Bugün, 26 Haziran 2024 Çarşamba

CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı; Isparta’nın Okul Sorunlarını Meclise Taşımaya Devam Ediyor

CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı; Isparta’nın Okul Sorunlarını Meclise Taşımaya Devam Ediyor

ISPARTA 12.06.2024 16:26:00 0
CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı;  Isparta’nın Okul Sorunlarını  Meclise Taşımaya Devam Ediyor

CHP Isparta Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Hikmet Yalım Halıcı Isparta’daki okul eksikliklerini TBMM Gündemine taşımaya devam ediyor. 

Daha önce Çünür Mahallesi’ndeki ilk okul ve lise ihtiyacı için Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e soru önergesi veren Halıcı bu defa Yalvaç ilçesinin Tokmacık köyünde yapımına yıllardır başlanmayan okul için harekete geçti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e soru önergesi veren Halıcı, Tokmacık köyünde bulunan okulun, 2020 yılında depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile kapatıldığını belirterek “Öğrencilerin, öğretmenlerin ve okul çalışanlarının can güvenliği her şeyden önce gelmektedir ancak öğrenciler eğitim hayatından mahrum bırakılmamalıdır. Ben tüm Isparta’nın ve tüm Ispartalı çocukların Vekiliyim!” dedi.

Hikmet Yalım Halıcı önergesinde şunları söyledi:

İYİ BİR EĞİTİM VE OKUL 

SAĞLAMAK ANAYASAL GÖREVDİR

“Anayasanın ‘Eğitim ve öğrenim hakkı ve ödevi’ başlıklı 42. Maddesi ‘Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz.’ demektedir. 2020 yılında yıkılan okulun yerine yeni bir okul yapılacağı vaadine rağmen aradan geçen 4 yıllık süreçte herhangi bir adım atılmamıştır. Bu da yıllardır büyük bir mağduriyete neden olmuş; öğrenciler başka yerlere taşıma usulü ile götürülmüş, bunun sonucunda da ciddi eğitim-öğretim aksaklıkları yaşanmıştır”

TOKMACIK’A YAPILACAK OKUL BÖLGEDE 

BİRÇOK ÖĞRENCİYE HİZMET VERECEK

“Isparta Yalvaç ilçesinin en büyük köylerinden biri olan Tokmacık köyüne yapılacak bir okulla bu mağduriyet giderilecek ve yapılacak okul Akçaşar, Kurusarı ve Tırtar Köylerindeki öğrencilere de hizmet verecektir. Bu sayede bölgede yaşayan öğrenciler zor koşullar altında kilometrelerce uzağa gitmek zorunda kalmayacaktır”

CHP’li Vekilin Önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

– 2020 yılında yıkılmasına ve yeni bir okul yapılacağı söylenmesine rağmen Tokmacık Köyü’ne aradan geçen 4 yılda neden halen bir okul yapılmamıştır? Okul yapılması için neden gerekli adımlar atılmamaktadır?

– Tokmacık Köyü’ne en hızlı ve güvenli biçimde ne zaman okul yapmayı düşünüyorsunuz? 

 – Taşımalı eğitimle her gün zor koşullarda kilometrelerce uzağa giden öğrencilerin üzerindeki bu olumsuz etkilerin sonuçları ne olacaktır? Öğrencilerimizin üzerindeki bu olumsuz durumla ilgili ne tür çalışmalar yapacaksınız?

– Tokmacık Köyü’ne okul yapılmadığı için kaç öğrenci okulu bırakmış kaç aile, çocuğunun eğitimi için göç etmek zorunda kalmıştır? Bu mağduriyetlerin giderilmesi için ne tür adımlar atılacaktır? 

– Isparta genelinde taşımalı eğitimle okullara giden kaç öğrenci bulunmaktadır? Bunları yaş ve cinsiyet dağılımı nedir? Bu öğrenciler hangi bölgelerden; nerelere gidip gelmektedir? 


Çarşamba 33.9 ° / 20.5 °
Perşembe 32.4 ° / 19.6 °
Cuma 32.8 ° / 18.1 °