Bugün, 21 Kasım 2024 Perşembe

‘Bu okullarda cinsel istismara açık kapılar oluşturulmuştur’

Eğitim-İş Isparta Şube Başkanı Levent Çakan, 3-6 yaş grubu çocuklara yönelik Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı anaokul, kreş adı altında Sıbyan Mektepleri oluşturulduğunu belirterek, bunun Milli Eğitim Bakanlığı’nın anaok

EĞİTİM 1.07.2016 05:43:00 0
‘Bu okullarda cinsel istismara açık kapılar oluşturulmuştur’
Eğitim-İş Isparta Şube Başkanı Levent Çakan, katıldığı televizyon programı Ne Var Ne Yok da çapıcı açıklamalarda bulundu. 2015-2016 Eğitim Öğretim yılını ve Isparta’nın eğitimde geldiği noktayı değerlendiren Levent Çakan, özellikle Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı okul öncesi eğitim kurumlarıyla ilgili yaptığı açıklamalarıyla gündem oluşturacağa benziyor. Çakan, bu okullarda din istismarı yapıldığını ileri sürdü.
BU OKULLAR CUMHURİYET DEĞERLERİNE AYKIRI
NESİLLER YETİŞTİRMEYE ARACILIK ETMEKTEDİR
Okul öncesi eğitimde verileri ortaya koyan Eğitim-İş Isparta Şube Başkanı Levent Çakan, 4+4+4 sistemine geçildiği yıl olan 2011-2012’de 28 bin 625 olan okul öncesi eğitim yuvasının geöçen yıl 27 bin 700 olarak kayıtlara geçtiğini ifade etti. bu yılda geçen yıla oranla bu sayıda yüzde 4’lük bir artış yaşandığını belirten Çakan, anaokullarda anormal unsurlar meydana gelmeye başladığını söyledi. Çakan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milli Eğitim’in anaokullarını gözden çıkardığının somut bir göstergesidir; 3-6 yaş grubu çocuklara kreş dediğimiz dini eğitim veren Diyanet İşleri Başkanlığı’nda sıbyan mektepleri açılmaya başlandı, bunlara gönderilmeye başlandı. Sıbyan mekteplerinin kontrolü direkt Diyanet İşleri Başkanlığında. 3-6 yaş grubuna hitap ediyor. Kız ve erkek çocukları sıbyan mekteplerinde ayrı ayrı okutulmakta, kıyafetleri tesettür kıyafetleri olarak giydirilmekte, aileler dini yönden istismar edilmekte. Bu okullar zorunlu eğitim içerisinde değil. Bu okullar Cumhuriyet değerlerine aykırı nesiller yetiştirmeye aracılık etmektedir. Çocuklarımızın din istismarına göz yuman kamu yöneticileri, aynı zamanda 3-6 yaş grubunda çocuklarımızı yine bu yıl içerisinde ulusal medyada gördüğümüz  unsurlar çerçevesinde cinsel istismara açık kapılar oluşturulmuştur bu okullarda. Yine bir yıl içerisinde ulusal medyaya baktığımız temalara baktığımız zaman kız, erkek farklılıkları var, kıyafet farklılıkları var. Kutlu Doğum Haftası’nda bu okullarda Mekke maketleştirilmiş, bunun etrafında hac unsurları 3-6 yaş grubuna bizzat uygulatılmaya çalışılmış.
DİNİN TÖRPÜLENMESİ ANLAMINA GELİR
Bu eğitim toplumda geleceğimiz olarak nitelendirdiğimiz  3-6 yaş grubuna ne sağlar, önce ona bakmamız lazım. Bir amaç olmalı ki bunları yapmaları gerekir. Bizim temel taşımız ilimiz. İlimsel ve pedagojik olarak baktığımız takdirde bu yaş grubundaki çocuklara bunları verdiğimiz takdirde psikolojik olarak çocukları yıpratmaya başlıyoruz. Bu yaşta çocukluk unsurununun dışarısına çıkartıyoruz. Kişilik unsurlarının kaymasına yol açıyoruz. Dinin bu şekilde verilmesine karşıyız. Emsalleri oluşturarak verdiğimiz bir Hac vazifesi bu yaş grubunda nasıl algılanır, algılanma şekli nedir? Baktığımız zaman doğru mu algılanır? Bu yaşta verdiğimiz dini motifler oturur mu bu yaş grubunda, ileriye taşınabilir mi? Taşınamaz veya aksak taşınır. Bu da dinin törpülenmesi anlamına gelir. Bu da dinin törpülenmesi anlamına gelir. Doğrularının değil verilen kısmının doğru olduğu zannedilir.”
OKULLAŞMA ORANI AŞAĞIYA GİDİYOR
Öte yandan okullaşma oranı, derslik başına düşen öğrenci sayısı ve temel liseleri değerlendiren Levent Çakan, şunları söyledi: “2013-2014 eğitim öğretim yılında okullaşma oranı ilkokullarda yüzde 99,57. Süper bir rakam. Ortaokullarda yüzde 94,52 iken geçen yılın verileri ilkokul yüzde 94,87, ortaokul yüzde 94,39, bu seneki verilere baktığımız zaman geçen yıla oranla oklarımız aşağı yönlü.
DERS BAŞINA DÜŞEN ÖĞRENCİ SAYISINDA AŞAĞIYA İNİŞ VAR
