Tarih: 06.06.2017 05:26

Darısı Sav'ın başına

Facebook Twitter Linked-in

Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından Süleyman Demirel Havalimanı kavşağı Isparta’nın sembolü gül ve lavanta ile donatılıyor. Havalimanına inen turist yolculuğuna gül kokularıyla başlayacak. Aynı çalışmanın kötü kokusuyla sürekli gündeme gelen Sav’da da yapılması isteniyor.

Güller diyarı Isparta’nın yol kenarlarında güller olmaması zaman zaman tartışmalara neden oluyor. Önemli bir geçiş güzergahında bulunan Isparta’dan geçen turist ve misafirlere güller diyarına geldiklerini hissettirmek için yol kenarlarına gül dikilmesi isteniyordu. Güneykent Belediye Başkanı Fahretdin Gözgün, bu konudaki talebini daha önce ziyaret ettiği Antalya Karayolları Bölge Müdürümüz Arif Çobanoğlu’na iletmişti. Gül sezonunun gelmesiyle birlikte Karayolları Bölge Müdürlüğü bu konuda güzel bir adım attı ve ilk peyzaj çalışmasını Süleyman Demirel Havalimanı kavşağından başlattı.

HAVALİMANINA İNEN YOLCU GÜL DİYARINDAN GEÇTİĞİNİ BİLECEK

Yapılan çalışmada Isparta’mıza gelen turist ve misafirlerin kendilerini güller diyarında hissettirmek amacıyla Süleyman Demirel Havalimanı kavşağına Isparta gülü ve lavanta ile ağaçlar dikiliyor. Konuyla ilgili bilgi veren Güneykent Belediye Başkanı Fahretdin Gözgün, "Antalya Karayolları Bölge Müdürümüz Arif Çobanoğlu’nu ziyaretimizde Isparta üzerinden Antalya’ya giden turist ve yolcunun ve Süleyman Demirel Havalimanına inen yolcunun gül diyarından geçtiğini bilmesi için Isparta'nın sembolü gül ve lavantanın dikilmesini istemiştik. Proje için olumlu görüşlerini bildiren sayın müdürüm yeniden düzenlenen Organize Sanayi Kavşağı kavşağımız ve ayrıca daha da güzeli Havalimanı ve Kara Havacılık Okuluna giden 4 kilometrelik yolun orta refüjleri de dahil projenin geniş tutulabileceğini söyledi. İlk olarak şimdi Havalimanı kavşağı peyzaj düzenlemesi başladı. Bölge müdürümüze çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

AYNI ÇALIŞMA SAV’A DA GEREKLİ

Öte yandan her yaz mevsimi başlangıcında sıcakların artmasıyla birlikte Sav’daki kötü koku kendisini daha fazla hissettiriyor. Antalya tarafından ilimize gelen vatandaşları karşılayan kötü koku Isparta açısından olumsuz bir imaj oluşturuyor. Karayollarının Süleyman Demirel Havalimanaı kavşağında yaptığı gül ve lavanta dikiminin Sav kavşağında da yapılması isteniyor. Bu şekilde kötü kokunun biraz da olsa Isparta’nın değeri olan gül kokusuyla bastırılması ve gelen turistlerin gül kokularıyla karşılanması arzu ediliyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —