Bugün, 26 Haziran 2024 Çarşamba

Bir Bir Yerine Getirildi

Bir Bir Yerine Getirildi

ISPARTA 17.06.2024 13:07:00 0
Bir Bir Yerine Getirildi

Isparta Belediyesi, 44 mahalle muhtarlığıyla belirlenen ve kurbanlıklarını alan ancak kestirmekte güçlük çeken yaşlı, engelli ve yalnız yaşayan vatandaşların evlerine giderek, kurban kesim hizmetine bu yıl da devam etti. Kurban kesim hizmetinden çok memnun olduklarını ifade eden vatandaşlar, “Daha önce kurban kestirmek için zorluk yaşıyorduk. Belediyemizin bu hizmeti çok güzel, belediye başkanımızdan Allah razı olsun” dediler. 

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in önceki dönemde başlattığı kurbanlarını alan ancak kesemeyecek durumdaki engelli, yaşlı, yalnız yaşayan, şehit yakını ve gazilerin kurbanlarını bayramın birinci gününde kesilmesi uygulamasına bu yıl da devam edildi. Isparta Belediyesi, 10 ekip 40 kişilik personelle vatandaşların evlerine giderek, kurban kesim hizmeti verdi. Mahalle muhtarları ve belediyeye kurbanlarının kesilmesi için vatandaşlar tarafından yapılan müracaatlar bir bir yerine getirildi. 

Isparta Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, bayram namazının kılınmasının ardından adreslere giderek vatandaşların kurbanlarını İslami şartlara uygun olarak kesti. Vatandaşlara Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in selamlarını ve hayırlı bayramlar dileklerini ileten ekipler, bayramın birinci günü 160 küçükbaş hayvan kesimi gerçekleştirdi. Kurban kesim hizmetinden yararlanan vatandaşlar Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkürlerini iletti. Bağlar Mahallesi’nde yaşayan Gülcü Erdemir, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in hizmetlerinden memnun olduğunu belirtirken, aynı mahallede ikamet eden 88 yaşındaki Yaşar Özkardeş de “Önceki yıllarda bu mahallenin kurbanını ben kesiyordum. Yaşlanınca artık kesemez oldum. Başkanımız ekibini gönderdi, kurbanımızı kesti. 

Çok memnunuz. Teşekkür ederiz” şeklinde konuştu. Yenice Mahallesi’nde yaşayan Sabriye-Gürol Alptekin çiftinin kurbanı da Isparta Belediyesi ekipleri tarafından kesildi. Önceki yıllarda kurban kestirme konusunda zorluklar yaşadıklarını, kesecek kimseyi bulamadıklarını ifade eden Sabriye Gürol, “Bu konuda komşulara yük oluyoruz diye üzülüyordum. Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Başkanımızın hizmetlerinden memnunuz” dedi. 

Davraz Mahallesi’nde ikamet eden Zafer Kaya da önceki yıllarda kurban kestirme konusunda zorluklar yaşadığını belirterek, “Bu sene belediyemizin kesim hizmetinden yararlandık. Ekipler aradılar, geldiler ve kurbanımızı kestiler. Allah razı olsun. Belediye başkanımıza çok teşekkür ederiz” görüşlerinde bulundu. Kurban kesim hizmetinden memnun olduğunu kaydeden İsmet Eryılmaz da Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür etti.

 


Anahtar Kelimeler: Yerine Getirildi
Çarşamba 33.9 ° / 20.5 °
Perşembe 32.4 ° / 19.6 °
Cuma 32.8 ° / 18.1 °