Tarih: 07.11.2016 08:04

Eczacılar çözüm istiyor

Facebook Twitter Linked-in

Şehir Hastanesi’nin tamamlanması ve yeni bölgede yeteri kadar ticari alan olmaması nedeniyle mevcut hastaneler bölgesindeki 40 eczacının kaderiyle baş başa kalacağını ifade eden Isparta Eczacılar Odası Başkanı Saygın Garğın, “Bu mağduriyet nedeniyle eczacıların kendi kaderleriyle baş başa bırakılmamasını istiyoruz” dedi.
 
Şehir Hastanesi inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Ancak mevcut hastaneler bölgesinde bulunan eczacılar, medikalcılar ve gözlükçüler tedirgin. Tedirgin nedeni ise mevcut hastanelerin Şehir Hastanesi’ne taşınacak olması ve yeni hastanenin etrafında yeteri kadar ticari alan bulunmaması. Şehir Hastanesi’nin bulunduğu ada içerisinde eczane ya da gözlükçülerin açılmayacağını dile getiren Isparta Eczacılar Odası Başkanı Saygın Garğın, “Hastane alanında ticari alan yeterli değil. Günde 10 bin hasta gelecek. Ama bu hastaların ilaca ya da gözlüğe erişiminin sağlanması gerekiyor” dedi.
GÜNDE 10 BİN HASTA O HASTANEYE GELECEK
Garğın, “Bu proje yapılırken hastanenin bulunduğu ada içerisine hiçbir şekilde eczane ya da gözlükçü gibi yerler açılamıyor. Bunun daha önce yaşanmış örnekleri var. ama orada da bir hizmet sunulacak. Benim bildiğim orada günlük 10 bin poliklinik hizmeti olacak. Kısacası günde 10 bin hasta o hastaneye gelecek. O hastaların ilaca, gözlüğe veya buna benzer yan tedaviye erişiminin sağlanması gerekiyor” diye konuştu.
BURADA YILLARCA HİZMET VERMİŞ ESNAFIN ÖNCELİĞİNİN OLMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ
Meslektaşlarıyla karşı taraftaki fabrika alanlarıyla ilgili konuştuklarını belirten Garğın, “Orası da Isparta-Konya yolu. Oldukça yoğun bir yol. Orada insanların yolun karşısına geçmesi, ilacını temin etmesi ciddi anlamda trafik kazalarına sebep olabilir. Belki üst geçit yapılabilir ama oradan kaç kişi geçer, bunlar ciddi sorular. Biz şöyle bakıyoruz; bugün devlet hastanesi ve doğumevinin olduğu bölgede yaklaşık 40 tane meslektaşımız var. Bu gündem olduktan sonra oradan gözlükçü ve diğer esnaf arkadaşlarımızdan beni arayanlar oldu. Burada yaklaşık 150-200 esnaf varsa eğer, hepsinin evine ekmek götürdüğü bir sistem söz konusu. Onlar bir şekilde bu sistemin içerisinde kalmak istiyorlar. Bu esnaf yıllardır o bölgede hizmet vermiş ve aynı hizmeti vermek istiyorlar. Aynı zamanda şöyle bir gerçek de var; Isparta yaşanabilir bir kent. Bununla gurur duyuyoruz. Başka illerden buraya gelecek eczacılar veya başka meslek mensubu insanlar var. O yüzden burada yıllarca hizmet vermiş esnafın önceliğinin olması gerektiğini düşünüyoruz.  Projelendirilirken ilk baştan bunun doğru ya da makul şekilde kurgulanması gerekiyordu. Tabi ki serbest piyasa ekonomisi bu. Bu bir şekilde düzenlenecek. Daha önce Malatya, Kayseri gibi illerde uygulamaları var. bizim tedirginliğimiz şu; 40 tane eczacı meslektaşımız reçete kaynaklarını, hastaneleri kaybediyorlar. Bunlar açıkta kalacaklar. Kendi kaderleriyle başbaşalar. Bu mağduriyet nedeniyle eczacıların kendi kaderleriyle baş başa bırakılmamasını istiyoruz” şeklinde konuştu. 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —