YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM, tercih kılavuzunu yayımladı, tercihler 7-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde(ISUBÜ) bulunan Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi’ne yerleşen tüm öğrenciler ile Orman Fakültesi’ndeki 2 bölüme yerleşecek olan ilk 3 adaya aylık 700 TL burs verilecek.
Yükseköğretim Kurumlarına Giriş Sınavı sonuçları 31 Temmuz’da açıklanmıştı. Sonuçların açıklanmasının ardından dün de ÖSYM tarafından tercih kılavuzu yayımlandı. Üniversitelere tercihler 7-14 Ağustos tarihleri arasında ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden alınacak. Kılavuza göre Süleyman Demirel Üniversitesi’ne(SDÜ) 6 bin 740, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ne (ISUBÜ) ise 8 bin 142 olmak üzere Isparta’ya toplamda 14 bin 882 kontenjan verildi.
TANITIM KİTAPÇIKLARI HAZIRLADILAR
Tercih kılavuzunun yayımlanmasının ardından adaylar için heyecanlı süreç başlarken, ISUBÜ’ye bağlı fakülteler ve meslek yüksekokulları da tanıtım kitapçıklarını yayımlamaya başladı. Şuana kadar Teknoloji Fakültesi, Orman Fakültesi, Teknik Bilimler MYO ve Uluborlu Selahattin Karasoy MYO tanıtım kitapçıklarını yayımladı. Tanıtım kitapçıklarında okulların özellikleri belirtilirken, sunulan imkanlar da sıralandı.
BU BÖLÜMLERE YERLEŞENLERE AYLIK 700 TL BURS
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi’nin internet sitesinde Su Ürünleri Mühendisliğini tercih edecek ve bu bölüme yerleşecek tüm öğrencilere öğrenim süresi boyunca 12 ay boyunca 700 TL karşılıksız YÖ bursu verileceği belirtildi. Su Ürünleri Fakültesi’nin tanıtımında kamu ve özel sektörde geniş istihdam olanakları sunulduğunu ifade edildi. Su Ürünleri Fakültesi’ne bu yıl 20 kontenjan verildi. Orman Fakültesi’nin tanıtım kitapçığında da Orman Mühendisliği ve Orman Endüstri Mühendisliği’ne yerleşen ilk 3 adaya da eğitim sürelerince aylık 700 lira burs verileceği vurgulandı. Orman Fakültesi’nin tanıtımında “Öğrencilerimize teorik bilgiyi pratiğe dönüştürmesini sağlayacak fırsatlar sunulmaktadır” denildi. 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı için Orman Mühendisliği’ne 60, Orman Endüstri Mühendisliği’ne ise 20 kontenjan ayrıldı.
DGS’DE EN BAŞARILI TEKNİK OKULLARDAN BİRİSİ: TBMYO
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun(TBMYO) tanıtım kitapçığında ise “Eğitim öğretimde 42 yıllık tecrübe” vurgusu yapılırken, “Geleceğin medya mensuplarını yetiştiriyoruz” denildi. Kitapçıkta ayrıca Dikey Geçiş Sınavında başarısı en yüksek teknik okullardan birisinin TBMYO olduğu belirtildi.
23 YILLIK TECRÜBESİYLE BİR DEVLET ÜNİVERSİTESİ
Uluborlu Selahattin Karasoy MYO da tanıtım kitapçığında “Geçerli bir meslek, güvenli bir gelecek için 23 yıllık tecrübesiyle bir devlet üniversitesi” sloganını kullandı. Tanıtım kitapçığında Uluborlu Selahattin Karasoy MYO kampüsü fotoğraflarına ve bilgilerine yer verildi. GÜLSES GAZETESİ