Bugün, 22 Ekim 2024 Salı

Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesi Başkanı Selami Kılınç’dan; Önemli Kazanımlar Elde Ettik

Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesi Başkanı Selami Kılınç’dan; Önemli Kazanımlar Elde Ettik

ISPARTA 18.10.2024 15:05:00 0
Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesi Başkanı Selami Kılınç’dan;  Önemli  Kazanımlar  Elde Ettik

Eğitim Bir – Sen Isparta Şube Başkanı Selami Kılınç, TBMM'de yasalaşan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu değerlendirdi. Kılınç, kanunun eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önleyici düzenlemeler getirdiğini belirterek; “Özellikle şiddete karşı caydırıcı hükümler içermesi çok önemli bir kazanım” dedi.

TBMM'de görüşülen ve geçtiğimiz günlerde yasalaşan Öğretmenlik Meslek Kanunu, eğitim camiasında önemli değişiklikler getirdi. Kanun, öğretmenlerin kariyer basamakları, şiddet olaylarına karşı koruyucu hükümler ve başöğretmenlik gibi konuları kapsıyor. 

BAŞKAN KILINÇ ÖĞRETMENLİK MESLEK 

KANUNUNU DEĞERLENDİRDİ

Öğretmenlik Meslek Kanununu değerlendiren Eğitim Bir – Sen Isparta Şube Başkanı Selami Kılınç, kanunun eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önleyici düzenlemeler getirdiğini belirterek; “Özellikle şiddete karşı caydırıcı hükümler içermesi önemli bir kazanım” dedi. Başkan Kılınç konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Kanun, öğretmenlikte kariyer basamaklarında ilerleme sürecini yeniden düzenledi. Uzman ve Başöğretmenlik hakkının genişletilmesini memnuniyetle karşılıyoruz. AYM iptal kararı üzerine yapılan düzenlemeler, 10 yılını dolduran öğretmenlere uzman öğretmenlik, 20 yılını dolduranlara ise başöğretmenlik hakkı tanıyor. Bu, tecrübeli öğretmenler için önemli bir adım. 

“EĞİTİMCİLERE YÖNELİK ŞİDDETE

KARŞI CEZALAR ARTIYOR”

Öğretmenlik Meslek Kanunu, eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti de ele alıyor. Yeni düzenlemeye göre, eğitimcilere yönelik kasten yaralama, hakaret ve tehdit gibi suçlar için verilecek cezalar yarı oranında artırılacak ve hapis cezaları ertelenmeyecek. Özel okul personeli de kamu görevlisi sayılarak bu korumadan yararlanacak” dedi. 

“ONLARA DA AYNI HAK VERİLMELİYDİ” 

Başkan Kılınç, kanunun olumlu yönlerine dikkat çekerken, önemli bir eksikliğe de vurgu yaptı. Şube müdürleri, eğitim uzmanları, araştırmacılar ve müfettişler için uzman veya başöğretmenlik hakkının tanınmamasını eleştirerek; “Bu durum eğitim camiasında kanunun benimsenmesini zora sokan en büyük eksikliktir" dedi.

“KAZANIMLARIMIZIN ARTIRIMI 

KONUSUNDA MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Eğitim Bir – Sen olarak bu eksikliklerin giderilmesi için mücadeleye devam edeceklerini belirten Başkan Selami Kılınç, öğretmenlerin haklarını geliştirme adına yetkili kurumlar nezdindeki çabalarının süreceğini sözlerine ekledi. 


Salı 13.3 ° / 2.6 °
Çarşamba 16.2 ° / 2.4 °
Perşembe 17.8 ° / 3.1 °