Tarih: 17.10.2017 07:14
DÜNYA GIDA GÜNÜ
Bilim dünyası tarımda kullanılan kimyasal ve yapay gübrelerin suyu, toprağı ve canlıları zehirlediği ve insanlarda çok önemli hastalıklara neden olduğunu söyleyerek uyarılarda bulunmaktadırlar. Günümüzde en büyük gıda sorunu hastalıklara neden olan güvenliği olmayan gıdalardır. Temiz su, hava ve toprağa sahip olmazsak temiz gıdaya sahip olamayız.. Toprak su hava canlının yaşaması için gerekli bu 3 temel unsur temizdir, saftır. Bunları yeniden oluşturamazsınız kaynak doğadır. Yeni bir doğa yaratamazsınız.
GIDA GÜVENLİĞİ
Doğa’da yenilenemeyen bu üç temel kaynağın yine insanların daha çok para kazanma vb. hırsları nedeniyle kirletilmesi giderek artmaktadır söz konusudur. İnsanlar üretimi artıralım diyerek ürettikleri yapay gübre, kimyasallar ve hormon kullanımında sınır tanımadılar. Tarım ilaçları ve yapay gübreleri kullanmakta amaç hastalıkve zararlıları yok etmek ve üretimi artırmaktı. Bunlartoprağımızı,suyumuzu,havamızızehirledile. Bu topraktan havadan sudan yetişen ürünlerde canlıları adeta zehirlemektedir. İnsanlar gelişen teknoloji yine kendi çıkarları için kullanarak bu kez GENLERİYLE OYNANMIŞ GIDALAR üreterek verimi artırmanın yollarını buldular. Uygarlığın son 60 yıldır geliştirdiği bu kimyasal madde ve geliştirilen tohumlar sorgulanmakta ..
Gıdanın güvenilir olmasında temel görev insanlarda ve yöneticilerdedir. Daha çok tüketir ve çok daha fazla kullanmadığımız eşya ve gıdaları artar olduk. İnsanlar her şeyden önce İSRAFI önlediklerinde bu tür gıdaların üretimi engellenecektir. Yöneticiler de eğitim, denetleme çalışmalarını artırarak , bu tür kimyasallarla üretilen gıdalara izin vermeyerek doğal ürünlerini koruyarak engel olabilirler. Bunun için hepimize düşen görev; doğayı koruyabilmek için kimyasalların topraklarımızda,sularımızda daha fazla birikmesine engel olmamız gerekmekte.
Tarım ilaçları ve yapay gübreler doğal sularımızı aşırı oranda kirletmektedir. İnsanlar temiz suyun önemini anlayamadılar, Yaşamımızı borçlu olduğumuz doğanın, yakalanacak balık, kesilecek ağaç, öldürülecek böcek, aşırı kullanılacak toprak-hava ve su olmadığını yeni fark edebildik ama hala kavrayamadık. İnsanlar daha çok paylaşma ve tükettiğinden daha fazla üretmeyi düşünmenin yollarını aramak yerine, hala daha çok zengin olayı ve tüketmeyi düşünmekte.
“PARA HERŞEYDİR DİYENLER “ HİÇ BİR ŞEY DİNLEMİYORLAR…
Bütün dini kaynaklar, bilim insanları , toprak, su ve havanın temizliği ve korunması için yüzyıllardır insanların dikkatlerini çekmişler, bu maksatla alınması gereken önemleri akıl ve dini kurallarla da uyarıcı ve emirler olarak kesin esaslara bağlamışlar ve deneysel olarak yaşananlara örnekler vererek bildirmişlerdir.
Gıda ya bakışımızı yaşan iki üzücü örnekle açıklarsak;Elma üreticisi “Ahmet bey diyor ki; hocam Allah günahlarımızı affetsin , bu sene 30 defa ilaç verdik elmalara, ben bu elmaları yemem, çekirdeği bile ilaç kokmakta, hele göle verilen zarar, hele kullanılan hormonlar”
Bitkilerinde aşırı kimyasal bulunan bir yerde; hayvanların otlatmanın yasak olduğu bir bölgede torunuyla iki ineğini otlatan Mehmet Emmiye sorduk; “emmi burada hayvan otlatmak yasak ve tehlikeli bak yanındaki torunun bu hayvanın etinden ,sütünden yediyorsun yazık değil mi dediğimizde…” “Yok evlat bizim inek ahırda besleniyor… Bununkini satıyoruz…” Dediğinde donduk kaldık…!!!
Vergini verirsen; size okul, hastane, elektrik , yol olarak geri döner deriz ya:; kirletilen toprak sularla üretilen gıdalarla beslendiğimiz de bize de hastalık, iş kaybı ve verimsizlik olarak geri dönmemekte…
Çözüm iyi insan olmada , çözüm doğa da .çözüm doğalda…
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —