Bugün, 1 Haziran 2025 Pazar

Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesinden Açıklama; Dövme Yok, Dokunma Var

Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesinden Açıklama; Dövme Yok, Dokunma Var

ISPARTA 30.05.2025 14:51:00 0
Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesinden Açıklama;  Dövme Yok,  Dokunma Var

Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesi, önceki gün Şehit Ramazan Yiğit İmam – Hatip Ortaokulunda derse gelmeyen öğrencilerin Müdür Yardımcısı tarafından darp edildiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek; “Orada Müdür Yardımcısı arkadaşımız öğrencilere böyle bir davranışı bir daha yapmamalarını söylediğini, bazı öğrencilerin omzuna dokunarak uyardığını ifade etmiştir. Kaldı ki bizler Eğitim Bir – Sen ailesi olarak şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu bir kez daha dile getiriyoruz” dedi. 

Olduğu iddia edilen söz konusu olayın ardından Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesi Yöneticileri Ramazan Yiğit İmam – Hatip Ortaokulunu ziyaret ederek okul yöneticilerinden bilgi aldılar. 

EĞİTİM BİR – SEN; “ÖĞRENCİLER 

SADECE UYARILMIŞTIR” 

Konu ile ilgili olarak Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesi tarafından yapılan açıklamada; “28.05.2025 Çarşamba günü 4. ders saatine gelmeyen öğrencilerin yoklama defterine yok yazıldıkları ve yoklama çizelgesinin ise karalandığı tespit edilmiştir. Bunun üzerine okul müdür yardımcısı öğretmenleri, öğrencileri müdür yardımcısı odasına çağırmış ve yapılan davranışın yanlış olduğunu dile getirmiş, bir daha böyle şeylerin yapılmaması için uyarılarda bulunmuştur. 

“DARP YOK, SADECE OMZA DOKUNMA VAR” 

Okul müdür yardımcısı öğrencilere uyarıda bulunurken bazı öğrencilerin omzuna dokunmuş ama bahsedildiği gibi vurma eylemi gerçekleşmemiştir. Olay basına yansımış bunun üzerine okul müdürü olaydan bir gün sonra okul rehber öğretmeni nezaretinde sınıftaki bazı öğrencilere konuyu sormuştur. Öğrenciler, yoklama çizelgesinin sınıftaki öğrenciler tarafından karalandığını, başka bir öğretmen tarafından görüldüğünü ve müdür yardımcısı odasına gittiklerini, orada müdür yardımcısının böyle bir davranışı bir daha yapmamalarını söylediğini, bazı öğrencilerin omzuna dokunarak uyardığını ifade etmişlerdir. 

“EĞİTİM BİR-SEN AİLESİ OLARAK 

ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ” 

Şikayetçi konumunda olan, darp raporu aldığı iddia edilen öğrencinin kendisine dokunulmadığını söylemesi ve bunu orada olan bütün arkadaşlarının doğrulaması iddianın asılsız olduğunu göstermektedir. Yaşanan olayın çok kısa bir süre içinde yetkililer tarafından araştırılarak ortaya çıkarılacağından şüphemiz yoktur. Eğitim Bir-Sen ailesi olarak şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu bir kez daha dile getiriyoruz. Ancak okuldaki disiplin olaylarında inisiyatif alarak yapılan yanlışların tekrar etmemesi için çaba harcayan deneyimli okul idarecilerinin baskılandığı, eğitim çalışanlarının baskı ve tehditlere maruz kaldığı, eğitim çalışanlarının kolay hedef haline getirildiği bir eğitim sisteminden uzun vadede olumlu bir sonuç alınması mümkün değildir. Şehit Ramazan Yiğit İmam Hatip Ortaokulu personeline ve üyemiz olan okul müdür yardımcımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” denildi. 

Pazar 18.8 ° / 8.9 °
Pazartesi 20.5 ° / 11.6 °
Salı 22.9 ° / 12.1 °