Bugün, 21 Eylül 2024 Cumartesi

Eğitim Bir – Sen'den Öğretmenler Günü Mesajı

Eğitim Bir – Sen'den Öğretmenler Günü Mesajı

ISPARTA 23.11.2019 15:10:00 0
Eğitim Bir – Sen
Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesi Başkanı Hüseyin Arslan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
 
 
Başkan Arslan mesajında; “İncelik, anlayış, sevgi, fedakarlık, sabır gerektiren öğretmenlik, ülkemiz ve milletimiz için sadece önemli değil, ideallerimiz için de hayat ölçüde değerli bir meslek ve sanattır. Çünkü onlar ruhumuzun işçisi, geleceğimizin de mimarlarıdır. Eğitim, hayatta başarılı olmanın, öğretmen ise eğitimde başarıyı yakalamanın temel unsurudur. 
 
Her sistem ancak öğretmeni kadar başarılıdır. Bütün varlığı ilimle tanımlayan, bilenle bilmeyen bir tutmayan, okumayı, beşikten mezara kadar ilim tahsil etmeyi, nerede olursa olsun hikmet aramayı, alimlere hürmet emreden bir medeniyetin mensupları olarak, tarih boyunca olduğu gibi bugün de öğretmenlerimize hak ettiği değer verilmelidir.
 
Öğretmenlik, ülke ve millet için son derece önemlidir. Öğretmenlerimiz, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın zihinlerini, dünyalarını şekillendirmek gibi kıymetli olduğu kadar mesuliyet gerektiren ağır, ince bir sanatı icra etmektedir” değerlendirmesinde bulunuldu. Öğrencilerin hayata adım attıkları ilk evrede, bilgi, düşünce, eleştirme ve anlayış temellerinin öğretmenler tarafından atıldığına işaret eden Başkan Arslan; “Devlet ve milletiyle birlikte güçlü Türkiye'yi inşa etmek, eğitim meşalesini hiç söndürmeden elden ele ve nesiller boyu taşımakla mümkündür. Yetişmiş insanlarının öncülüğünde yolu ilimle aydınlanan bir milletin medeniyet yürüyüşü sekteye uğramaz, engellenemez. Hiç kuşku yok ki milli ve manevi değerlerine bağlı, erdemli nesiller, idealist öğretmenler elinde yetişecektir” dedi.
 

Cumartesi 16.4 ° / 12.3 °
Cumartesi 16.4 ° / 12.3 °
Cumartesi 16.4 ° / 12.3 °