siyah Bir Beyaz Kitabı Isparta Birincisi Isparta Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Kübra Nur YARDIM,

Çanakkale Mahşeri Kitabı Isparta İl Birincisi Şehit Tevhit Akkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Selinay ÖZTÜRK

İKİNCİLİK ÖDÜLLERİ

Davet Yolunda Bir Siyah Bir Beyaz Kitabı Şehit Tevhit Akkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Sevde DEMİRBİLEK,

Çanakkale Mahşeri Kitabı Isparta İl Şehit Tevhit Akkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Rabia SOYÇİÇEK

ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLLERİ

Davet Yolunda Bir Siyah Bir Beyaz Kitabı Isparta İl Üçüncüsü Mustafa Gürkan Anadolu Lisesi Öğrencisi Hira Nur ÜSTÜN,

Çanakkale Mahşeri Kitabı Isparta İl Üçüncüsü Şehit Tevhit Akkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Ahsen Saliha ÇEVİKBAŞ

BİR BİLENLE BİLGE NESİL PROJESİ 2023 – 2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİRİNCİLİK ÖDÜLLERİ

Kübra Nur YARDIM    Isparta Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Memduh YARDIM

Selinay ÖZTÜRK Şehit Tevhit Akkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Ferit ÖZTÜRK 

BİR BİLENLE BİLGE NESİL PROJESİ 2023 – 2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İKİNCİLİK ÖDÜLLERİ

Sevde DEMİRBİLEK    Şehit Tevhit Akkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Kadir DEMİRBİLEK

Rabia SOYÇİÇEK Şehit Tevhit Akkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Veli SOYÇİÇEK        

BİR BİLENLE BİLGE NESİL PROJESİ 2023 – 2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLLERİ

Hira Nur ÜSTÜN Mustafa Gürkan Anadolu Lisesi Enis ÜSTÜN 

Ahsen Saliha ÇEVİKBAŞ       Şehit Tevhit Akkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi         Mustafa ÇEVİKBAŞ

ISPARTA MEMUR – SEN’İN ‘BİR BİLENLE

BİLGE NESİL’ ÖDÜL TÖRENİNDE GÖRÜNTÜLER;




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —