‘Burası bizim kalbimiz’ dedi startı Üzüm Pazarı’ndan verdi

‘Burası bizim kalbimiz’ dedi startı Üzüm Pazarı’ndan verdi

‘Burası bizim kalbimiz’ dedi startı Üzüm Pazarı’ndan verdi

AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, yerel seçim çalışmalarına ‘Isparta’nın kalbi’ dediği Tarihi Üzüm Pazarı’ndan başladı. Pazarın üst örtüsü konusunda Anıtlar Kurulu’yla yaşanan sıkıntıları dinleyen Başdeğirmen, belediye başkanı seçilmesi durumunda esnafın da onayladığı bir projeyi Üzüm Pazarı’nda hayata geçireceklerinin sözünü verdi.
AK Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek seçim çalışmalarına Tarihi Üzüm Pazarı’ndan başladı. AK Parti İl Başkanı Osman Zabun ve beraberindekilerle dün Üzüm Pazarı’nı ziyaret eden Başdeğirmen, esnafla tek tek tokalaşarak onların sorunlarını dinledi. Başdeğirmen, esnafın üst örtü sorunuyla ilgili talebine yeni projeyle yanıt verdi.
BİRİNCİTOKA: ISPARTA’YA YAKIŞIR BİR PROJE İSTİYORUZ
Üzüm Pazarı esnafı adına konuşan Oscar Çanta İşletmecisi Zeki Birincitoka, Anıtlar Kurulu ile üst örtü nedeniyle sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, Isparta’ya yakışır bir proje istediklerini söyledi. Birincitoka, “130 esnaf mahkemelik oldu. Yaşlı insanlar mahkemelerde süründü, mağdur oldu. Buradan 1500 kişi ekmek yiyor. Üst örtüyle ilgili sıkıntılarımızın giderilmesini istiyoruz. Isparta’da kapalı çarşı özelliğini karşılayan tek yer Üzüm Pazarı. Örnek çarşılar yapıldı yıllarca çalışmadı. Örneğin tuhafiyeciler çarşısı, halı sarayı. Tek yaşayan yer Üzüm Pazarı. Bu çarşıyı devam ettirmemiz için güzelleştirmemiz lazım. Şükrü bey belediye başkanı seçilirse, inşallah olacaktır da, buranın güzelleştirilmesi için destek bekliyoruz. Anıtlar Kurulu ile ilgili aşamayı takip ediyoruz. Buranın üst örtüsünün kapalı kalmasını istiyoruz ama belki uzay çatıyla çözülebilir. Isparta’ya yakışır bir proje istiyoruz” diye konuştu.
BAŞDEĞİRMEN: ÜZÜM PAZARI ISPARTA’NIN TARİHİ
AK Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen de Üzüm Pazarı’nda yaşanan sorunu yıllardır bildiklerini ifade ederek, daha önce esnafla bu konuda çok toplantı yaptıklarını söyledi. Ancak esnafta sürekli tedirginliğin devam ettiğine değinen Başdeğirmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burası bizim tarihimiz, Isparta’mız. Eski Isparta neresi denilince burayı göstereceksiniz. Rahmetli babam da bu sokakta ayakkabı, sayacılık yapmış bir esnaftı. Bizler burada büyüdük, buranın insanıyız. Burada bir sorun varsa elbirliği ile hep beraber çözmek zorundayız. Bunu yarına bırakıp esnafı tedirgin halde bekletmenin anlamı yok. Anıtlar Kurulu’yla anlaşarak, esnafımızın tamam dediği bir projeyi buraya uygularız. Bu çarşımızın yer döşemesi, duvar kaplamalarıyla beraber  çok daha farklı, eski tarihine uygun şekilde restore edilmesi taraftarıyım. istanbul’a gidiyorsunuz Kapalı Çarşı’ya giriyorsunuz, Gaziantep’te Bakırcılar Çarşısı’na, Malatya’da Kayısıcılar Çarşısına gidiyorsunuz. Bu kadar tarihini gösteren çarşılar varken bizim de tarihimiz burasıdır. Burayı biz eski haline getirip esnafın tedirginliğini kaldırmamız lazım. İnsanlar buraya geldiği zaman rahat gezebilmeleri için bu çalışmaları en kısa zamanda yapacağız. Burası bizim kalbimiz, başlamamız gereken yer de burası. Nasip göreve gelirsek en öncelikle yapacağımız yer de burası.
BU HATAYI ITKM’NİN OLDUĞU YERDE YAPTIK
Sıra, küçük mağazalardaki esnaflarla görüştüm onlarda tedirginlik var. İhale yapılacak denilmiş ama bugüne kadar bir sonuca ulaşılmamış. Esnaflarımızın önceliği ile bunu sonuca ulaştırmalıyız. Oraya yeni bir yapı da yapsak esnaflarımızı oradan çıkarmadan yapmalıyız. Biz bu hatayı ITKM’nin olduğu yerde tüm esnafı dağıtarak yaptık. 800-900 esnafımızdan 100 tane kaldı. Bizim daha çok çalışıp, daha çok üretmemiz gerekiyor. Burada yer döşemesinden kaplamasına kadar öyle bir güzellik yapacağız ki şehir dışından gelen insanları gezmek için buraya getireceğiz. Eğirdir’imize, gülümüze, lavantamıza götürüyoruz. Ama Isparta’ya gelin bir çarşımıza gidelim diyeceğimiz bir yerimiz yok. Cumhuriyet, Gazi ilkokullarımızı, hamamımızı ortaya çıkaracak değişik bir atmosferde buraları daha güzel hale getirmemiz gerekiyor. Burada kimsenin işi, aşını sıkıntıya sokacak bir çalışma yapmayız. Daha iyi olacak. Memleketimizdeki hizmetlerimizi daha genişletelim, hayatımızı bu insanlarla daha çok paylaşalım. Çalışanlar bizim mesai arkadaşlarımızı, bu arkadaşlarımızı daha çoğaltalım istiyoruz. Esnafımız mağdur mu ve tedirgin mi, yeni dönemin içerisinde sonuca ulaşmayı rabbim bize nasip etsin. Her şeyi esnafa sorarak yapacağız, onlara sormadan hiçbir şey yapmayacağız.”
 GÜLSES GAZETESİ