Bizim ilimizde derslik başına düşen öğrenci sayısında şikayetler yok ama büyükşehirlerde bu olay veliler tarafından dile getirilen bir sorundur. Isparta’da derslik sıkıntısı yok. Türkiye genelinde geçen yıl ilkokullarda 23, bu yıl da 23, ortaokullarda geçen sene 34’müş bu yıl 32’ye inmiş. Liselerde geçen yıl 30’mu bu yıl 27’ymiş. Ders başına düşen öğrenci sayısında aşağıya iniş var. İstatistiklerde standardı yakalamaya başlıyoruz.  Öğrenciler örgün eğitim öğretimin dışına kaçıyor. Açık liseye gidiyorlar. Isparta’mızda da bunun örneğini yaşadık. İmam Hatip’e 1 öğrenci kaydeden ortaokulumuz oldu geçen yıl. Açıköğretim ortaokullarımız, liselerimiz var. Buralara da ne yazık ki artarak devam eden öğrenci kaçışları var.
EĞİTİMİN DEVLET TARAFINDAN HER KESİME EŞİT
VE ÜCRETSİZ VERİLMESİNDEN YANLISIYIZ
Örgün eğitimde 61 bin 203 okulumuz var. Bunlardan 51 bin 620’si devlet okulu, 9 bin 581’i özel okul. Yaklaşık 18 milyon öğrencimiz var.  14 milyon 540 bini resmi okullarımızda, 1 milyon 177 bini ise özel okullarımızda. 4+4+4 sistemine geçildiği 2011-2012 eğitim öğretim döneminden bu yıla göre özel okullarda yüzde 100 artış var. Geçen yıl yüzde 22 oranında özel okul artışı var. Özel okullara kayan öğrenci sayısında geçen yılla bu yıl arasında yüzde 30 artış var. AKP hükümetinin eğitimdeki amacının tek olduğunu daha önce söylemiştim. Bunu da eğitim öğretimin özelleştirmesine bağlamıştım. Ne yazık ki haklı çıkıyoruz. Biz Eğitim İş olarak sosyal hukuk devleti içerisinde eğitimin devlet tarafından her kesime eşit ve ücretsiz verilmesinden yanlısıyız. Türk milletinin temelinde, kanunda da bunlar var. Ama süreç içerisinde ne yazık ki bu hükümet zamanında hedefin bu olduğunu söylememize rağmen, yapılan işlemlerde ne yazık ki bizi doğru çıkartarak üst üste geliyor. Ekonomik gücü yerinde olmayan benim bu ülkenin çocuklarını kim, nerede, nasıl okutacak? Eşit şartlarını nasıl sağlayacak. Devletin vermiş olduğu 3,5 milyarlık takviyeler bu dar kesim vatandaşlarımızın çocuklarını okutmaya yetmez, yetmiyordu. İyi okullarımızdan temel lise, kolejlere kaymaların olacağını geçen sene söylemiştim, bu oldu. Dershanelerin kapatma unsurunun buna teşvik olduğunu söylemiştim, teşvik oldu. 9, 10 ve 11’inci sınıfta kayma yokken 12’inci sınıflardan yüzde 50’lerde kayma var. Fen Lisesi, Tenzile Erdoğan Anadolu Lisesi, Milli Piyango Anadolu Lisesi’nin son sınıf öğrenci şubelerine geçen yıl baktığımızda yarı yarıya azalma var. İyiye mi gidiyoruz. Bunu sorgulamak gerekir.”
ISPARTA ŞANSLI BİR İL
Diğer taraftan Isparta’nın eğitimde Türkiye’nin şanslı illerinden birisi olduğunu kaydeden Eğitim-İş Isparta Şube Başkanı Levent Çakan, “Isparta’nın son 2 yıldır özellikle TEOG, LGS, LYS başarılarında artışlar söz konusu. Bu buradaki eğitim öğretimin içerisindeki öğretmenlerinden hizmetlisine, il milli eğitimden ilçe milli eğitim müdürlüklerine, valiliğe kadar komple bir sistemle, herkesin payını alabileceği bir veridir. Türkiye’nin genelindeki olumsuzluklar ilimizi de etkiler. Buna rağmen bu tür başarıların artarak devam etmesi bizim bu sistem içerisinde her ne kadar olumsuzluklar olmasına rağmen bu ilin, eğitim camiası içerisindeki gayretleri ile bir başarının altına imza atmalarıdır. İlimiz temiz, düzgün bir ildir. Yaşanabilir iller sıralamasında da birinci sıradayız. Eğitimde de ön sıralarda yer almaya devam ediyoruz. Son 2 yıldır veriler de buna ışık tutmaktadır zaten.
IŞIKKENT’TE BİR ANADOLU VE MESLEK LİSESİ YOK
İmam Hatiplerinde geçen yıl patlama var demiştik, bu yıl da ne yazık ki patlama devam ediyor. Biz bu okullara karşı değiliz. Orantılı olsun, makul olsun istiyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilikten bir dileğimiz olmuştu. Işıkkent tarafında bir tane Anadolu Lisesi, Meslek Lisesi yok. İmam Hatip Ortaokulları var. Sayın Cumhurbaşkanımızın oğlu Bilal Erdoğan’ın hedefi olan 5 yılda 1 milyon İmam Hatipli hedefini 1 yılda yakaladık. Şuanda İmam Hatiplerde okuyan öğrenci sayımız 1 milyon 200 bin 500. Bilal bey bu sistem içerisinde buna imza atan arkadaşları kutlasın. 5  yıllık hedefe bir yıla ulaşmışlar” şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 8.7 ° / 4.3 °
Cuma 10.5 ° / 7.7 °
Cumartesi 11.2 ° / -0.4 °