Tarih: 03.03.2017 05:25

Dedenin elinden tut, Kitap Fuarı’na getir

Facebook Twitter Linked-in

Isparta’nın 1. Kitap Fuarı bugün Gökkubbe Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek açılış töreniyle start alacak.  Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 12 Mart’ta sona erecek fuarı 7’den 70’e herkesin gezmesi gerektiğini belirterek, “Torunun dedesinin elinden tutup bu fuara gelmesi gerekiyor” dedi.
Isparta 1. Kitap Fuarı bugün saat 11.00’da gerçekleştirilecek törenle Gökkubbe Fuar Merkezi’nde açılacak. Fuarla ilgili K32’de katıldığı Ne Var Ne Yok Programında bilgi veren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, herkesi bu fuara davet etti. Fuara 216 yayınevi ve 100’e yakın yazarın katılacağını ifade eden Günaydın, fuar merkezinde özel olarak oluşturulan odada yazarların söyleşi gerçekleştireceklerini dile getirdi. Günaydın, fuar süresince şehrin 3 ayrı noktasından ücretsiz otobüs kaldırılacağını duyurdu.
ÜCRETSİZ OTOBÜS SEFERLERİ OLACAK
İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini bu fuarda ayrı tutmadıklarını dile getiren Başkan Günaydın, “Onlar için de yayınevleri geliyor. Hikayeden romana kadar ne tür kitap istiyorlarsa Gökkubbe’de mevcut olacak. Üniversitemizde öğrenim gören öğrenciler için istedikleri kadar kitap da bu fuarda yer alacak. Ayrıca Burdur halkını da Isparta’mızla eşdeğer görüyoruz. Onların da bu fuardan yararlanmalarını istiyoruz. Bütün Burdur’u davet ediyoruz. Burdur’da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’miz var. Oradan otobüs seferleri Isparta’ya gelecek. Isparta’da da çok sayıda otobüs hizmet verecek. Üniversitemizin merkezinden otobüs kalkacak. Kaymakkapı Meydanı ve Iyaş’ın önünden fuar için ücretsiz olarak otobüs kaldırılacak.
SAĞCI, SOLCU DİYE AYRIM YAPMAYA GEREK YOK
Kitap Fuarı’na sahip çıkılması durumunda fuarın her yıl düzenleneceğini ifade eden Başkan Günaydın, şunları söyledi: “100’a yakın yazarımız gelecek. Hepsi ismi duyulmuş yazarlar. Örneğin Ahmet Şafak denilince güzel şarkılar okuyan, milliyetçi bir insan diye görürsünüz. Halbuki kendisinin 15 kitabı var. Fuarımıza gelecek yazarların çok değerli kitapları var. İlk olarak 96 yazar gelecek demiştik ama sonradan sayı arttı. Sinan Meydan, Canan Karatay, Mustafa Karatay ve Pelin Çiftçi de fuarımıza katılacak. Burası Isparta, Kitap Fuarı Türkiye. Burada taraf değil de kültürü derin, mantığı yüksek yazarlarımız olsun istedik. Sağcı, solcu diye ayrım yapmaya gerek yok. Biz bilimi, mantığı, insanlığı yüksek, yazarlığı kaliteli, cümleleri olgun ve faydalı yazarları getiriyoruz. Ama siyasette bazı yerde ezilmiş insanlar vardı. FETÖ’nün hakim, savcı ve yazarları bizi de ezmek istemişlerdi. Şimdi vatan haini oldukları ortaya çıktı. O vatan hainleri çok kıymetli yazarlarımıza da dokundular. Hapishanede kaldılar. O yazarlarımızı da getiriyoruz.
SÖYLEŞİ ODASI OLUŞTURDUK
Memleketini, milletini, vatanını sever her yazar kıymetlidir. Onun için fuarımız için bu yazarlar seçildi. Fuarımız çerçevesinde yazarlarımızın imza günü olacak. Ayrıca Gökkubbe içerisinde söyleşi odaları yaptık. O odada yazarlarımız severleriyle söyleşiler yapacaklar.
7’DEN 70’E HERKES BU FUARA GELMESİ GEREKİR
Fuarımız saat 10.00 ile 23.00 arasında açık olacak. 7’den 70’e herkes bu fuara gelmesi gerekir. Torunu dedesinin elinden tutup gelmesi gerekiyor.”


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —