Bugün, 22 Ekim 2024 Salı

Eğitim Bir – Sen Isparta Şube Başkanı Selami Kılınç; Hem Kazanımlarımızı Hem Üyemizi Artıracağız

Eğitim Bir – Sen Isparta Şube Başkanı Selami Kılınç; Hem Kazanımlarımızı Hem Üyemizi Artıracağız

ISPARTA 14.01.2023 20:23:00 0
Eğitim Bir – Sen Isparta Şube Başkanı Selami Kılınç;  Hem Kazanımlarımızı  Hem Üyemizi Artıracağız

HABER: Yunus ÖZLER

Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesi Başkanı Selami Kılınç, en yakın rakiplerinin iki katı üyeye sahip olmalarına rağmen daha çok üyeyi aralarında görmek istediklerini belirterek; “Bu konuda çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Daha fazla kazanıma imza atarak üye sayımızı da artırmaya devam edeceğim” dedi.

TOPLANTIYA 

YOĞUN KATILIM

Memur Sendikaları Konfederasyonu'na (Memur – Sen) bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim – Bir – Sen) Isparta Şube Başkanlığının Genişletilmiş İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi. Iyaşpark Kongre Merkezinde bugün saat 10.00’da başlayan Toplantıya; Eğitim Bir – Sen Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman, Memur – Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir – Sen Isparta Şube Başkanı Selami Kılınç ve Şube yönetimi, Eğitim Bir – Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Hayrettin Tuncay ve Şube Yönetimi, İlçe Başkan Yönetimleri, Disiplin ve Denetleme Kurulu, Üniversite Temsilcilik Yönetimi, Memur – Sen’e bağlı diğer Şubelerin Başkanları, Kadınlar Komisyonu, Genç Memur – Sen İl Temsilcisi ve Engelliler Komisyonu, delege ve iş yeri temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

ADNAN ERSOY’DAN 

MEVZUAT BİLGİLENDİRMESİ 

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Kur’anı Kerim Tilavetiyle başlayan toplantıda ilk olarak kürsüye gelen Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesi Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Adnan Ersoy, mevzuat ve kazanımlar hakkında bilgilendirmede bulundu. 

TUNCAY KAZANIMLARI ANLATTI 

Daha sonra kürsüye gelen Eğitim Bir – Sen Isparta 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Hayrettin Tuncay da, Şube olarak yaptıkları çalışmaları ve kazanımları anlattı. 

KILINÇ; “SENDİKAMIZ ÜYELERİNE ÇOK

KAZANIMLAR SAĞLAYAN BİR KURULUŞTUR”

Toplantıda daha sonra kürsüye Eğitim Bir – Sen Isparta 1 Nolu Şube Başkanı Selami Kılınç yaptı Başkan Kılınç konuşmasında, sendikacılığın önemine değinerek; “Bilindiği gibi, bizler çalışıyoruz ve üyelerimize çok önemli kazanımlar sağlıyoruz. Ancak, en yakın rakiplerimizin iki katı üyeye sahip olmamıza rağmen daha çok arkadaşımızı aramızda görmek istiyoruz ve gücümüzü arttırarak daha fazla kazanıma imza atacağız” diyerek Isparta’da yaptıkları sendikal çalışmalardan bahsetti. 

KAHRAMAN; “SENDİKACILIĞA 

YENİ BİR SOLUK GETİRDİK” 

Toplantıda son konuşmayı Eğitim Bir – Sen Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman yaptı. Başkan Karaman, gerek sendikacılığın önemini gerekse toplu sözleşmelerden sağlanan kazanımları ayrıntılı olarak anlatarak, Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen olarak sendikacılığa yeni bir soluk getirerek birçok kazanım elde ettiğimizden bahsetti. Yetkili sendika olarak birlik ve beraberlikle bu kazanımların elde edildiğini ve bu birlik ve beraberlikle yeni kazanımlar elde edileceğini vurguladı. 

“VERGİ DİLİMİ % 1’TE SABİTLENMELİDİR” 

3600 ek göstergeden, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesine birçok kazanımın Memur – Sen'in kazanımı olduğu % 30 zammın yeterli olmadığı seyyanen zam talebimizin olduğunu, vergi matrahlarının arttırılmasının olumlu olduğunu ancak vergi diliminin %15 de sabitlenmesi gerektiğini, öğretmen meslek kanunun olumlu olduğunu ancak yetersiz olduğunu revize edilmesi gerektiğini toplu sözleşmedeki talebimiz gibi, uzman öğretmenliğin 8 yıla, başöğretmenliğin 12 yıla çekilmesi ve sınavsız bir şekilde olması gerektiğini söyledi.

ÜYELER KAFASINA 

TAKILAN KONULARI SORDU 

Toplantıda son olarak; Soru – cevap kısmı ile alandaki sorunlar ve talepler dile getirildi ve toplantı sonuçları rapor haline getirilerek toplu sözleşme talepleri olarak gündeme gelmesi için genel merkeze iletildi. Toplantı, yemek ikramı ile sona erdi. /YUNUS ÖZLER

İŞTE EĞİTİM BİR – SEN ISPARTA ŞUBESİ’NİN GENİŞLETİLMİŞ 

İL DİVAN TOPLANTISINDAN GÖRÜNTÜLER

 


Salı 13.3 ° / 2.6 °
Çarşamba 16.2 ° / 2.4 °
Perşembe 17.8 ° / 3.1 °