CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı;

CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı;

CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı;

Düzce'de toplu yemek hizmeti veren Saydamlar Organizasyon Turizm isimli firmanın müşterileri için hazırladığı rosto köftenin içerisinde domuz eti tespit edildi. Firmanın KYK yurtlarında öğrencilere yemek hizmeti verdiği öğrenildi. CHP konuyu Meclise taşıdı. CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı “Kaç öğrencinin domuz eti yediği tespit edilmiştir?” diye sordu. 

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından yanıtlanması için Meclis Başkanlığına soru önergesi veren Halıcı önergesinde “Bahsi geçen firmanın KYK yurtlarında öğrencilere yemek hizmeti verdiği öğrenilmiştir. Bu şirketin aynı zamanda okul ve üniversitelere de yemek verdiği belirtilmiştir” ifadelerini kullandı. 

CHP’li Yalım Halıcı’nın önergesinde yer alan sorular şunlar;

– Bu firma bugüne kadar kaç KYK yurduna, okula ve üniversiteye yemek vermiştir? Bugüne kadar kaç öğrenci; kaç öğün bahsi geçen şirketin verdiği yemeği yemiştir.

-Kaç öğrencinin domuz eti yediği tespit edilmiştir? Bahsi geçen firmayla ilgili hangi idari ve hukuki adımlar atılmıştır? Konuyla ilgili bakanlık olarak bir girişimde bulunulmadıysa bunun gerekçeleri nelerdir? 

– KYK yurtlarına, okullara ve üniversitelere kaç firma yemek hizmeti vermektedir? Bunların denetimleri kimler tarafından, ne şekillerde ve hangi sıklıkla yapılmaktadır? 

– Domuz veya eşek, at gibi tek tırnaklı hayvanların etini yemeklere katan firmalar hangileridir? Bunlar hangi okul veya yurtlara yemek vermiştir? Bu şirketlere ne tür yaptırımlar uygulanmıştır?

– 2022 Ocak ila 2024 Ekim ayı arasında geçen sürede; KYK yurtlarında kaç zehirlenme vakası gerçekleşmiştir? Bunların akıbeti ne olmuştur? Kaç öğrenci zehirlenmiştir? 



Anahtar Kelimeler: Isparta Milletvekili Yalım Halıcı;