Tarih: 14.02.2018 06:59

Devlet Yükseköğretim Kurumlarının Fiziki İmkanları SDÜ Yazılımı ile Planlanacak

Facebook Twitter Linked-in

Süleyman Demirel Üniversitesi, 113 devlet yükseköğretim kurumunun fiziki donanımlarında verimlilik ve tasarruf odaklı çalışmalarını yürütmek üzere Kalkınma Bakanlığınca görevlendirildi.
Üniversitemiz tarafından yükseköğretim kurumlarının “derslik”, “laboratuvar”, “kütüphane” gibi fiziki mekanların verimli ve akılcı şekilde kullanılacak ''Yükseköğretim Mekânları Yatırım Karar Destek Sistemi'' isimli bir yazılım hazırlandı. Böylelikle hem üniversitelerin ihtiyaçları tespit edilebilecek hem de mekan kullanımları uluslararası standartlara getirilmiş olacak.
Önümüzdeki günlerde Kalkınma Bakanlığı tarafından düzenlenecek ''Tanıtım Toplantısı'' ile kamuoyuyla paylaşılması öngörülen projenin, 113 üniversite tarafından kullanılması planlanıyor.
Konuya ilişkin protokol 2 Şubat 2018 tarihinde Kalkınma Bakanlığı Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürü Sayın Emin Sadık Aydın ile Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı tarafından imzalandı. İmza programına, Rektör Yardımcıları ve Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Nihat Ayyıldız ile Prof. Dr. Mehmet Saltan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdal Terzi, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Vahdettin Aydın katıldı.
Proje Yürütücüsü ve Süleyman Demirel Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, “Yükseköğretim Mekânları Yatırım Karar Destek Sistemi” ile hedefledikleri 4 ana amacı;
 “113 Devlet Üniversitesinin sahip olduğu mekânların envanter bilgilerinin üretilmesi”, “dersliklerin verimlilik analizinin yapılması”, “üniversitelerin yeni kapalı mekân tasarımlarında yararlanacakları yönlendirici dokümanların ortaya konulması” ve “bu faaliyetler sonucunda elde edilecek bilgilerden hareketle Kalkınma Bakanlığının yükseköğretim kurumlarının yeni kapalı mekân taleplerine ilişkin karar alma süreçlerinin güçlendirilmesi” şeklinde sıraladı.
Ayyıldız, “SDÜ'nün 113 devlet üniversitesinde kullanılmak üzere hazırladığı yazılım sayesinde Kalkınma Bakanlığı, kapalı mekanlar için talepte bulunan kurumların ihtiyaç durumunu tespit edebilecek. Kapalı mekânların bir fotoğrafı yer alacak. Bu sistemle yükseköğretim kurumları Kalkınma Bakanlığına sunacakları taleplerini de gerekçelendirmiş olacak. Sistem, yatırımların doğru, zamanında ve verimli şekilde kullanılmasını sağlayacak. “ dedi.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —