Eğitim Kampüsü yapılacak

Eğitim Kampüsü yapılacak

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç'in eski Devlet Hastanesi yerleşkesinde eğitim kompleksi oluşturulması yönündeki açıklaması sonrasında bürokratik süreç başlatıldı. Milli Eğitim, sağlık kampusunu Sağlık Bakanlığı'nda

​200 bin m2'lik alan üzerinde kamu-özel ortaklığı ile Şehir Hastanesi kurulup, mevcut hastanelerin  taşınması sonrasında en çok merak edilen konu; boşalan hastanelerin ve yerlerinin nasıl ve ne şekilde değerlendiereleceği idi. 6 ay önce boşaltılan Devlet Hastanesi ve ek binaları ile ilgili henüz bir tasarrufta bulunulmazken Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Sağlık Müdürlüğü tarafından Sağlıklı Yaşam Alanı'na çevrildi. 
KAMPUS İÇERİSİNDE
4 AYRI BİNA VAR
​1952-1956 yıllarında, Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı’nca Devlet Hastanesi bahçesinde göğüs hastanesi olarak inşa edilen 100 yataklı hastane (taş bina), 1986 yılında hizmete giren 600 yataklı Devlet Hastanesi, 1994 yılında SDÜ Tıp Fakültesi olarak hizmete açılan Devlet Hastanesi kampusu içerisindeki bina ile 2000 yılında Merhum Şevket Demirel'in Kalp Merkezi için yaptırdığı sonradan Sağlık Bakanlığı'na devredilen binanın bulunduğu alanda eğitim kampusu kurulması güneme geldi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in Ramazan Bayramı arefesinde gündeme getirdiği ve kamoyu ile paylaştığıeğitim kompleksine yönelik ilk adım atıldı.
BAKANLIKLAR ARASI
TAHSİS YAZIŞMASI BAŞLADI
​Akdeniz muhabirinin edindiği bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığı, eski Devlet Hastanesi'nin bulunduğu sağlık kampusunun eğitim kompleksi yapılması için Sağlık Bakanlığı'ndan tahsisini istedi. Sağlık Bakanlığı'nın henüz talebi değerlendirdiği öğrenildi. Bakanlık tahsis işlemi tamamlındıktan sonra eski Devlet Hastanesi kampusu içerisinde içinde anaokul, ilkokul ve ortaokulun bulunduğu bir eğitim kompleksi yapılması planlanacak.
5 BİN NÜFUS HAREKETLİLİĞİ 
​TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Ramazan Bayramı arefesinde konuyla ilgili kafasında şekillenen fikri Basın Kulübü programında şöyle açıklamıştı:
​"Şehir ortak akıl içinde hep birlikte karar vermeliyiz. Bizim eğitimle ilgili çok sıkıntılarımız var. Isparta'da okullar eski yıllarda yapıldı. Okul stuğunun yüzde 60'ı 25-30 yıl aralığında. Bizim yeni okullar, yeni kampusler inşa etmeliyiz. Isparta'da okul öncesi okullaşmada gerilerdeyiz. Isparta pilot il durumundayız. Yüzde 100 okullaşmayı sağlamalıyız. 4000 çocuğumuz anaokuluna gidebiliyor. Bizim merkezde  15-20 tane anaokulu inşa etmemiz gerekiyor. Biz burada iki tane eğitim kampleksi inşa edebiliriz. Anaokulu, ilkokul ve ortaokuldan oluşan komplekler yapabiliriz. 3-5 bin nüfus hareketliliğinden bahsediyoruz. Burada başka bir sektör gelişebilir. Bizim orada esnafımızın dertlerine çözüm bulmamız gerekiyor. Burada böyle bir proje düşünülebilir."

kaynak: Akdeniz Gazetesi

Anahtar Kelimeler: