Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

Doğrudan Uzman Öğretmen Veya Başöğretmen Olabilecekler

Doğrudan Uzman Öğretmen Veya Başöğretmen Olabilecekler

EĞİTİM 26.05.2024 19:53:00 0
Doğrudan Uzman Öğretmen  Veya Başöğretmen Olabilecekler

Milli Eğitim Bakanlığı, Şube Müdürlerinin Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlikte bekleme süreleri olmaksızın direkt olarak Uzman Öğretmen veya Başöğretmen olabileceklerini bildirdi. 

Bakanlık, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yapmakta olan şube müdürleri zorluk derecesi yüksek bir görevde yükselme sınavı neticesinde atanmışlardır. Şube Müdürleri, halihazırda yetiştirilmesinden, sevk ve idaresinden sorumlu olduğu; iş ve işlemlerini takip ettiği, denetlediği okul müdürü, okul müdür yardımcısı ve hatta öğretmenden bile düşük ücret almaktadırlar. 

Bu durumun gerek devlet hiyerarşisi gerekse yapılan işin karşılığı  olarak izahı mümkün değildir. Şube Müdürleri adına görevde yükselmenin karşılığı maaşta düşüş olmuştur. Her yıl zorunlu rotasyona tabi tutulan, Milli Eğitim Bakanlığının tüm iş yükünü sırtlanan ve ağır sorumluluklar verilen şube müdürleri en azından, mahrum bırakıldıkları uzman ve başöğretmenlik haklarının Öğretmenlik Meslek Kanunu ile kendilerine de verilmesini talep etmektedirler. Oluşan ücret adaletsizliği bir nebze olsun bu şekilde telafi edilebilecektir.”


Cuma 24.2 ° / 13.4 °
Cumartesi 16.4 ° / 12.3 °
Cumartesi 16.4 ° / 12.3 °