Bugün, 27 Eylül 2024 Cuma

Eğitim Bir – Sen Isparta Şube Başkanı Selami Kılınç; Biz Büyük Bir Aileyiz

Eğitim Bir – Sen Isparta Şube Başkanı Selami Kılınç; Biz Büyük Bir Aileyiz

ISPARTA 25.09.2024 14:35:00 0
Eğitim Bir – Sen Isparta Şube Başkanı Selami Kılınç;  Biz Büyük Bir Aileyiz

HABER: Yunus ÖZLER

Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesi Başkanı Selami Kılınç, eğitim camiasının en büyük sendikası olduklarını belirterek; “İşte biz bu duruma değerli üyelerimizle birlikte geldik. Sürekli üyelerimizi yerinde ziyaret ediyoruz, onlarla istişarelerde bulunuyoruz. Sorunlarını dinleyip çözüm odaklı çalışıyoruz” dedi. 

Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesi’nin Genişletilmiş İl Divan Toplantısı dün akşam Işıkkent Mahallesindeki Seçil Pide Salonunda gerçekleştirildi. Saat 19.30’da başlayan toplantıya; Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesi Başkanı ve aynı zamanda Memur – Sen İl Temsilcisi Selami Kılınç ve yönetimi, Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesi İlçe ve İşyeri Temsilcileri katıldı.

BAŞKAN KILINÇ; “HER ÜYEMİZİ EN AZ 

YILDA İKİ DEFA ZİYARET EDECEĞİZ” 

Toplantıda bir konuşma yapan Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesi Başkanı Selami Kılınç, eğitim gündemi ve sendikal çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunarak; “Öncelikle Genişletilmiş İl Divan Toplantımıza hoşgeldiniz diyorum. Bizler Eğitim Bir – Sen olarak büyük bir aileyiz. Yönetim olarak bu yıl bir karar aldık. Tüm üyelerimize yılda en az iki defa ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretlerde üyelerimizin sorunlarını dinleyip çözümü konusunda çalışmalar yapıyoruz. 

“İŞYERİ TEMSİLCİLERİ 

BİZİM UÇ BEYLERİMİZDİR” 

Bu ziyaretlerimizde dört konu üzerinde duruyoruz. Bunlardan birincisi Öğretmenlik Meslek Kanunu. Bilindiği gibi bu konuda yaklaşık bir yıl önce sendikamızın yoğun talep ve baskıları ile bakanlığın gündemine girdi ve şuanda TBMM’de. Meclis kapalı olduğu için bir şey yapılamıyor. Ancak, meclis önümüzdeki günlerde açıldığında konu Genel Kurulda görüşülecek. 

İkinci konu ise 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu. Bu konuda da üyelerimizi bilgilendiriyoruz. Üçüncü konu maaş promosyonları ve dördüncü konu ise Toplu Sözleşme. Bilindiği gibi, bu yıl bizim toplu sözleşme yılımız. 2024’te konuşup karara bağlanıp yeni toplu sözleşmemiz 2025’te başlayacak. Toplu sözleşme öncesi çalıştaylar yapacağız. Biraz önce de söylediğim gibi. Bizler sürekli üyelerimizi ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretlerimizde siz değerli işyeri temsilcilerimiz bize yardımcı oluyor, rehberlik ediyor. Zira, işyeri temsilcilerimiz bizim uç beylerimizdir. Onları üyelerimizle aramızda köprü vazifesi gören arkadaşlarımızdır. Sorunları ilk bize onlar getirir ve çözümü konusunda birlikte çalışırız. 

“OKUL PANOLARINDAKİ SENDİKAMIZA

AİT BİLGİLERİ GÜNCELLEYİN” 

Ancak, burada siz değerli işyeri temsilcilerimizden bir ricamız var. Okullara ziyarete gidiyoruz. Okulun panosunda diğer sendikaların köşeleri bulunurken Eğitim Bir – Sen’in köşesi yok. Veya var ama üzerindeki afişler veya bilgilendirmeler çok eski, güncellenmemiş. Lütfen okullarınıza döndüğünüzde buna dikkat edelim ve sendikamızın köşesi yoksa hemen oluşturalım. Varsa üzerindeki bilgileri güncelleyelim. 

“O SENDİKALAR ‘BİZ YAPTIK’ DEME 

CÜRETİNİ GÖSTEREBİLİYORLAR” 

Öte yandan, bilindiği gibi yine sendikamızın büyük uğraş ve gayretleriyle toplu sözleşme ikramiyesi kazanımı elde etmiş ve sendika üyesi memurların maaşlarına 642 lira ekleniyordu. Fakat, CHP konuyu Anayasa Mahkemesine götürdü ve CHP’nin iptal istemiyle açtığı davada, Anayasa Mahkemesi sendika üyesi memurlara ödenen ‘toplu sözleşme ikramiyesini’ iptal etti. Bu iptal kararıyla sendika üyesi memurlar aylık 642 TL ilave gelirden mahrum bırakılmıştır. Yasal düzenlemeyle ihdas edilen, toplu sözleşme masasında karara bağladığımız toplu sözleşme ikramiyesi, memurun cebinden alınmıştır. Sendikamızın uğraş verdiği ve AYM tarafından iptal edilen bu kazanımı bile Eğitim – İş ve Türk Eğitim – Sen Sendikaları ‘bu kazanımı biz elde ettik’ deme cüretini gösterebilmektedirler. 

“HER ŞEYİ İLK OLARAK BİZ YAPIYORUZ” 

Oysa gerek Eğitim Bir – Sen olarak gerekse Memur – Sen olarak memurlarımıza kazandırdığımız tüm kazanımlar konusunda ilk basın açıklamasını biz yapıyoruz, ilk toplantıyı biz yapıyoruz, ilk duyuruyu biz gerçekleştiriyoruz. Buna rağmen diğer sendikalar bizim gayretlerimizle elde edilen kazanımları sanki kendileri elde etmiş gibi açıklama yapabilmektedirler.

“ÜYE SAYIMIZI HER GEÇEN GÜN ARTIRIYORUZ”

Eğitim Bir – Sen olarak üye kayıt çalışmalarımız da tüm hızıyla devam etmektedir. Bugüne kadar 2 bin 768 üyeye ulaştık. İnşaallah yakında 3 bini de aşacağız. Ülke genelinde 450 bin üyemiz var. Memur – Sen olarak ise 1 milyon 100 bin üyeyi geçmiş durumdayız. Sendikamız sadece menfaat sendikası olmaktan çıkmıştır. Tabiki, üyelerimiz için kazanımlar önemli. Ancak, biz artık dava sendikacılığı da yapıyoruz. Toplantımıza katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. 

BÖLÜMLERİYLE İLGİLİ 

BİLGİLENDİRME YAPTILAR 

Toplantıda daha sonra, Eğitim Bir – Sen Şube Başkanvekili Murat Önder, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Özay, Hukuk ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Adnan Ersoy, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Remzi Özdemir, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Uğur Erpolat, Kadın Kolları Başkanı Fadime Gökdoğan ve Teşkilatlandırmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Bilal Demirtaş, bölümleriyle ilgili yapılan çalışmalar hakkında toplantıya katılanlara bilgilendirmede bulundular.

Toplantı; soru – cevap bölümüyle tamamlandı. 

EĞİTİM BİR - SEN ISPARTA ŞUBESİ GENİŞLETİLMİŞ 

İL DİVAN TOPLANTISINDAN GÖRÜNTÜLER; 

 

 

 

 


Cuma 27.1 ° / 13.5 °
Cumartesi 28.6 ° / 13.7 °
Pazar 27.5 ° / 15.2 °