Tarih: 25.10.2018 06:58
Eğitim alan 219 öğrencinin %50’si işe yerleştirildi
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ile ITSO arasında öğrencilerin son dönemlerini iş yerinde uygulamalı eğitimler almasını sağlayacak iş yeri eğitimleri protokolünün ikincisi imzalandı. ITSO Başkanı Başdeğirmen, iş yeri eğitimleri çerçevesinde 24 iş yerinde 219 öğrencinin iş yerinde mesleğiyle ilgili uygulamalı eğitim alarak yüzde 50’sinin işe yerleştirilmesini büyük bir başarı olarak gördüklerini söyledi
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ile Isparta Ticaret ve Sanayi Odası arasında geçen yıl başlatılan iş yeri eğitimleri protokolünün ikincisi imzalandı. Öğrencilerin son dönemlerini iş yerinde uygulamalı eğitim alarak tamamlamasının ardından iş hayatına daha hızlı ve alanında uzman başlamasını sağlayan iş yeri eğitimleriyle ilgili protokolün imza töreni ve geçtiğimiz yıl projeye destek veren firmalara teşekkür belgesi töreni Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. Törene Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan ile yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Selbaş ile öğretim üyeleri ve geçen yıl projeye destek veren firmalar katıldı.
Törende konuşan ITSO Başkanı Başdeğirmen üniversite sanayi işbirliğine ve iş yeri eğitimlerinin önemine değindi. ITSO Başkanı Başdeğirmen, iş yeri eğitimleri çerçevesinde 24 iş yerinde 219 öğrencinin iş yerinde mesleğiyle ilgili uygulamalı eğitim alarak yüzde 50’sinin işe yerleştirilmesini büyük bir başarı olarak gördüklerini söyledi. ITSO’nun her zaman üniversite sanayi işbirliğini ön planda tuttuğunu belirten Başdeğirmen, şöyle devam etti:
İŞADAMLARI ÜZERİNE DÜŞENİ YAPIYOR
“Ispartamız için yeni kurulan Uygulamalı Bilimler Üniversitesi bizi yakından ilgilendiriyor. Biz her zaman üniversite-sanayi işbirliğine önem verdik. Artık bu üniversite ile işbirliğimiz çok farklı olacak. Uygulamalı bir üniversite olması dolayısıyla biz iç içe çalışacağız. İşadamları olarak bizler kalifiye eleman arıyoruz. Bizim en büyük eksiğimiz bu. Yıllardır bunu söylüyoruz. Bir öğrenci üniversiteden mezun olduktan sonra kendi branşında uzman olmalı. Sadece okulda eğitim yetmiyor. Öğrencilerimiz son yıllarında uygulamalı eğitim alacaktır, uygulama çok önemli işverenlerle ortak, iş yerinde alanlarıyla ilgili uygulamalı eğitim alınacak. Yeni üniversitemizin eğitim sistemi tam böyle olacak. Eğitim sistemi branşından mezun olduktan sonra sanayicimizin, işletmecilerimizin tecrübeleri elemanlar bulmasını, mezun olan öğrencilerimizin daha iyi bir iş bulmasını sağlayacaktır. İş yeri eğitimi çok önemli ve yıllardır bizim yapılması gerekiyor diye üzerinde durduğumuz bir konu.
İşte şuan imzalayacağımız ve geçen yıl imzaladığımız protokolle bunu gerçekleştirdik. Geçen yıl Teknoloji Fakültemizle işyeri eğitimleriyle ilgili bir protokol imzaladık ve 219 öğrencimiz son dönemini iş yerinde uygulamalı eğitim alarak geçirdi. Bunu öğrencilere zorunlu hale getirdik. 32 şehir içinde uygulanan bu proje ile biz Ankara, İstanbul ve İzmir gibi illerin önüne geçtik ve protokol imzalamadan önce 5 işyeri ile yapılan eğitimler şuan 24 iş yerinde yapılıyor. Mezun olan öğrencilerimizin de yüzde 50 si bu işyeri eğitimlerinde aldığı tecrübe ile kendi branşlarında işe yerleştirildiler. Bundan sonra daha fazla işbirliği ve birlikte çalışma yapacağımız Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, ile Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Serbaş’a ve en önemlisi bu konuda bizlere destek veren firmalarımıza teşekkür ediyorum. Biz işadamları olarak üzerimize düşenin fazlasını yapmaya hazırız. Memleketimize faydalı gençler yetiştiririz inşallah. Bizim üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Protokolümüzün hayırlı olmasını diliyorum.”
Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Selbaş, Teknoloji Fakültesinin en önemli özelliklerinden biri olan “İşyeri Eğitimi” modeline değindi. Fakültenin bugüne kadar uygulamış olduğu eğitim modeli hakkında da bilgiler veren Selbaş, mezunların bu projeyle ülke istihdamına sağladığı katkıyı değerlendirdi. Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin 60 günlük yaz stajına ek olarak 8 yarıyıllık mühendislik eğitiminin 1 yarıyılını (7. veya 8. yarıyılında); sektöründe lider, örnek, yönlendirici, Ar-Ge ve eğitim altyapılarını oluşturmuş firmalarda “İşyeri Eğitimi” adı altında müfredatı planlanmış bir program ile geçirdiğinden bahsetti. Dekan Selbaş, ITSO Başkanı Başdeğirmen’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.
