Bugün, 26 Haziran 2024 Çarşamba

Eğirdir’de O Sorun Çözüldü

Eğirdir’de O Sorun Çözüldü

ISPARTA 13.06.2024 13:08:00 0
Eğirdir’de O Sorun Çözüldü

Ak Parti Isparta Milletvekilleri Mehmet Uğur GÖKGÖZ ve Osman ZABUN un girişimleri ile çiftçiye can suyu vermenin önündeki hukuki engel kaldırıldı. 

Bilindiği üzere Eğirdir gölünden yılda 600 milyon m3 civarında buharlaşma nedeniyle su kaybı yaşanmasından dolayı geçtiğimiz yıl Eğirdir gölünün su kodu 914 kodunun altına düşmüş ve buharlaşmanın kışın da devam etmesi ile Eğirdir gölünden su alma imkanı özel hükümler nedeni ile imkansız hale gelmişti.

Ak Parti Isparta Milletvekilleri Mehmet Uğur GÖKGÖZ ve Osman ZABUN un girişimleri ile çiftçiye can suyu vermenin önündeki hukuki engel kaldırıldı. Bayram ile birlikte çiftçiye Eğirdir gölünden cansuyu verilebilecek.

Milletvekilleri yaptıkları açıklamada ‘’ Eğirdir gölü havzasındaki çiftçimizin içine düştüğü zor durumu görerek gerekli mevzuat düzenlemesini yapan başta Tarım ve Orman bakanımız sayın İbrahim YUMAKLI olmak üzere bakan yardımcılarımıza ve ilgili genel müdürlerimize çok teşekkür ediyoruz. Bir nebze de olsa hemşerilerimizin sıkıntısını çözebildik. Ancak iklim koşullarının durumu ortada. Bu koşullar altında suyu çok çok tasarruflu kullanmaktan başka seçeneğimizin olmadığını da vatandaşımızın dikkatine sunuyoruz. Bunun ötesi kul olarak bizim gücümüzü aşan bir durum. Biz elimizden geleni sonuna kadar ortaya koyuyoruz. 

Yaptığımız son temaslarda çiftçimize can suyu mahiyetinde, ağaçlarımız kurumasın ve bir sonraki yıla varlığını aktarabilsin diye, bu uygulamayı hayata geçirdik. Ancak bütün çiftçilerimiz şunu bilmeli ki verilecek su sadece can suyu olacak ve bitkilerimizin hayatını sürdürebilmesi için verilecektir. Bu şartlarda daha fazla su verme imkanımız maalesef bulunmamakta. Çiftçilerimizin ürün odaklı değil bitki varlığını sonraki yıla aktarma mahiyetinde sulama yapabileceğini bilmesi önem arzetmekte. Bir yandan Eğirdir gölümüzü korumak bir yandan da bitki varlığımızı iklim koşulları itibariyle daha ümitli olduğumuz gelecek yıllara aktarmak için gayret ediyoruz.’’ Dediler.


Anahtar Kelimeler: Eğirdir’ Sorun Çözüldü
Çarşamba 33.9 ° / 20.5 °
Perşembe 32.4 ° / 19.6 °
Cuma 32.8 ° / 18.1 °