ÜNİVERSİTEMİZİN ARTIK ORTAK AKIL MODDOSU İLE HAREKET EDECEK
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Diler de üniversite ile Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ve üyelerinin işbirliğine değindi. Üniversitenin işleyişi hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Diler, iş yeri eğitimlerinin işveren ve öğrenci adına çok verimli bir proje olduğunu belirtti. Prof. Dr. Diler, iş yeri eğitimleriyle ilgili başarı oranın çok yüksek olduğunu belirterek şöyle devam etti:
“Isparta Ticaret ve Sanayi Odamızın değerli Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ediyorum. Üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sanayi ile iç içe konsept oluşturmuş bir üniversite. Üniversitemizin artık ortak akıl moddosu ile hareket edecek. Ortak aklı işleterek eğitim vereceğiz. Üniversitemiz uygulamalı ağırlıklı 3 yıl teorik 1 yıl iş yeri eğitimi. 2 yıllık meslek yüksek okulları için 1 yıl eğitim 1 yıl sahada çalışma. Amaç burada Uygulamalı Bilimler Üniversitesinden mezun olan tüm öğrencilerin kendilerine özgüvenin artırıp sahada iş bulabilmelerini sağlamaktır. Bundan sonra meslek yüksekler için ara eleman değil aranan eleman noktasına ulaşmamız gerekiyor. İşadamlarımızın desteği ile el birliği ile çalışmalıyız. Eğitimi bizden saha desteği siz işadamlarımızdan. Ticaret ve Sanayi Odamızın değerli üyelerinin tecrübelerinden ve deneyimlerinden yararlanarak aktarmalarını istiyoruz. Masa başı değil sahada eğitim vermek amacımız. Ticaret ve Sanayi Odamızın ve üyelerinin bizlere gereken desteği verdiğini görüyoruz. Buradan İş yeri eğitimleri için bizlere destek veren tüm firmalarımıza da çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra daha fazla birlikte olacağız.“dedi.
Konuşmaların ardından, Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Diler ile ITSO Başkanı Başdeğirmen iş yeri eğitimleri protokolüne imza attı. Daha sonra hem iş yeri eğitimlerine hem de Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ne katkı sağlayan firmalar ile Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e üniversite sanayi işbirliğine sağladıkları katkıdan dolayı teşekkür belgesi verildi.
İlk olarak Üniversitesinin Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü’ne katkı sağlayan Aksu Enerji Firmasına teşekkür belgesi verildi. Teşekkür belgesini alan Aksu Enerji Genel Müdürü Mustafa Tutar öğrencilerin daha iyi eğitim alması adına firma olarak gereken destek verdiklerini belirtti.
Ardından Netaş AŞ’ye de projeye ve Teknoloji Fakültesi’ne verdikleri desteklerden dolayı teşekkür plaketi verildi.
İş yeri eğitim projesine destek veren firmalar şöyle:
AKFEN TASARIM İNŞAAT MÜH. SAN. VE TİC. A.Ş. |
AKS GÜVEN YAPI DENETİM LTD. ŞTİ. |
ALİMOĞLU BİLİŞİM YAPI İNŞAAT SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. |
ERK İNŞAAT TAAH. HAZIR BETON TUR. SAN. VE TİC. A.Ş. |
ERKMEN GAYRİMENKUL MÜHENDİSLİK LTD. ŞTİ. |
HİRA MİM. SAN VE TİC. LTD. ŞTİ. VE SEDRETTİN GÖZEL İŞ ORTAKLIĞI |
İDS YAPI DENETİM |
LODOS DİZAYN DEK. YAPI MÜH. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. |
METRO MÜHENDİSLİK GIDA MAD. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. |
ODG İNŞAAT TAAH. TURZ. TEM. LTD. ŞTİ. |
RÜYA PROJE |
SS GÜNEY VADİSİ KONUT YAPI KOOP. (METİN ÇELİK İNŞAAT) |
YALÇIN BAYSAN GRUP LTD. ŞTİ. |
YILMAZLAR YEM GIDA İNŞAAT SAN. TİC. LTD. ŞTİ. |
AKDENİZ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. ISPARTA |
ARTEM ELEKTRİK OTOMASYON LTD. ŞTİ. |
ERY MÜHENDİSLİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. |
ITECH ROBOTİK OTOMASYON TİC. LTD. ŞTİ. |
AREL ENERJİ ISPARTA BİYOKÜTLE ENERJİ SANTRALİ |
EFSANE OTOGAZ DOĞALGAZ |
ÖZGÜR MÜHENDİSLİK |
TÜRKOMAK MAKİNE SAN. LTD. ŞTİ.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —